Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie wybrać staż

Polecane posty

Gość gość

Studiuje na kierunku pedagogika, specjalizacja bezpieczeństwo. Mam do wyboru: 1.Dom kultury 2. Sąd rejonowy 3. Młodzieżowy ośrodek wychowawczy 4. Szkole gimnazjum ,podstawowa Jest jeszcze taka opcja żebym poszła do polocji na staż ale obawiam się tego bo pracuje tam dużo znajomych. A może znacie jeszcze jakieś ciekawe miejsca na staż?

Gość gość
staż (płatny, np. roczny) czy praktyki?

Gość gość
Staż płatny z urzędu pracy , pół roku. Mam dylemat bo wszystkie miejsca mnie interesują.

Gość gość
zobaczysz jak ci pójdzie na rozmowach kwalifikacyjnych, bo nie wszędzie muszą cię zaaprobować

Gość gość
wszędzie Cię przyjmą? Nie ma żadnej konkurencji?

Gość gość
W sądzie będziesz siedzieć w papierkach.

Gość gość
Złożyłam w 8 miejsc c.v i akurat z tych miejsc się odezwali i mnie chcą. A co do konkurencji ,to nie każdy chce robić na stażu za 840 zł. Które miejsce przyniesie mi najwięcej korzyści?

Gość gość
A wiesz już co chcesz robić po studiach?

Gość pikna pikna gościówa
Zależy co należałoby do twoich obowiązków i co ty chciałabyś robić. ja obstawiałabym na sąd bo wg mnie najlepiej wygląda potem w cv.

Gość gość
wystarczy iść do każdego z tych miejsc i zapytać o możliwość zatrudnienia po stażu. Czy każdy chce pracować za 800zł? Ja byłam na stażu za 400zł... A teraz już nie ma kasy, tylu chętnych u mnie w mieście

Gość gość
moje droga powiem tak - cokolwiek wybierzesz to strata twojego czasu :( gowno sie nauczysz za przeproszeniem W PANSTWOWEJ ROBOCIE. lepiej wybrac staz u jakiegos prywatnego przedsiebiorcy, by miec stazyste oni musza sie zadeklarowac ze przyjma cie po stazu, no chyba ze nie sprawdzisz sie. w budzetowce zazwyczaj i tak przyjmuja po znajomosci, wiec nie liczylabym na cokolwiek po stazu ;/ bylam na 2 stazach w panstwowej robocie, chwalili mnie, bylizadowoleni, ale zatrudnic nie zatrudnili bo brali kolejnych stazystow. dostalam staz u PRYWACIARZA - udalo mi sie po stazu mnie zatrudnil i jest super :)

Gość gość
No właśnie chciałabym pracować w którymś z tych miejsc dlatego złożyłam tam c.v z nadzieją,że może znajdzie się miejsce na stałą pracę. Co byście wybrali?

Gość gość
mnie też nie zatrudnili po żadnym z 2 staży w państwówce. Czego się nauczyłam? Robić ksero i kawę

Gość gość
Jeśli chodzi o sąd to wiem ,że ładnie wygląda w c.v ale ostatni staż miałam w urzędzie i wiem,że praca w takich miejscach jest nudna, a nuda czasami bardziej męczy niż aktywność.

Gość gość
dokladnie o tym mowie :( trzeba miec szczescie by na stazu w panstowej robocie trafila ci sie osoba, ktora faktycznie chce cie czegos nauczyc ;/ prywaciarz oczywiscie nie musi cie zatrudniac, ale jak tego nie zrobi to juz nie bedzie mial nigdy stazysty ;/ najczesciej omijaja to zatrudniajac ludzi np. na umowe zlecenie na pare tygodni i zwalniaja, ale zdarzaja sie przypadki, ze osoby zostaja na stale jak ja.

Gość gość
Moją koleżankę zatrudnili w sądzie, nawet nie po stażu, a po półtora miesiąca jego trwania.

Gość gość
to iala szczescie - ja pisze po prostu jak to wyglada w wiekszosci. masa znajomych byla na stazach w pnastowej robocie i u prywaciarzy. jakby sie tak przyjrzec to moze z 10% znajomych odstalo prace w budzetowce, a 70% u prywaciarzy ;/

Gość gość
Akurat w budżetówce są częściej otwierane nowe miejsca pracy niż u prywaciarza.

Gość gość
tak tak do budzetowki z marszu przyjmuja ;/ boze co za durne myslenie - tez tak myslalam ;/ ale po 20 konkursach zrezygnowalm udzialu w tych szopkach ;/ ludzie ktorzy wygrywali nie ukrywali , ze maja znajomosci ;/

Gość gość
No dobra,ale nadal nic nie wiem. Napiszcie,które z tych miejsc byście wybrali i dlaczego?

Gość gość
Nie ciesz się, mnie też cchieli tam, gdzie złozyłam cv, ale powiedzieli mi w up, że nie ma gwarnacji zatrudnienia i stazu mi nie dadzą :D Wybierz takie miejsce, gdzie kierownik/szef wywalczy Ci staż w urzedzie, dosłownie wywalczy ( np. poprzez rozmowe z dyrektorem up). Bez tego marne są szanse, że go dostaniesz chyba że masz znajomości w urzedzie pracy.

Gość gość
serio cię chcą? Do mnie też dzwonili, że mnie chcą, okazywało się, że na rozmowę zaprosili bardzo wiele osób. Pozazdrościć.

Gość gość
U mnie jedyną rozmową o prace był moment w którym skladalam c.v i podanie, i od razu mówili,że jeśli naprawdę chce u nich odbywać staż to w takim razie złożą wniosek o stazyste ,no i pech chciał ,że się z kilku miejsc odezwali.