Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niechciani goscie na boze narodzenie

Polecane posty

Gość gość

Pytanko Czy Wam sie tez zdarzylo ze rodzina "bardzo chciala sie z wami zobaczyc w swieta" ? Moja rodzina poczula nagly przyplyw czulosci i milosci. Zastanawiam sie czy inni tez tak maja czy to ze mna jest cos nie tak. Osobiscie uwazam ze osoba kulturalna nie zapraszana nie bedzie sie sama wpraszac/przyjezdzac.

Gość gość
skoro tak bardzo chcą to czemu oni was nie zaprosili?? popieram.

Gość lan_gusta
u mnie nie ma niechcianych gosci ale czasami jest po prostu problem organizacyjny :D

Gość gość
byłaś na tyle przytomna i ich spławiłaś? moja rodzina wpada w święta tylko na kawę i ciasto (ale nie w wigilię)

Gość gość
widywać się pewnie chce, ale nie koniecznie w święta i biegać wkoło nich, kiedy sama powinna leżeć na kanapie i nic nie robić

Gość gość
zresztą nie oszukujmy się, to też koszty gościć taką "rodzinkę"przez 3-4 dni.

Gość gość
no i wypadałoby kupić im jakieś prezenty, bo jak to tak dać coś mężowi a oni będą patrzeć?

Gość gość
No wiecie co , tak splawilam. ale mam dosyc dobry powod jestem w 8 mcu ciazy i Bobas mialby niecale 2 mce w swieta. Dla mnie szokiem byla propozycja wizyty swiatecznej , zatkalo mnie .... To pierwsze dziecko nie mam zadnego dosiadczenia , zalezy mi na tym aby w 100% sie zajmowac dzieckiem a nie uslugiwac gosciom. W sumie to bylo tydzien temu dzisiaj sie zebralam na odwage zadzwonilam do siostry i mowie grzecznie jak jest ze sobie zwyczajnie nie dam rady.a ona mi na to ze wcale nie musza to byc frykasy bla bla bla .... W sumie to nawet nie zparoponowala mi pomocy ani nic. Teraz czuje sie z tym dziwnie , zle .jestem zla ze ona nie kuma tego jak to jest miec noworodka w domu. A propo ona jest starsza ode mnie o kilka dobrych lat.

Gość gość
Aha I dodatkowo tez chodzi o pieniadze takze.bo nas jest dwoje a ich byloby dodatkowo 4 osoby.byli raz na wielkanoc.... Nic im nie smakowalo, siostra nic nie pomagala , nawet nie wyniesli talerza do kuchni za soba.z tych swiat mam nauczke ,zapamietalam tylko stanie przy garach i ze bylam 3 dni glodna a wydalam tysiaka na te swieta wiec nie chcialam tego powtarzac.....

Gość gość
Jak sie nie zaproszonym to jak siemozna wpraszac?

Gość gościullla
z siostrą się nie chcesz widywać?? wiesz ci myslalam ze jakas kuzynka albo cos innego ci się wprasza. No ale siostra??? a z tym ze nic nie pomaga to się mówi wprost, słuchaj ja zrobię to a ty to i już po problemie.

Gość gość
To co mam skakac kolo fosci a kto bedzie sie zajmowal moim 2 mcznym synkiem? Onami nie pomoze no tego nigdy nie robila