Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj od rana zbierałam ziemniaki w polu

Polecane posty

Gość gość

Dużo roboty było a ile zabawy i śmiechu przy tym! Międzyczasie jedliśmy kanapki z konserwą (gulasz angielski) i ogórkiem kiszonym i popijaliśmy to herbatą z termosów. Teraz wróciliśmy z pola i właśnie grzeje się bigos, a po obiedzie będziemy zwalać ziemniaki do stodoly. Jak ja uwielbiam takie życie! I pomyśleć, ze mam 23 lata a na codzien studiuję w Warszawie. Myślę, ze urodziłam się w zlym czasie :O Wolałabym urodzić się kilkadziesiąt lat wcześniej i żyć na wsi, hodować zwierzęta, uprawiać pole, żyć z gospodarstwa. Moja babcia zawsze opowiada mi o swojej młodości z sentymentem, mówi że nieraz było ciężko, ale ludzie byli inni, cieszyli się z małych rzeczy, żyli razem, pomagali sobie... a teraz? może życie i jest wygodniejsze i łatwiejsze niż kiedyś, ale jednak nie jest dorbze :(

Gość Jesijdia
Ponoć z ziemniakami jest bardzo ciężko na polu. Ile płacą? Możesz zawsze wyjechać na wieś, albo poznać chłopaka ze wsi.

Gość gość
Mogłaś iść na Akademię Rolniczą. Rolnik jak się ma ziemię to dobry interes, z upodobaniami byś połączyła a to najepsze :)

Gość 68
wiadomości z ostatniej chwili!!! ADAM MAŁYSZ pseudo ADAŚ został oskarżony o molestowanie ,a dlaczego ,bo przeleciał wszystkich w oberstdorfie na K-120 !!!

Gość gość
Smacznego obiadu, na zdrowie i przyjemnej pracy,oraz udanego odpoczynku Ci życzę .:)

Gość gość
będziesz po tej robocie dobrze srać

Gość gość
Robiłam to za darmo, pomagałam rodzinie. A praca lekka nie jest, ale do cięzkich też nie należy :) Trzeba się dużo schylać, więc po jakimś czasie krzyż boli... Ale atmosfera jest ekstra, wszyscy idą w jednym rzędzie i rozmawiają, śmieją się, opowiadają sobie różne anegdoty :) Więc nie czujesz w ogole zmęczenia :) A jak jedzenie smakuje w takim polu. Zwykła kanapka z konserwa i ogorkiem a smakowala co najmniej jak danie dnia w najlepszej warszawskiej restauracji :)

Gość gość
Rolnictwo to dobry interes?Dobry żart.

Gość gość
rolnictwo jest dla mało ambitnych, co w tym fajnego - sranie po latrynie i chodzenie w gumiokach ?

Gość gość
Bo nie wiecie jak teraz gospodarstwa wyglądają. Nie mówię o chlopkach malorolnych a o gospodarzach. To są przedsiębiorstwa rodzinne. Zatrudnianie stale kilkunastu kilkudziesięciu osób a w sezonie kilkuset rzadkie nie jest. Często mają własne przetwórnie na spółę z rodzeństwem lub sąsiadami.

Gość gość
i nie wszyscy dostaja dotascje tylko mniej niz polowa

Gość gość
mam to samo i zazdroszcze ze masz te mozliwosc ja siedze w miescie wstretnym ohydnym

Gość gość
do tej kupy wielce ambitnej co ambitnego jest w byciu szczurem miastowym ? obludnym i falszywym bo takich w miastach najwiecej ambitna/y hahahaha d**a ci wyjdzie kiedys ta ambicja do grobu ja sobie zabierzesz po latach zmarnowanego zycia