Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana bardzo

ktora 21 letnia

Polecane posty

kobieta chce zostac mama w wieku 21 lat ? i ktora juz jest mama ? ile lat maja wasze pociechy i jak dajecie sobie rade? nie zalujecie ze tak wczesnie zaszlyscie w ciaze? Prosze aby hejterzy nie udzielali sie i nie wyzywali mlodych mam. Z gory dziekuje.

Gość gość
jacy grzeczni...no no no :P

a o co chodzi ? po co twoj komentarz ?

sa takie dziewczyny ktore zaszly w ciaze w tym wieku lub ja planuja ?

Gość gość
Ja bym chciała- jednak nie mam zaplecza finansowego, by odchować maleństwo. Dopiero po studiach i jak już będę miała warunki na niego- ale gdybym mogła, to już w tym wieku bym miała :P

Gość gość
Więc jeśli masz warunki i chęci, to jazda! :D 21 lat to świetny wiek na dziecko ;) młoda, ale nie za młoda mama. W pełni wigoru, odchowasz dzieciaka i będzie świetnie :P

dziekuje za twoja odpowiedz :) i nie uwazasz ze to za wczesnie ? rozmawiasz z kolezankami na ten temat ? nikt nie mowi ci ze to za wczesnie?

Ja mieszkam za granica i mam 21 lat. Tutaj w collegu skonczylam ksiegowosc i pracuje w zawodzie na pelny etat. Wynajmujemy z narzeczonym mieszkanie i poki co zbieramy na slub za rok. Po slubie chcialabym sie starac juz o dziecko- ale na okraglo slysze ze jestem za mloda. Moja kolezanka zaszla w ciaze w wieku 23 lat i gada mi ze jestem jeszcze mloda, zebym pozyla troche itp. Moi rodzice tez by nie byli zadowoleni z tego a ja mam metlik w glowie. Oboje pracujemy i jestesmy w stanie odlozyc troche grosza. Po za tym zycie tutaj jest lzejsze i utrzymac dziecko nie jest takie drogie. Czuje ze jestem gotowa ale caly czas slysze krytyke.

Gość gość
Nie ma za co :) cóż, wg mnie opinia jakichś tam koleżanek nie ma żadnego znaczenia w tak istotnych dla mnie decyzjach życiowych... to moje życie, więc gdybym była na Twoim miejscu, to w tym temacie nie przejmowałabym się takimi opiniami... Ale jeśli zależy Ci na ich opinii, to raczej nie spotkałam się z krytyką takich postaw- wiele z moich koleżanek już ma rozwinięty instynkt macierzyński i same by chciały mieć dziecko w tym wieku, gdyby mogły. Inne nie są tym zainteresowane, ale raczej nie spotkałam się z krytyką 20+ mam. Jeśli już to krytykowały te 15-16 letnie matki.

Gość gość
W moim środowisku krytykowane są raczej "wpadki" bardzo młodych dziewczyn, które nawet nie są jeszcze na swoim. Jak dla mnie taki wiek jest całkiem ok jeśli dziewczyna jest samodzielna, ale jak wiadomo- ile ludzi, tyle zdań... ;)

Juz nie tyle przygnebia mnie opinia kolezanek , bo wiadomo kazdy ma swoje zycie i swoje zdanie na ten temat ale wiem ze nie dostalabym wsparcia od rodzicow. Pelna krytyka. ze to i tam to. Moja mama urodzila pierwsze dziecko jak miala 21 lat moja siostra jak 22 - ale ja majac 21 lat slysze ze sie nie nadaje bo jestem za mloda.

Fakt faktem ze mam te 21 lat ale od 2 lat jestem na swoim garnuszku. Pracuje. Sami zbieramy sobie na slub - nie bierzemy pieniedzy od rodzicow. No coz ja musze wysluchiwac.

Gość gość
Moje dwie przyjaciółki tak urodziły. Obie z wpadki, ale szczęśliwe :)

Gość gość
Wiesz, może mama i siostra nie chcą, byś pochopnie podejmowała decyzję, bo może one trochę żałują, że się "nie wyszalały"? Różnie to bywa. Ale skoro nie będziesz na garnuszku rodziców, to powinno Ci być łatwiej ich przekonać. Ale jeśli sama masz jeszcze choć cień wątpliwości, to zaczekaj z tym jednak- w końcu jeszcze dużo czasu masz na założenie rodziny ;)

Gość sabina584
ja mam 21 lat i chciałabym mieć maluszka :) ale stwierdzam, że jest jeszcze na to czas, nie ma potrzeby się spieszyć, dziecko to ogromna odpowiedzialność, także wygrywa na razie rozum.

Jest taka roznica , ze moja siostra jest bardzo bogada i mimo tego ze ma dziecko to wychodzi z mezem i kozystaka z zycia. Moja mama fakt zaluje ze tak szybko zaszla w ciaze bo nie skonczyla studiow ale to jej wina. mieszkala wtedy z mama ktora nie pracowala , smialo mogla to wykorzystac i skonczyc studia. Ja mam troche inne ambicje. Mam dobrze platna prace, moj facet tez , weekendy mamy wolne. chyba chodzi o to ze ja zawsze dla nich bede mala coreczka.