Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są objawy SCHIZOFRENII

Polecane posty

Gość gość

(czytałem trochę na necie, ale wiadomo, nie zawsze ma to pokrycie z prawdą) Jakie są objawy schizofrenii?

Gość malinowa vanilia
chciałabym porozmawiać z mamą księdza P

Gość gość
przeczytaj w książce Kępińskiego "Schizofrenia".

Gość gość
autor chyba kombinuje jak wykombinowac sobie rente?

Gość gość
ostatnio czytałem, że 1 na 100 osób ma schiz i jest to częstsze niż choroba Parkinsona. Za niedługo mam badanie - tomografię tc, nie wiem czy w ogóle podchodzić do tego, boję się, że coś wykryje, a mam niektóre objawy wskazujące na to. Może lepiej pozostać w niewiedzy?

Gość gość
tomografia ni ewykrywa schizofrenii..

Gość gość
czytałem, że niektóre typy schiz wykryje, tzn. nieprawidłowości w strukturze mózgu, coś z płatami było

Gość gość
ale nieprawidłowosci w strukturze mózgu maja sie nijak do schizofrenii z teog co wiem... te wszystkie ich diagnozy sa i tak niewarte nic. masz to co masz, od diagnozy ci sie ani nie pogorszy, ani nie poprawi... ja z tego co wiem to przy schizie sa czeste zaburzenia lękowe, a ogólnie to choroba tzw królewska, czyli u kazdego wygląda inaczej. Ma sie nieruchoma twarz, tzw blady afekt. Czesto jest agresja, wsciekłosc, nadmierne przezywanie róznych rzeczy, zamykanie sie w sobie, lęki, czasem psychoza- ale nie musi byc, omamy

Gość gość
ok dzięki za konkretną odpowiedz, jednak większość tych objawów, które napisałes/aś mam, zrobię tomografię dla świętego spokoju (zalecona bo od dłuższego czasu cierpię na bezsenność, zaburzenia lękowe, dodatkowo kilka lat temu mocno uderzyłem sie w głowę i może to to powoduje te objawy).

Gość gość
sory , faktycznie u schizoli sa jakies nieprawidłowosci z płatem czołowym? Ale to i tak nie daje gwarnacji ze masz chorobe

Gość gość
czytam czasem bloga schizofreniczki pt schizoidalna samotnosc, ciekawy jest, duzo tam opisuje tych objawów swoich

Gość gość
ze widzisz muzyke i slyszysz kolory:P

Gość gość
"modlę się do Boga - jestem zdrowy Bóg mówi do mnie - jestem psycholem" :O

Gość gość
Objawy schizofrenii? Uzależnienie od kafeterii.....;-)

Gość gość
Widzisz rzeczy których niema, jakieś chore wizje, psychozy, głosy.

Gość gość
Nie smiejcie sie z takich chorob,bo kazdego moga dotknac i wtedy dopiero masz problem.....nie mow hop ,poki zycia nie przeskoczysz....moj maz w ieku 42 lat dostal schizy(byla uspiona)po przebytej wielkiej traumie......dzis juz nie jest tym samym czlowiekiem :(Niby wszystko jest oki,ale wiem ,ze czuje sie jak tredowaty" ---chorue 18 lat :(Jestem jego zona na dobre i zle,bo wiem ,ze moglabym na niego liczyc w kazdej sytuacji i tu sprawdza sie przysiega malzenska!Teraz sa dobre,a raczej bardzo dobre leki,ze mozna funkcjonowac w miare normalnie.(moj maz prowadzi auto !)

Gość gość
jak ma stwierdzona schizofrenię to powinni mu odebrac prawo jazdy bo jest niebezpieczny na drodze. Chyba że zmyślasz.

Gość gość
Do konca nie zdjagnozowana.....leki teraz sa b.dobrej generacji.....a moze to jakas inna choroba :(

"""""""jak ma stwierdzona schizofrenię to powinni mu odebrac prawo jazdy bo jest niebezpieczny na drodze. Chyba że zmyślasz."""""""""" Totalne bzdury napisane :D jak psychoza minie i sie je leki to można funkcjonować w "normie". Po lekach może być troche przymulony. 2013-09-24 06:53:19 [zgłoś do usunięcia] gość Nie smiejcie sie z takich chorob,bo kazdego moga dotknac i wtedy dopiero masz problem.....nie mow hop ,poki zycia nie przeskoczysz....moj maz w ieku 42 lat dostal schizy(byla uspiona)po przebytej wielkiej traumie......dzis juz nie jest tym samym czlowiekiem smutas.gif Niby wszystko jest oki,ale wiem ,ze czuje sie jak tredowaty" ---chorue 18 lat smutas.gif Jestem jego zona na dobre i zle,bo wiem ,ze moglabym na niego liczyc w kazdej sytuacji i tu sprawdza sie przysiega malzenska!Teraz sa dobre,a raczej bardzo dobre leki,ze mozna funkcjonowac w miare normalnie.(moj maz prowadzi auto !)>>>>>>>>>>>>>>>>>> Co było powodem załamania nerwowego ? No i co sobie wkręcił, co było na wypisie ze szpitala ?

Gość gość
byc moze to wynik przezytej depresji,smierc dziecka! :( nie mial omamow sluchowych itd

Gość gość
ze to jego wina...a nie byla ,bylo wypisane kilka chorob jak pamietam,ale moj maz nie spal przez dobry tydzien....calkowicie sie wyobcowal...kazdy z nas zyl swoja tragedia i jeden z nas wyladowal w szpitalu .ale to bylo tylko 1 raz!moj maz byl taki jakby byl (sorki) z innej planety..nic do niego nie dochodzilo... :( dziecko zmarlo z przyczyn zatrzymanie akcji serca i wkrecal sobie zeby byl w domu to by sie nic nie stalo(byl w pracy,a to bylo nasze wymarzone dziecko) :(

Gość gość
dziecko miało zatrzymanie akcji serca? w jakich okolicznościach??

Gość gość
podejrzane :o

Gość gość
ciezka wada serca (nie operacyjna) :( i wiele innych chorob mpd,epilepsja,cale zycie dziecko walczylo o zycie......lekarze nie dawali mu najmniejszej szansy na zycie :( :( :( zbyt ciezki przypadek

Gość gość
tak bral antydepresanty...... :(po 2tyg wyszedl do domu w stanie dobrym i teraz jest oki

Gość gość
Schizofrenia to nie choroba a opetanie przez duchy bladzace ktore jeszcze nie przeszly do swiatla. Opetani slysza obce glosy ktore z osobowoscia dotknietego nie maja nic wspolnego. Najczesciej glosy te wywieraja nacisk do samobojstwa. Jezeli ktos potrzebuje pomocy, to pokieruje do osoby ktory uwalnia od opetania.

Gość gość
nie pamietam,bo to bylo 18 lat temu!:(