Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilnie poszukuje rawnika chodzi o rade

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś chodzi na prawo, zna się na podziale majątkowym, dziedziczeniu, proszę o radę...

Gość gość
prawnika*

Gość gość
Oddawać mój trawnik! Ale na tentychmiast!

Gość gość
chodzi o prawnika, może kogoś kto się zna na prawie..

Gość gość
za porade prawna sie placi chyba nie sadzisz, ze nagle znajdzie sie tu tlum prawnikow, ktorzy charytatywnie beda udzielac ci porad? co do osob znajacych sie na prawie, bez wyksztalcenia w tym kierunku, to wolalabym nawet nie ryzykowac, ale twoja sprawa

Gość gość
napisz o co chodzi, bo na pewno wiele osób przeprowadzało sprawy spadkowe

Gość kończę kawę
Weź zadaj pytanie i napisz o co chodzi, jak rady potrzebujesz. Może jakiś prawnik się przewinie przypadkiem i z nudow coś doradzi. Jak nie piszesz o co chodzi, to chwila nudy i bezczynności minie zanim łaskawie wyjąkasz o co kaman i się nie doczekasz na radę nigdy.

Gość gość
poza tym wszystko mozna znalezc w internecie poszukaj stron, for prawnych, moze tam sie ktos nad toba zlituje

Gość gość
napiszesz o co chodzi?

Gość gość
juz pisze, mianowicie, mąż ma duzy spadek, sporo pieniedzy na koncie, okazało sie, że ma dziecko z "wpadki" czy to dziecko dziedziczy nasze pieniadze?ma do niego prawo?maz łaci alimenty, dzieciak ma 1,5 roku...jak to wyglada,

Gość gość
dodam, ze ja mam wspolnie z mezem sporo nieruchomosci, czy dziecko to ma do niego prawo?>skoro mamy nasze wspolne dzieci, dwójke..ja mam dom, który przepisany jest na meza, równiez to dziecko moze kiedys wystapic o pieniadze?

Gość gość
dziecko nie dziedziczy waszych pieniedzy, tylko majatek OJCA

Gość szeregowy czereśniak
toż to proste jak drut.

Gość gość
więc mąż musi na przyszłość przepisać na mnie dom, który należy do mnie(mam go po rodzicach), dodam, że oboje z mężem mamy dużą firmę i porzadne dochody?

Gość gość
skoro dom nalezy do ciebie to po co go przepisywac? i jak chcesz to niby zrobic? zeby maz przepisal twoja wlasnosc na ciebie

Gość gość
tak, jego dziecko dziedziczy po nim na równi z Waszymi wspólnymi dziećmi. Ale jest rada. Może iść do notariusza i wydziedziczyć dziecko (jak dziecko będzie miało swoje dzieci to należy je też wydziedziczyć)

jeśli ojciec nie pozostawi testamentu, to każde jego dziecko dziedziczy po równej części.

Gość gość
skoro macie "sporo nieruchomosci i porzadne dochody" nie mozesz isc do prawnika albo radcy, tylko szukasz pomocy na kafeterii?

Gość gość
i tak będzie liczył sie stan posiadania sprzed przepisania. dziecko dziedziczy częśc majątku ojca. zakładając że nie macie dzieci to w momencie jego śmierci połowa przypada tobie a pozostałą częśc dzieli się pomiędzy ciebie i dziecko czy też dzieci.

Gość gość
każdy testament można podważyć. Obecnie testament jest g... warty

Gość hermionaona
niech go wydziedziczy i będzie po sprawie. Tylko niech pamięta, że wnuki też mogą dziedziczyć :D

tak właściwie to w czym to jego dziecko gorsze jest?

Gość gość
nawet jak go wydziedziczy to i tak przysluguje temu dziecku zachowek

Gość gość
Tak też zrobie, oczywiście stać mnie na prawnika, ale dziś dowiedziałam się, o potwierdzeniu, że to jego dziecko, robione były testy DNA. sprawa jest świeża, chodzi o to, że mąż mnie zdradził, to są moje pieniądze, wybaczyć mu nie wybaczę, dlatego pytam ile dziedziczy zona i ile dziecko.

Gość gość
a w tym, że to jego matka zaplanowała tę ciąże, mąż nie chciał żadnego dziecka z inną kobietą, ta dziewczyna to młoda g****ara, poleciała na kasę męża, upiła go, być może, że dała narkotyki, mąż był na imprezie firmowej, okazało się, że ona wszystko zaplanowala bo chciala kasy, przyznała się mi. rozmawiałam z nia i powiedziałam, ze zadnej kasy nie dostanie,. z mezem nie rozmawiam miesiac, od momentu kiey okazalo sie, ze jest taka sytuacja, przepraszam, ze pisze monotonnie ale jestem zestresowana, jestem w szoku. 30 min tem sie dowiedzialam

Gość hermionaona
nie przysluguje żaden zachowek po wydziedziczeniu. W przypadku testamentu tylko

Gość gość
A słuchajcie, jeśli mąż przepisze mi to co moje, bo rozdziale przez nas majątku to to co na mnie jest przepisane jest moje?czy ma do tego prawo to dziecko?

jedna połowa po mężu należy się tobie,a druga połowa dzielona jest w równych częściać na ciebie i dzieci

Gość gość
hahaha widze, ze dopracowalas historyjke kilka dni temu tez zalozylas podobny temat :P MARNE PROWO, znowu wpadlas z tymi narkotykami

Gość gość
dziękuję za pomoc, wydziedziczyć je mozna w moemncie kiedy ukonczy 18 rok zycia czy juz teraz?