Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sosenka6

Idzie zima

Polecane posty

Gość Sosenka6

Jak co roku o tej porze łapie mnie nostalgiczny duch i myślę sobie... o myślę o zimie, zimnie i chłodzie. Na każdym kroku coś musi mi przypominać o tym, że za chwilę będą mrozy: niewyschnięte pranie, lodowate ręce, desperackie poszukiwania koca. Jak sobie z tym radzić?

Gość Meryyy
Jest jeden sposób, ale musiałabyś się pofatygować iść do spółdzielni. No i Twoim dostawcą musiałaby być Dalkia ;)

Gość Berka19
Dokładnie. Nasz Zarządca poszedł po rozum do głowy i skorzystał z usług Dalkia - dzięki temu mamy już ciepło kiedy trzeba :)

Gość gość
jakiej społdzielni? nie kazdy przeciez mieszka w bloku

Gość Meryyy
To prawda, mój błąd. No to jeśli autor wypowiedzi nie mieszka w bloku, to ciężko mi doradzić bo nie znam się na dostarczaniu ciepła do domów jednorodzinnych :)

Gość gość
chyba raczej jesień.... zima jest spoko, ale oczywisćie nie w miastach...

Gość gość
Sosenka a co nie ma kto ogrzać Cię?

Gość Merrrryyy
Jasne, że tak. Po pierwsze usługa włącza się wtedy kiedy spada na dworze temperatura, po drugie nie musisz dopłacać za dogrzewanie mieszkania. Stosunkowo rachunki za ogrzewanie są wyższe, nie mniej jednak likwidujesz dopłatę za dogrzanie.

Gość gość
ja mieszkam w domu, i mam taka wyzszosc na blokami, ze od lat nie ogrzewam nawet kuchni, łazienki i korytarza, zeby zaoszczedzic, a i tak przychodzi 1000 zł co mc za gaz.. :( siku zeby zrobic lece biegiem, i tak kałpie zebami, ze bede muaiała niedługo cos zakładac na nie, zeby sie nie połamały

Gość gość
to jak ty ogrzewasz ten dom, ogrzewanie elektryczne, podlogowe?

Gość gość
przeciez pisze, ze gazowe... Piec na gaz, i instalacja - tzn grzejniki w kazdym pokoju, gaz ogrzewa wode, a woda idzie do grzejników... w kuchni i łazience tez je mam , ale skrecam bo nie wydole finansowo... Prąd jest jeszcze drozszy, tańsze sa paliwa stały typu wegiel, ale nie mam takiego pieca, ani kotłowni, i musiałabym miec kotłownie w kuchni

Gość gość
aha to jakas masakra z tymi oplatami, ja sie nie znam bo mieszkam w blokach. a najlepsze jest to, że się oszczędza a i tak rachunki coraz wyższe, u mnie jest tak z wodą.

Gość Figo_PL
masakra ze wszystkim! ceny w górę a pensje już nie ;/ w tym roku liczymy chociaż na powtórkę z zeszłego. Koszty ogrzewania były niższe i całe szczęście teraz też się chyba na to zapowiada bo pogodynka czyni cuda!!

Gość Sosenka6
może w tym roku zima nie będzie taka długa jak w zeszłym i nam się skrócić okres, kiedy trzeba ogrzewać mieszkania... z tego co wyczytałam to mając pogodynkę jest możliwość by zaoszczędzić. A jak na razie to zamiast termoforu, przytulam swojego kociaka i tak sobie spędzamy zimne wieczory. Dobrze, że koty nie zapadają w sen zimowy, mam gwarancje, że zawsze będzie pod ręką :)))

Gość gość
kocham Cię:)

Gość Meryyyy
Ja to mam nawet dwa kociaki, więc z dwóch stron mogą mnie grzać, jednak wolałabym żeby to koloryferek mnie grzał:) w końcu po to ustaiłam przy nim łóżko :)

Gość blondyna 333
O nie, nie dołuj. Ja jestem ciepłolubna. Już myślę o zakupie biokominka. brrrrry

Gość gość
a ja uwielbiam zimno lepiej się czuje niż w te upały

Gość blondyna 333
Jedynym plusem zimy są szaleństwa na nartach

Gość MKKMMK
I ciepłe, rodzinne wieczory w domu po pracy :)

Gość Sosenka6
Kochani mamy jesień :) jadąc do pracy spojrzałam na las i się rozczuliłam... a w mieszkaniu powoli robi się ciepło. Uff. Trochę szkoda, że tak późno. Administracja mogłaby o nas wcześniej pomyśleć i uruchomić ogrzewanie, ale cóż...

Gość Ciepłykaloryfer
U nas też się obijali ale wzięliśmy sprawy w swoje ręce! :) ciepło, ciepło, ciepło! :)

Gość blondyna 333
Aby do wiosny