Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie urzad pracy

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Niedawno sie zarejestrowalam w PUP-ie i mialam na czw. wyznaczona wizyte. Jednak jutro jade podpisac umowe o prace. Mam na dostarczenie chyba 7 dni? Czy musze w czw. pojechac do PUPu?

Gość gość
W sumie obojetne, nie pojedziesz to Cie wykreslą po prostu. Ale najlepiej po podpisaniu umowy przejedz sie do urzedu i to zgloś.

Gość gość
Można im wysłać wyrejestrowanie mailem. Przynajmniej w Warszawie.

Gość gość
Nie wiem czy zdaze :( Myslisz, ze mozna zadzwonic?

Gość gość
Na pewno można zadzwonić i spytać co robić w takiej sytuacji. Myślę że w jakiejś szczególnej sytuacji można zgłosić pisemnie - listownie, ale lepiej zadzwon i sie dowiedz dokładnie. Na Twoim miejscu bym jednak zgłosiła osobiscie, no chyba że zaczynasz pracę zaraz po podpisaniu umowy i nie zdażysz, ale chyba masz jakis dzien np. na zrobienie badan do pracy?

Gość gość
Jeśli się nie wyrejestrujesz sama, a zdążyłoby się tak, że po miesiącu stracisz pracę to nie będziesz się mogła zarejestrować ponownie przez trzy miesiące po tym jak Cię wyrejestrują. Mogłaś się wyrejestrować już dzisiaj.

Gość gość
To prawda co ktoś napisał powyzej ale dobrze ze sie nie wyrejestrowalas juz dzisiaj. Nigdy nic nie wiadomo, lepiej jednak być zarejestrowaną do czasu podpisania umowy.

Gość gość
Jak to mogłam się wyrejestrować już dzisiaj? O umowie dowiedziałam się o 19. Urząd czynny do 15. Nie jest podpisana. Nie robię badań do pracy, bo może się źle wyraziłam, ale to zlecenie.

Gość gość
W jakim mieście jesteś zarejestrowana?

Gość gość
W Poznaniu. Na Czarnieckiego... A sa jakies roznice?

Gość gość
poprostu tam zadzwoń, nawet u nas w małym miescie da sie dużo internetem zalatwić. Jesli podpiszesz umowe to siłą rzeczy nie mozesz sie stawić bo bedziesz pracować, naewno takie sytuacje miewają czesciej i sa jakos rozwiązane.

Gość gość
"Zgłoszenie podjęcia pracy, działalności gospodarczej można dokonać: - w pokoju 11 w siedzibie Urzędu, - pocztą – przesyłając oświadczenie (wzór poniżej), - przesyłając e-mail na adres: podjeciapracy@pup.poznan.pl zawierający: imie i nazwisko, PESEL datę podjęcia zatrudnienia/innej pracy zarobkowej lub rozpoczęcia działalności." Zaczerpnięte ze strony urzędu pracy, w którym jesteś zarejestrowana. Wystarczy poszukać. Zajęło mi to minutę!!!

Gość gość
Tak, wiem, jak mozna zglaszac podjecie dzialanosci. Na przyklad listownie itd. Jednak chodzi mi o to, ze mam termin na czwartek. I o ten termin mi chodzi, jasne? Czy musze go odwolac.