Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachcianka1988

Zle samopoczucie test ciaza

Polecane posty

Gość zachcianka1988

Dobry wieczór. Szukam porady. Odkąd pamiętam miałam nieregularne miesiączki, unormowało się gdy zaczęłam brać Marvelon, jednak ze względu na obciążenie wątroby zaprzestałam ponad 2 lata temu. Od tamtej pory miesiączkę miałam w miarę regularnie, średnio co 27-35 dni. W lipcu b.r. mieliśmy w chłopakiem "wypadek" i zażyłam Escapelle, po której miałam krwawienie 9.07. Kolejne miałam 5.08. i od tamtej pory miesiączki brak. Uprawiamy seks bez zabezpieczenia, więc 22.09. zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny. A od około 2 tygodni, gdy zaczęłam się stresować, że mogę być w ciąży, mam jakieś dziwne "objawy"(pewnie sobie wmawiam, przez stres), mianowicie czuję ból podbrzusza taki jak na okres, mrowienie w nogach, ból żołądka, ale nie jest mi niedobrze- po prostu boli mnie żołądek. Mam też ból gardła, więc możliwe, że rozkłada mnie po prostu jakaś infekcja. Niestety moje nieregularne miesiączki spowodowane były w przeszłości właśnie stresem( po maturze zdarzyło mi się nie mieć @ 3 miesiące). Stąd kilka pytań do Was: czy test wykonany 22.09. mógł był wykonany za wcześnie? czy takie "objawy" mogą oznaczać ciążę, czy jedynie sobie wmawiam? Ewentualnie kiedy zrobić drugi test, żeby się upewnić co do ciąży? Na teście nie było nawet cienia drugiej kreseczki.

Gość gość
zastanawia mnie jedno: dlaczego uprawiasz seks bez zabezpieczenia, skoro nie chcesz być w ciąży???

Gość gość
Jeśli cały czas uprawiasz seks bez zabezpieczenia i nie wyznaczas owulacji wiarygodną metodą to najlepiej robić test co kilka dni.

Gość gość
Skoro nie masz pewności kiedy masz owulację powinnaś powtórzyć test (tamten mógł być wykonany za wcześnie).

Gość domi2
hej ja też się zastanawiam czy jestem w ciąży z tym że u mnie to by była dobra wiadomość. Co prawda tydzień temu w czwartek mój Mż zostawił swoje nasienie we mnie i to na tyle bo w piątek wyjechał w delegacje i za tydzień oficjalne starania ale zaczęły boleć mnie bardzo piersi boli podbrzusze i jestem jakaś słąba jednak nie panikuje czy nie wmawiam sobie że jestem w ciąży bo z doświadczenia wiem że lepiej poczekać na okres ale no nie wiem ciągle jest mi gorąco tak inaczej. ciekawość troche mnie zżera ale czekam do okres

Gość gość
który masz dzień cyklu?

Gość gość
domi2 nie łudź się. ŻADNE objawy ciąży nie pojawiają się tak szybko.

Gość zachcianka1988
Co do owulacji w moim przypadku rzeczywiście nie mogę być pewna kiedy ją mam, jednak mniej więcej w okolicach 20.08 pobolewał mnie brzuch, więc możliwe, że owulację miałam wtedy. Nie uprawiam seksu bez zabezpieczenia codziennie, żebym nie miała wiedzieć kiedy ewentualnie zrobić test. Seks uprawialiśmy 11, 18, 25 sierpnia oraz w ubiegły wtorek i środę.

Gość gość
No to test najwcześniej za 8 dni.

Gość gość
ja mialam tylko bol piersi tak jak na okres poznie przestaly i znowu zaczely,okres sie nie pojawil i zrobilam test w dniu spodziewanej miesiaczki tyle ze popoludniu wyszly dwie kreski tyle ze jedna slaba ale na drugi dzien rano wyszla duzo ciemniesza.takze zaczekajcie i dopiero testujcie,ja okres mam jak w zegarku wiec objaw nie ma zarz po stosunku

Gość zachcianka1988
Ja te "objawy", które opisałam mam od momentu gdy sobie uświadomiłam, że mogę być w ciąży. Nie wiem, może to tylko stres,bo ciągle mam wrażenie,że za chwilę dostanę @ a tu nic

Gość domi2
ja wiem że to wcześnie i nie łudzę się ale coś z moim ciałem się dzieje i ja to odczówam