Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierscionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość gość

Za ile kupić pierścionek zaręczynowy? bo mam teraz taką trudną sytuację finansową otóż jestem studentem (kończę studia zaoczne) pracuję jako kelner za 1300 zł na miesiąc jest mi bardzo ciężko ale kocham moją dziewczyne i chce ją poślubić i dać jej najpiekniejszy pierścionek,żeby wiedziała ile jest dla mnie warta mam już uzbierane 250 zł,zbierałem przez 6 miesięcy i więcej już nie moge czekać a moja dziewczyna też sie chyba niecierpliwi bo już ze sobą jesteśmy 4 lata ps: ona nie jest materialistką

Gość gość
moj pierscionek jest za ok 1300 z prawdziwymi brylantami jest cudowny moj narzeczony rowniez studiuje i pracuje gdzie jego pensja wynosi 1200 zl:)

eh...nie wiem co kupisz za 250zł, ale niech to chociaż nie pęknie przy pierwszej okazji.

Gość gość
Mój narzeczony kupił mi pierścionek zaręczynowy za 700 zł jest piękny i wyjątkowy.. :) ważne są intencje, nie wartość :) mój ma cyrkonie i jakoś niewiele różnią się od brylantów chociaż nie mają certyfikatów..jeżeli dziewczyna Cię na prawde kocha..doceni każdy pierścionek :) powodzenia

Gość gość
Moorland, blacharo, za 200zł można kupić złoto. a nawet srebro nie pęka przy 1 okazji

no można kupić - i co z tego? Znajomej pierwszy pierścionek zaręczynowy się rozleciał bo obrączka była za cienka (dostała potem inny). Jeżeli dziewczynie zależy na zaręczynach już teraz to niech wybierze coś ładnego i mocnego - niekoniecznie drogiego.

Gość Co trzeba zrobic
Ja mam srebrny pierścionek po mojej mamie, który ma już chyba ze 30 lat i wygląda dobrze. Zalezy jak się trafi, nie wyobrażam sobie co trzeba by było zrobić z pierścionkiem żeby pękł.

Gość gość
srebrny, no właśnie..zaręczynowe są przeważnie z dużą domieszką złota..i one się przecierają po jakimś czasie w zależności od tego jaki jest gruby, pozdrawiam ;))

Jeżeli jest kiepskiej jakości - niewiele. Wystarczy mocniej przycisnąć coś ręką, a już się wygnie. Jak Twój pierścionek ma 30 lat to nie jest kiepskiej jakości ;)

Gość gość
Dodam, że złoto to miękki materiał(dla niewiedzących)

Gość jklbn
Przecierają? Co wy robicie z tymi pierścionkami. Czy złoty czy srebry, nigdy w zyciu mi się żaden nie przetarł. Nawet te które nosze non stop od wielu lat.

Gość gość
Przez 6 miesiecy uzbierales tylko 250zl??????

Gość gość
tak, przecierają się u dołu...mojej maie, ciotce babce itp przecierały się złote pierścionki, scierają się wszelkie grawery..ale my nosimy pierścionki cay czas, myjemy z nich naczynie, obieramy ziemniaki, robimy pranie itp...może dlatego ;)

moj pierscionek kosztowal troche pnad 200 zl, wiec bo sama sobie taki wybralam - mam go 4ty rok na palcu i sie nie rozlecial ;) - jest ze zlota

Gość gość
Skoro przez pół roku uzbierałeś ledwo 300zł za pierścionek..to jak Ty masz zamiar zrobić śluub ???!! Przecież zaręczeni nie będziecie chodzić następne 8 lat, góra 3 lata i ślub...

Gość gość
hmmm za 250zł może być ciężko, dołóż chociaż ze 100zł to już nawet brylancik można kupić :) i nie chodzi o to, że MUSI być brylant tylko o to, że cyrkonia po kilku latach zrobi się brzydka, a w końcu pierścionek zaręczynowy ma być na całe życie ;) mój mąż kupił mi z brylantami z białego i żółtego złota, nie wiem ile dał, z 1500zł, ale był w podobnej sytuacji co Ty, zarabiał wówczas koło 2tys z czego połowa szła na mieszkanie ;)

Gość gość
Mój pierścionek zaręczynowy kosztował 600. Choć nie chciałam droższego niż 300, bo wg mnie wydawać niewiadomo ile na tę symboliczną błyskotkę to przesada.

Gość gość
Mój kosztował 1900 i boję się go nosić ;p jest piękny ale co z tego? Potem dostałam drugi, za 700zł i ten noszę ;) A tamten tylko na jakieś okazje.

Gość gość
ja bym poczekała i uzbierała chociaż 1000 zł, taki zakup robi się raz w życiu moja mama ma pierścionek już 45 lat, nawet po tylu latach jest piękny i trwały, ale za to trzeba było zapłacić pierścionek to symbol, nawet jak będzie czasami leżał w szkatułce to ma cieszyć oko i być na całe życie osobiście uważam, że teraz trzeba wydać około 2000 zł, ale jak masz złoto do przetopienia to można kupić ładne kamyki na Ebayu i dać do złotnika do oprawy, mąż mi robił w zeszłym roku pierścionek z topazem i zapłacił za robociznę 800 zł, kamyki licytował, kwota była przyzwoita

Gość gość
Ja akurat mam nadzieję na tani pierścionek :D Bo dla mnie to tylko symbol. A do tego co się pyta jak wziąć ślub jak przez pół roku chłopak odłożył 250zł... ślub - w urzędzie kosztuje jakieś 80zł z ciuchami i obiadem dla rodziców i świadków można się zmieścić w 2000zł ;) Zakładając, że chłopak będzie oszczędzał 250zł na pół roku i jego dziewczyna drugie tyle to w dwa lata mogą wziąć ślub. Nie każdy musi robić wielkie wesele w drogich sukniach. To też jest symbol.