Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowakowa1984

Kwas BHA 2 na trądzik

Polecane posty

Gość gość
Używałam serum Lemon z BU, ma trochę inny skład (wg mnie lepszy, cena też dużo przyjaźniejsza) ale stężenie kwasu jest podobne, i efekty też były dosyć spektakularne (zmniejszenie przetłuszczania skóry, zwężenie porów i dużo mniej wyprysków). Nakładałam najczęściej dodając kroplę kwasu hialuronowego dla lepszego wchłaniania. Tutaj masz trochę opinii o nim: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=257446

Gość Nowakowa1984
Niestety u mnie odpada - mam super tłustą cerę a tu same tłustości, a rozmaryn niestety mnie podrażnia, dermatolog odradził mi w ogóle stosowanie kosmetyków które go zawierają.. Znasz może coś nie-olejkowatego?

Gość gość
Nie, ale koleżanka poleciła mi kremy z kwasami firmy BANDI i muszę przyznać, że efekt też jest ogromny bo po zastosowaniu kremu wypryski szybko się zasuszają i goją a wcześniej trwało to co najmniej tydzień a czerwony ślad po nich pozostawał o wiele dłuzej :) W końcu spoglądanie w lusterko stało się mniej straszne a z tego co czytałam po miesiącu wygląda skóra rewelacyjnie...

Gość Nowakowa1984
Eh. No właśnie ja mam problem z tym że po ok. tygodniu stosowania wszystko mnie zapycha:( Nawet glico-a mnie zapchało, co ponoć jest ewenementem, cóż chyba jestem oryginalna :D A specyfików typu "liquid" prawie w ogóle nie ma w sklepach :(

Gość gość
Nieolejkowaty jest tonik z kwasami AHA/BHA z BU, ale go nie testowałam, Na e-naturalne.pl też mają parę ciekawych produktów z BHA.

Gość gość
Autorko oczytaj sobie te recenzje (jeśli znasz angielski). Okazuje się, że ta Paula's Choice u każdego reaguje inaczej, niektórym nawet pogorszyła cerę: www.paulaschoice.co.uk/review/product/list/id/26/

Gość Nowakowa1984
O. Ciekawe że nie kasują recenzji ze swojej strony :) Ale widzę że można zamówić od nich próbki, więc chyba spróbuję, bo nie znalazłam żadnych nie "zapychających" preparatów. Dzięki!

Gość gość
glikol butylenowy może mieć działanie zapychające ... :P

Gość gość
Świetny dialog samemu ze sobą - słabiutkie :) Mogę polecić na trądzik zabiegi z kwasem pirogronowym , azelainowym i salicylowym wykonane w profesjonalnym salonie przez kosmetologa. Potrzebna jest seria 4-6 zabiegów. Pomiędzy zabiegami należy używać na noc krem z kwasami - producenta nie będę wymieniac. Efekty zabiegu są bardzo szybko zauważalne.

Gość Ewcia 990
Ja nie próbowałam, ale mam dobry sposób na trądzik. Stosuje dokładnie taki preparat http://www.dslaboratories.pl/2,trioxil.html i żadne pryszcze mi nie wyskakują. Te co miałam jeszcze kilkanaście tygodni temu zniknęły bez śladu.