Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keratintrue

Keratynowe prostowanie BRAK EFEKTU

Polecane posty

Gość keratintrue

Jak w temacie keratynka w salonie True keratin. 3 dni nie myłam włosów, były rozpuszczone, uważałam. Umyłam specjalnym szamponem i włosy nie są proste! nie tak jak były po zabiegu. Minął tydzien, kolejne mycia i włosy niestety skręcają się. Zrobiłam zabieg z myślą o nie używaniu prostownicy a tu klops.. czy ktoś tak miał?? płaciłam z szamponem 450 zł. włosy naturalnie raczej proste

Gość gość
Nie mam pojęcia dlaczego w Polsce nazywa się to prostowaniem włosów za pomocą keratyny, bo z prostowaniem ma to niewiele wspólnego. Zabieg ten wygładza włosy i powoduje że się nie puszą i ułatwia to prostowanie włosów metodą termiczną. Zabieg ten nazywa się Brasilian Blow Out albo Brazilian Keratin Treatment (dosł.: brazylijska terapia/leczenie keratyną) i nie ma wiele wspólnego z prostowaniem tak na prawdę, a tylko z wygładzaniem i kuracją dla włosów. Zabieg ten ma zapobiegać puszeniu się włosów, przesuszaniu i przeciwdziałać efektowi tzw. siana. Bardzo popularny w ameryce pd ze względu na to, że tamtejsze kobiety mają często kręcone przesuszone włosy, które wyglądają jak szopa, siano i zabieg ten wygładza włosy, sprawiając, że loki są sprężyste i łatwiejsze do wyprostowania metodą termiczną. Prostowanie na keratyne jest możliwe, ale po umyciu nie trzyma się dłużej niż przeciętny efekt prostowania na ciepło i po tym zabiegu trzeba doprostowywać włosy prostownicą i tyle tylko, że po tym zabiegu łatwiej i szybciej to idzie. Ta kuracja ma za zadanie ułatwić prostowanie.

Gość gość
Najlepszy jest kit w opisie zabiegu na stronie jednego z salonów oferujących ten zabieg, cytuję: "Na czym polega zabieg? We włosy wprasowuje się keratynę, która wnika w jego strukturę oraz otula każdy włos, dzięki czemu każdy z osobna zyskuje witalność i jest zregenerowany od wewnątrz. Włosy staja się odżywione, proste i gładkie." >Bzdura! Keratyna nie wchłania się ani przez włosy ani przez skórę. Dlatego wszelkie zabiegi keratynowe, które niby mają zapewnić regenerację "od wewnątrz" to najzwyklejsza ściema. >Ze strony dermatologicznej: "Dla budowy i regeneracji włosów i skóry niezbędne są witaminy: A, B, C, E, D, ponadto minerały: cynk, żelazo, miedź, selen oraz specyficzne aminokwasy z białek zwierzęcych. Organizm pozyskuje je z pokarmów i preparatów aptecznych." >Czyli, właściwe odżywianie "od wewnątrz" zapewnia włosom właściwą regenerację. Keratyna natomiast działa tylko na zewnątrz tworząc coś w rodzaju siatki, dlatego włosy poddane kuracji keratynowej będą gładkie i lśniące, ale nie będą wcale odżywione. Po jakimś czasie siateczka keratynowa się zmywa i włosy wyglądają jak dawniej, jeśli nie uzyskują od wewnątrz odpowiednich składników potrzebnych im do regeneracji.

Gość gość
Keratyna jest po prostu białkiem fibrylarnym. Nie rozpuszcza się w wodzie, mało wrażliwa na działanie enzymów układu pokarmowego, nie wchłania się ani przez włosy, ani przez skórę! Keratyna u człowieka znajduje się we włosach, paznokciach i skórze i jedynie co można, poprzez odpowiednie odżywianie (wyżej wymienione witaminy i minerały) można jedynie wzmocnić posiadane (wykształcone w organiźmie) włókna keratynowe. Przy odpowiednim dostarczaniu tychże witamin i minerałów, włókna keratynowe we włosach, skórze i paznokciach stają się bardziej sprężyste, elastyczne. Niestety wszystkie kosmetyki i wszelkie metody kosmetyczne zawierające keratynę działają tylko powierzchniowo. Keratyna się nie wchłania nijak i zapamiętajcie sobie to kobiety.

Gość gość
A jaką keratyną robiłaś? Czasem fryzjerzy proponują tańsze zamienniki dzięki czemu sam zabieg kosztuje mniej, ale efektów brak ;/ moja siostra tak dała się kiedyś nabrać. Jak ja prostowałam to wybrałam sobie u fryzjerki kosmetyki Amazon Keratin, bo słyszałam, że mają mocną keratynę winogronową i rzeczywiście efekt jest super, bo trzyma się już 3 miesiąc.

Gość gość
450 z szamponem? Trochę tanio jak na taki zabieg. Ciekawe właśnie jaką keratyną miałaś robione. Na prostowanie keratynowe to nie wybrałabym pierwszego lepszego salonu, gdzie cięcie kosztuje 20 zł, bo z góry wiadomo, że efekt będzie marny, pieniądze w błoto... Sama byłam w Warszawie, w salonie In Harmony, chociaż mam 60km do stolicy. No i efekt trzyma się już ponad 4 miesiące. Moje włosy przezimują ładnie, nie puszą sie i nie skręcają brzydko pod czapką:)

Gość gość
Jestem umówiona do In Harmony w tym tygodniu na koloryzację, a skoro chwalisz sobie ich zabiegi to mam nadzieję, że nie wyjdę od nich niezadowolona :)

Gość Almana123
pewnie wszystko zależy od umiejętności fryzjerki jak i używanej keratyny. Ja miałam włosy prostowane keratyną inoar i teraz pielęgnuję włosy kosmetykami tej marki i efekt jest super. Następnym razem zwróć po prostu uwagę na keratynę lub zapytaj się fryzjerki

Gość gość
ja tez mialam kilka miesięcy temu keratyne inoar ma nie używam juz odżywek mam takie fajne te włosy

Gość gość
Mam kręcone włosy, tydzień po keratynowym prostowaniu efektu po prostu nie widać, włosy puszą się jak dawniej, robiłam wszystko zgodnie z zaleceniem fryzjerki, keratyna Coco czy jakoś tak . Inna fryzjerka mówiła że do keratyny dodaje formalinę i efekt mega na włosy z natury kręcone i puszace.