Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfhhff

czy w 7 miesiacu zageszczacie kazda porcje mm jak rocjest w schemacie

Polecane posty

Gość fhfhhff

? Czy wasze dzieci chetnie pija?i jakim smokiem podajecie,jezeli tak,by sie nie zapychal?

Gość fhfhhff
"Jak to jest"mialo byc w temacie.

Gość gość
Nie patrzyłam nigdy na schematy,ale dodaję do mleka kaszkę Nestle na noc, tą z lipą i przynajmniej nie budzi się w nocy. A smoka używam z Aventu (taki Y).Fajny i jak dobrze rozmieszasz kaszkę to nic się nie zapycha. :)

Gość gość
ja w 5 zageszczam kleikiem ryzowym na noc bo je o 23 a potem dopiero o 8. Najpierw podawalam w avencie 3 przeplywowym,po pobycie w szpitalu maly nie chce aventa a canpol(ma mniejszy smoczek tzn wezszy a ze mial zapalenie ucha to jedzenie sprawialo mu bol) i teraz do zageszczonego mleka o prostu przekladalm wiekszy smoczek z wieksza dziurka.

Gość gość
Ja zagęszczam kasza lub kleikiem tylko wieczorem przed snem ale dosypuje tylko jedną mała lyzeczke bo jak jest gestsze to córka nie chce pić przez żaden smoczek. Z tym że ja do mm muszę dawać nutriton bo córa bardzo ulewa więc rano to już zagęszcza.

Gość gość
Mój ma już 8, ale tak.. zagęszczam --- Na kolację od ponad 2 miesięcy je kaszkę łyżeczką, więc mleko pije od dawna raz lub dwa razy dziennie tylko. --- Na śniadanie dostaje: mleko + 2 "przepełnione" miarki od mleka kaszki z bobovity "owsiane śniadanko" i nutriton, a po południu zagęszczam kleikiem ryżowym i nutritonem (przeciw ulewaniu). -- Mleko podaję już od dawna używając końcówki z "butelki treningowej" MAMbaby, albo ze smoczka z MAMbaby X, ale raczej z tego "nie smoczka". Dziecko już "duże", to po co ma pić ze smoczka. I trochę się zdziwiłam, ze tutaj tyle osób podaje dzieciom powyżej 6 miesiąca na kolację po prostu mleko..

Gość gość
Ja muszę dawać na kolację mleko bo córka zasypia tylko przy butli.;(

Gość gość
Ja synkowi odstawiłam smoczek jak miał 6m5 miesiąca.. teraz mam problem, bo po położeniu wstaje od razu.. i tak wieeeele razy... Ale dostaje i tak kaszę łyżeczką.. a jak chce, by się uspokoił, to ewentualnie dam trochę wody z butelki przed snem..

Gość gość
Zależy z czego masz butle, ja mu zagęszczam, ale nie dlatego, że tak jest w schemacie, ale dlatego bo tak mu bardziej smakuje. Ja mam butelki tommee tippee i mam specjalny smoczek do kaszek.

Gość gość
23.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Ja zagęszczam kasza lub kleikiem tylko wieczorem przed snem ale dosypuje tylko jedną mała lyzeczke bo jak jest gestsze to córka nie chce pić przez żaden smoczek. Z tym że ja do mm muszę dawać nutriton bo córa bardzo ulewa więc rano to już zagęszcza. wypróbuj tych butelek co pisałam wyżej, u nas też nutriton, od 2 tygodnia życia Małego :) a kaszki daje 2 miarki takie jak od mleka :) Ale ten smoczek musisz trochę naciągnąć, aby dziurka się powiększyła :)

Gość gość
Każda firma ma smoczek X, a jak nie masz, to na pewno zostały Ci nieużywane już 1... zrób dziurkę nożyczkami i już.

Gość gość
zageszczam tylko wtedy, jak wieczorem maly jest padniety i nie zjadlby lyzeczka. Jak jest jeszcze przytomny, to dostaje tak pol godziny-godzine przed snem kasze na mleku do jedzenia lyzeczka, a bezposrednuio przed snem mleko bez zadnych zageszczaczy. Rano bez zageszczania i jak w nocy sie obudzi i chce jesc, to tez bez

Gość gość
Nic z tego nie rozumiem. Jakie schematy? Jakie zagęszczanie? Jakie "padnięty"??

