Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MariaAntonina26

Moja dieta

Polecane posty

hehe ja zawsze w makówkach siedzę i to moja jedyna świąteczna miłość... a w same święta zawsze mam tylu krewnych i znajomych do oblatania, że serio nie ma czasu na myślenie o jedzeniu, chociaż bliscy niestety zwykle częstują specjałami :( no ale tak jak mówię, 2-3 dni to nie tragedia jeśli będziemy jeść, a nie obżerać się we święta... co do jutrzejszych odwiedzin, to jednak postaram się zostać przy kawce, bo ciasto na początku diety to zły pomysł :P

Ja całkowicie odstawiłam kawe, wcześniej piłam 3-4 filiżanki dziennie teraz zamieniłam ją na herbatę więc nie ciągnie mnie do słodyczy bo zazwyczaj ciastka jadłam do kawki :)

Ja tak 2-3 kawki na dzień piję, z tego dwie z mlekiem, jedna czarna. Oczywiście bez cukru i innego paskudztwa typu słodziki. Mnie do słodkiego wcale nie ciągnie, ale nie chcę na dziwaka wyjść :P

Tak to też prawda, nie można w towarzystwie wszystkiego odmawiać bo beda się patrzeć jak na wariata hehe ale zeby z kremem nic nie bylo lepiej bo tam jest najwięcej kalorii ;)

Witam :D Gabrielo masz rację, krem to zło wcielone i ma mnóstwo tłuszczu i kalorii. Ja już po śniadaniu. Omlet z 2 jajek, cebuli, 2 plasterków szynki, smażony na łyżce oleju rzepakowego. Do tego pomidor. Sycący początek dnia, ale zdrowy więc spoko :D. Na obiad zrobię sobie kotlety sojowe, albo warzywa na patelnie, jeszcze nie wiem :P Dzisiaj mam zamiar się makijażem pobawić i zamówić palety cieni na wesele. Do tego komplecik biżuterii i voila ;) Co tam wy macie w planach dzisiaj??

Gość YouStyna89
Hej dziewczyny mogę się przyłączyć?:-) mi udało się do tej pory schudnąć przez około 3miesięcy 8kg. mniej jadłam od 16stego września wzięłam się konkretnie za siebie! jem od godz. 8rano do 17stej około 3 ,4posilki bez tłuszcz bez oleju dużo warzyw ryb owoców. jest to takzwana dieta osmiogodzinna.pilnujesz żeby już nic po 8godzinach nie jeść. Piję do tego 3x dziennie ocet jabłkowy musi być bio nie zwykły na spirytusem bo można się przekręcić.Tylko prawdziwy z jabłek nie spirytusu najlepszy dostępny w Polsce to z Rossmann lub sklepu żeglarskiego . ten ocet naprawdę pomaga w odchudzaniu.od 16stego ubyło mi do tej pory 3kg. :-) mam jeszcze ponad 30kg do zrzucenia!! o_O nie wiem czy komuś będzie się chcialo to czytać pozdrawiam dziewczyny

Gość YouStyna89
*od 9do 17 lub jak kto lubi od 10 do 18 obojętnie byle by w przedziale 8godzin się zmieścić

Gość YouStyna89
*ze sklepu zielarskiego 2łyżki stołowe na szklankę wody

Gość ateena
Mnie czekają zakupy. Musze sobie kupić jeansy (liczę ze za miesiące będą zlatywac mi z tylka ;)) i jakies buty na zimę. Jak zobaczę jakieś piękne 2 rozmiary za małe spodnie to je sobie kupie żeby sie motywowac. :D Miłego dnia dziewczyny!

Gość ateena
Witaj Youstyno ;) zapraszamy :)

Gość YouStyna89
miło mi :-)

Gość gość
dziewczyny, jakie macie wymiary przy waszej obecnej wadze? Ja mam 162cm wzrostu, waze 55kg i tez chcialabym zrzucic tak 4-5kg. W biodrach mam prawie 93cm. Kiedys bylo 88-89 i czulam sie duzo lepiej lzejsza o te kilka kilo.

Witam :) Mario Antonino : super śniadanko, ja jak zwykle będę zaraz jeść moją owsiankę (udało mi się wstać po 8 :) ) A co do tych kotletów sojowych, jak kiedyś je robiłam to zazwyczaj w panierce, która jest zabroniona na diecie ponieważ chłonie tłuszcz.. eh a Ty jaki masz na nie sposób ? :P A znacie jakieś przepisy na dania dietetyczne z grzybami bo właśnie tata z moich chłopakiem wybrali się na grzyby i pewnie będę miała ich w nadmiarze. Pozdrawiam wszystkie walczące z dietkowaniem kobietki ;)

Ja po prostu jem te kotlety ugotowane, bez panierki :-) Witam cię YouStyno. Ja ma w biodrach 91, co przy moim wzroście boli. W cycku mam 88, pas 68, udo 52. Przeziębienie daje się we znaki, ale już trochę lepiej :-). Co do panierki, jak jużcoś się panieruje to idzie piec na patelni ceramicznej na dosłownie łyżce oleju. Bo troszkę tłuszczu w diecie nie zaszkodzi, a niektóre witaminy rozpuszczają się właśnie w tłuszczach. Dieta 8 godzin nie jest dla mnie, bo ja o 6 wstaje a o 24 chodzę spać. Umarłabym przy 16 godzinnej przerwie.

