Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MariaAntonina26

Moja dieta

Polecane posty

Witam. Zaczynam się odchudzać od jutra. Moje jutrzejsze menu: 6:00- jogurt naturalny 0% i 50 gram musli crunch 12:00- talerz pomidorówki 17:00- 2 wafle ryżowe z polędwicą i ketchupem, ogórek kiszony; Zamierzam jadać podobnie przez ponad miesiąc, bo mam wesele. Nie ważę super dużo, bo 57 kilo, przy wzroście 160 cm, ale wiadomo, że z 6-7 kilo trzeba zrzucić. Tak więc do dzieła :D

Gość ateena
Moge sie dołączyć ? Musze jak najszybciej stracić 10 kg będzie ciezko, ale sądzę ze dam rade. Wazę 5 kg wiecej niz Ty i jestem odrobine wyższa (165)

oooo fajnie ;) jest nas już dwie więc :D ja mam zamiar jeść trzy posiłki i tyle... do tego woda, kawa z mlekiem bez cukru (sztuk dwie) i tyle... wiem, że to nie najzdrowsze, ale tonący brzegu się chwyta... ja nie uważam się za grubą, bo uważam, że nadwagi nie mam, jednak dla czystej satysfakcji chcę schudnąć... jaki ty masz plan??

Gość malaysia
Lepiej jest jesc 5 posilków dziennie co 3 godz, w odstepach 5-6 godzin organizm nie wytrzyma tyle bez dostarczania pokarmu

pożyję zobaczę :D na razie zostanę przy trzech posiłkach i basta :P ale dziękuję za radę ;) no i jeszcze jedno- planuję dbać o siebie, dziennie się balsamować, włosy olejkiem arganowym pryskać i takie tam :P

Gość malaysia
Jak bedziesz jadla tylko 3 posilki to organizm bedzie musial "odkladać" w formie wlasnie tluszczyku bo za rzadko bedzie mial dostarczany pokarm. Lepiej jedz 5 posilkow mniejszych i troche pocwicz, efekty duuuzo lepsze

na ćwiczenia nie mam czasu bo pracuję 8 godzin, plus dwie tracę na dojazd :( poza tym mam faceta, z którym trzeba się spotkać, obowiązki w domu i tak dalej ... co do trzech posiłków, to są różne teorie i ja zostaję przy trzech ;)

Gość ateena
No ja jestem w podobnej sytuacji. Sprubuje zagospodarowac sobie czas, tak zeby czasem pocwiczyc,ale chyba sie nie uda. Niemniej sprubuje:) Tez bede jadla 3 małe posiłki :)

Gość ateena
Także od jutra walka. ..

Gość ateena
Ja też za 2 tygodnie, bo chciałabym niespodziankę poza tym wole obserwować spadek tłuszczu niz wody i panikowac przed okresem :)

Hej dziewczyny, przylaczam sie:) odchudzam sie juz od kilku dni ale z Wami bedzie mi razniej. Na chwilę obecną waze 54 kilo przy wzroscie 1,58m, chce zrzucic ze 4 albo 5 kg.Nie stosuje jakiejs specjalnej diety, po prostu staram sie nie jesc po 19 i h czekac na efekty:)

Gość ateena
Super, witamy im nas więcej tym lepiej:)

Fajnie :D To już kilka nas jest. Ja będę zadowolona, jak po miesiącu będzie 4 kilo mniej, bo więcej nie zakładam. Jak uda się więcej będzie niespodzianka :P

Ja to bym najchetniej codziennie sie wazyla ale wiadomo ze na poczatku jest ubytek wody a nie tluszczu.

Gość Gabriella20
Witam ;) ja również do was dołączam jeśli można ;) jestem na diecie juz 2 tyg a raczej na wprowadzaniu zmian w sposobie odżywiania. Startowalam z wagi 54kg przy 1,58 wzrostu teraz waze ok. 52. Mój cel to 49-50. ;) trzymam za wszystkie kciuki, razem nam się uda !