Gość gość
Normalnie.. to Ty nie wiesz, że dziecku sie mleko zagęszcza?? Wystarczy wpisać w google schemat żywienia niemowląt i wyskoczy np. z bobovity Jak nie wiesz, to Ci napiszę: 7 miesiąc: -mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej (ok 3 g) -2x mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (np.ryżowy, 3g) -1 raz kaszka na mleku (ok 150-180g) 8 miesiąc: - wszystko jak wyżej tylko ilości kaszek do mleka zwiększać należy do 6g 9 miesiąc -mleko następne z dodatkiem kaszki glutenowej -mleko nastepne z dodatkiem kaszki bezglutenowej -kaszka na mleku następnym 200g i więcej Z tym, ze moje dziecko w 7 miesiącu tyle mleka już nie piło..

Gość gość
moja corka konczy teraz 10m-cy i nie zagęszczam,bo do zagęszczonego mleka jest inny smoczek a ona z niego niechętnie pije,poza tym nie lubi zagęszczonego kaszka

Gość gość
i jak już to wypija mi wtedy polowe mniej

Gość gość
Pisalam o 00.02 Padniety czyli zmeczony i z tego zmeczenia kaprysny i w zlym humorze, to chyba nie jest jakies strasznie trudne do pojecia. Ja mam schemat niemiecki i tu nikt nic nie zageszcza. Nie twierdze bron boze,ze inne schematy sa gorsze, po prostu trzymam sie tego schematu,ktory wybralam.

Gość gosc z 0002
Moj syn ma 7 mcy,je mleko 2-3 razy dziennie (zalezy czy sie w nocy obudzi,czy nie), a 3 posilki je lyzeczka

Gość gość
To ja autorka. wlasnie w schemacie jest jak ktos zacytowal. Oprocz porcji kaszki na gesto kazde mleko sie zageszcza. Ja tez podaje lyzeczka,ale nie moze byc zmeczony,bo po prostu nie chce jesc,nawet jak jest glodny.wtedy tylko butla. My uzywamy nuka first choice.tylka ta butelke a raczej smoczek zaakceptowal. Niestety przez zwykly smoczek mleko zageszczone przechodzi ciezko i maly opada z sil po 50ml.wiecej nie chce. Smoczek X w przypadku nuka do lekko zageszczonego mleka jest za szynki. Zreszta mam dosc latexowych bo po kilku uzyciach wyrabialy sie tak,ze.sie zasysaly i dziecko pic nie moglo. Prszeszlismy na silikonowe i smoczek L do papek rowniez jest za szybki. powiekszylam troche dziurke,przechodzi mi tylko jaglana,wczoraj ryzowa dalej zapychala. Mam juz dosc 10 roznych smoczkow,kazdy do czego innego. Probowalam aventu trojprzeplywowego to w ogole do buzi nie chce brac. Kilka.razy sprobowal,teraz jest krzyk. Przeleje do drugiej butelki,dam drugiego smoka i od razu bierze i pije. Zastanawialam sie czy w ogole jest sens zageszczac,ale ostatnio zaczal szybciej glodniec,dopomina sie mleka w nocy,wiec chyba bede musiala.

Gość agentka policji rp
To ja znowu,z 00.02 ;) Moze za mocno zageszczasz. Ja mam smoczki wylacznie nuk,silikonowe. Od 6 mcy zdaje sie,takie juz wieksze. Do zageszczonego mleka daje ten z dziura taka wielka,ale za latwo nawet plynie. W sumie mozesz juz sprobowac niekapka z silioonowa koncowka,moze podejdzie

Gość gość
To ja autorka No wlasnie ten L jest za szybki. Tez uzywam tego po 6 msc. Nie zageszczam mocno,ze 2 miarki na 200ml mleka. A rozmiar M do mleka sie zatyka,ciezko ciagnac. A mocno gestego on nie chce z butli,tylko lyzeczka. Wiec rozmiar L u nas w ogole sie nie sprawdzil.

Gość agentka policji rp
Jak sie zatyka,to moze rob na odrobine cieplejszej wodzie. Niektore mleka sie ciezko rozpuszczaja i czasem jakas gruda zalepi dziure. Z be iko chyba mi sie tak zdarzalo. Z hippem nigdy

Gość gość
Ale nie mleko mi zatyka a kaszka. Z mlekiem problemu nie mam a z mlekiem zageszczonym kaszka ryzowa. Nawet jaglana przechodzi bez wiekszego problemu.

Gość agentka policji rp
Aha No to nie wiem. Ja mam jedna kaszke ryzowa,druga jakis tam grysik. Moze blenderem to potraktuj ;)

Gość gość
Do tych gęstszych pokarmów, to ja używam butelki Aventa, bo nie dość, że mają takie duże 330 ml, więc się mała na raz najada, to jeszcze mają takie smoczki trójprzepływowe i jeszcze takie specjalne w kształcie litery Y, więc idealnie się sprawdzają do kaszek czy grysików:)