Gość kasiaks123
Witam Ja też chętnie się przyłączę. Odchudzam się dzisiaj 3 dzień. Wzrost 158 waga 58kg. Wczoraj (2 dzień) myślałam, że zemdleję, a dzisiaj rano już fajnie. Po 2 dniach waga spadła do 57,4 kg. Jestem na diecie niełączenia. Mój cel to 52 kg :) Ciekawe czy wytrwam? Kasia

Kasia Ja mam tyle samo wzrostu i startowałam z wagi 54 teraz już jest 52 ( może i mniej bo dawno się nie ważyłam ;) ) I mój cel to 49-50 kg, wydaje mi się, że osoba, która ma tylko kilka kilogramów do rzucenia ma więcej trudności, niż osoba z dużą nadwagą. Pamiętaj, że na samym początku diety z ciała uchodzi woda nie tłuszcz ;)

Gość kasiaks123
Niestety wiem :( Zostały mi kilogramy po ciaży, ale tylko 2. Potem Pani neurolog załatwiła mnie tabletkami dodatkowymi 4kg. Nie były to tabletki ze sterydami. Byłam rok temu na diecie kopenhaskiej. Wszystkie kobiety chudły po 8kg (potem jojo) a ja tylko 2kg. Byłam na Dukanie też nie polecam. Zaczęłam mieć kłopoty z nerkami. Teraz bardzo się zawzięłam. Wiem, że na początku tylko woda schodzi. Mam taki plan, żeby zacząć ćwiczyć codzienni od poniedziałku, bo teraz organizm jest bardzo osłabiony.

Trzymam kciuki, będzie dobrze. :) Lepiej żebyśmy chudły pomału, ale skutecznie niż szybko i z efektem joj, po co to komu ? :P Ja właśnie ugotowałam leczo bezmięsne. O 17 idę na urodziny znajomej, mam nadzieję, że tortu nie będzie ojj, w planach mam wypić jedno piwo i to małe także bez szaleństw mimo, że jest weekend, trzeba być twardym nie miękkim ! :)

Garbiela, bądź silna :D. Skąd ja to kurcze znam... mnie już zjechała mama, że ciacha jeść nie będę, ale mniejsza o to. Ja patrzę na siebie, a nie na innych. Chociaż na urodzinach tort zjeść trzeba, bo nie wypada nie zjeść. Teraz mam okres kurcze, więc ma-sa-kra. Na obiad, zamiast kotletów sojowych miałam kotlet z piersi z kurczaka i 2 ogórki. Kotlet pieczony na łyżce oleju rzepakowego. Co u reszty? Kasiak witam cię! Wagę mamy prawie taką samą. Damy radę schudnąć, tylko trzeba być wytrwałym. Ja mam nadzieję kilo na tydzień tracić. Co więcej będzie, to będę się cieszyć.

Obiecuje bede silna! ;) zdam jutro raport czemu uległam (mam nadzieje, ze lista będzie malutka) dobrego wieczoru.

Baw się Gabrielo ;) Ja mam nadzieję napisać jeszcze wieczorem i podać co zjadłam na kolacje ;). No i czy mama nie wmusiła we mnie tego cholernego ciasta :)

Hej dziewczyny, juz nadrobilam zaleglosci:) witam nowe kolezanki, ja przy wzroscie 158 startuje z wagi 54 kg, w biodrach mam 93 cm, reszte trzeba by zmierzyc:)

Gość gość
u mnie rano były : płatki owsiane z mlekiem 0,9% obiad : pstrąg smażony bez tłuszczu na patelnii ceramicznej +brokuły i Kus kus sałatka czyli papryka pomidor ogórek i cebula zmieszaną z kuskus kolacja: pomidor ogórek cebula rukola z octem jabłkowym.pieprz +sól :-) razem około 1100kcal. pozdrawiam .

Gość YoUstyna89
post o kus kus jest mój :-)

Gość gość
melduje - biodra 93, talia 73:( , udo 53, troche slabo.

Maria Antonina powiedzialabym ze masz bardzo bardzo dobre wymiary, troche zazdroszcze :)

YouStyna- bardzo zdrowe menu, popieram, bo na pewno dostarczasz organizmowi tego, czego potrzebuje. Mała56- dzięki wielkie, ty mi nie masz czego zazdrościć. Ja czuję się jak klopsik w swoim ciele czasami, chociaż na szczęście mam rozsądek i nie pozwalam się niepotrzebnym myślą po główce pałętać. Serio kilka cm stracisz szybciutko, więc uszka do góry :* Co do dzisiejszej imprezy. Zjadłam kotleta z piersi z kurczaka ( specjalnie dla siebie upiekłam na znikomej ilości tłuszczu) i brokuły z sosem czosnkowym, Nie piłam nic, bo jestem na lekach ;). Kurde!! Zaliczyłam osobisty sukces i nie zjadłam wspaniałego rumowego ciasta mamy.

Oglądałam dzisiaj zdjęcia, jak wyglądałam parę lat temu. K***a!!! Jak ja mogłam z takim cellulitem ludziom się pokazywać. Na szczęście ćwiczenia i rowerek stacjonarny, połączone z balsamem Eveline za CAŁE 12.99 w Rosmannie zrobiły swoje i teraz mam dużo lepsze nogi :D Skąd cellulit w wieku już nastu lat?? Wahania wagi i tryb życia typowego kujona (czytajcie książka dom). Dużo w tyłek mi też dała praca na studiach, bo wykładałam towar :P.