Witam kobietki. Pewnie, że możesz Gabrielo do nas dołączyć. No to pierwszy dzień zabawy rozpoczęty, musli zjedzone :P Teraz chwila relaksu i do pracy ^.-. Co wy macie w planach??

Gość Gabriella20
To super, będę wpadać :) Ja niestety dopiero teraz będę jeść śniadanie (wiem, wiem... metabolizm mi zwolni :P) ale co ja poradzę, że wstałam po 10.. tak to jest jak się jeszcze ma wakacje ;) ale muszę to zmienić bo to za późno jednak. Ja na moje bardzo opóźnione śniadanie jem owsiankę, ale troszkę inną, jeśli chcecie to mogę podać na nią przepis, jest pyszna i syci na bardzo długo a można ją jeść na śniadanie lub obiad, rewelacja ja już ją jem 2 tydzień i za każdym razem mam na nią ochotę, nie nudzi się ;) Pozdrawiam serdecznie !

Gość filifio
najlepiej zawsze mi się chudło przy 4 posiłkach dziennie, czasem jako piąty jak mnie trochę ssało z głodu to robiłam szejka białkowego, uważam też,że warto się na bieżąco oczyszczać, więc piję dużo ziółek, krwawnik, pokrzywe czy figurę detox. wyeliminowałam fast foody i słodkie, i czuję się lekko i świeżo. szkoda,że nie wiedziałam wcześniej,że tak można ;)

Ja właśnie jem zupkę brokułową zabielaną mlekiem 1,5% tym razem zrobiłam ją z ziemniakami, ponieważ nie jest tylko dla mnie, ale spokojnie w mojej miseczce jest może z 15g ziemniaków :) W innej wersji robię ją z brązowym ryżem, samo zdrowie i pycha .

filifio , masz rację należy pić różnego typu herbaty, pomimo tego, że wpływają doskonale na nasze zdrowie to jeszcze wspomagają odchudzanie. Ja piję herbaty zielone i czerwone, kupuje je w herbaciarni, zawsze więc mam jakiś inny smak :)

Gość ateena
A ja właśnie przygotowuje brokuly na kolację ;)

Ooo! Widzę, że zdrowo ;). Mnie rozłożyła choroba, dopiero z pracy wróciłam i umieram sobie :P. Gorączkę mam ponad 38 niestety, dobrze, że jeszcze tylko jutro do pracy i wolne. Na brokuły narobiłyście mi smak kurcze :) Jutrzejsze menu jeszcze nie wiadome, ale na pewno na obiad bigos w wersji light, bo taki zawsze robię i jest pyyyyyyszny. Jak wam mija wieczór?

podaj przepis na swój bigos, bo mam ochotę ale znam wersję dosyć kaloryczną niestety. :) Wieczór mi mija spokojnie, przy zielonej herbacie a wam?

kiszoną i białą kapustę robisz jak zawsze... cebulkę, pieczarki, mięso z kurczaka i kilka plasterków wędzonej kiełbasy ( do smaku) smażysz na dosłownie 2 łyżkach oleju i potem dodajesz do kapusty. Na końcu koncentrat pomidorowy i przyprawy według uznania... No i ja dodaję jeszcze startego, kwaśnego jabłka ( niedużo) ;) Jak dla mnie bomba, jadłam i polecam.

Gość ateena
Tak, to zwykłe brokuly z wody :) bardzo lubie bo fajny smak i kcal malutko:D

Fajny przepis na ten bigos ale ja bym raczej nie dodawała mieska wole wegetariańskie takiego typu dania ;) ateena też lubię takie brokuły, pycha i samo zdrowie ;) Co myślicie o diecie owsiankowej jednodniowej ?

Gabrielo, ja nie lubię owsianki za bardzo, wolałabym już cały dzień na kefirach lub jogurtach ;) Lepiej jeść 3 posiłki i tyle, ewentualnie dodać przekąskę typu owoc. Cholerna choroba, że też 1 dnia diety mam coś takiego :(

Gość zonka_zonka
witajcie? Moge tu do was sie przylaczyc? Waze jak narazie dzis: 65,4kg -- 160 wzrostu. CEL: 53kg. Samej bardzo mi trudno sie odchudzac