Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konijn28

Mój królik miniaturka ma problemy POMOCy

Polecane posty

Gość konijn28

Witam!!! Szukam kogoś kto zna się na królikach miniaturowych. Ponieważ , mój królik ma problem, a mianowicie , ma biegunkę i nie wiem jak na to poradzić. Królik mam około roku, wcześniej nie miałam takich problemów z biegunką, Co daje, mu świeże jedzenie ( marchewka, brokuł, jabłko, cykorie, pietruszke, szpinak, seler ) ma od razu biegunkę. I nie wiem już co mogę mu poddawać. Suche jedzenie daje mu droższe, ponieważ dawałam mu wcześniej mieszanki dla królików ale oczywiście miał biegunkę, więć szukałam innego pokarmu. I teraz jest dobrze, nie daje mu świeżego jedzenia, tylko suche jedzenie, wode i siano ( ale siano nie zawsze je ) i jest wszystko dobrze, ale jak mu daje świeże jedzenie od razu ma biegunkę. Więc może ktoś mi doradzi , co mam zrobić ?

Gość gość
dawaj mu dobry granulat,wodę i siano ...przez jakiś cxzas niech tak zostanie...ew.jakieś suszone owoce

Gość gość
Ogranicz zielona warzywa do minimum np 1 plasterek marchewki a problem sam zniknie.Dawaj mu suchą mieszankę . siano i wodę czasem kawałek sucharka. Mój też po zielonym ma rozwolnienie i muszę mu je ograniczać.

Gość gość
Ja po ZIELONYM mam ubaw, a nie jakies rozwolnienie... :D