Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dorobienie karty w banku czy ktoś się orientuje

Polecane posty

Gość gość

chciałabym spytać się o wyrobienie karty debetowej dla innej osoby, niespokrewnionej i niepełnoletniej. jak można coś takiego przeprowadzić? domyślam się, że będzie potrzebna zgoda rodzica tej osoby, dla której ma być wyrobiona karta, ale nigdy tego nie robiłam, więc nie wiem. ktoś może w tym siedzi i mógłby pomoc? :)

Gość anne treath
ale chcesz go zrobic wspolwlascicielem czy jak?

Gość gość
to zależy od banku, kązdy ma swoje procedury... poszukaj na stronie tego banku o który pytasz... np. w eurobanku trzeba zalozyc konto osobne tj, konto junior i wg tego co napisali to jest tak: jeśli ukończyłeś 13 lat i nie ukończyłeś 18 lat możesz zostać posiadaczem konta junior 2wraz ze swoim opiekunem, który posiada już konto w eurobanku oraz dokumentem tożsamości udaj się do najbliższej placówki eurobanku 3doradca sporządzi z Wami umowę oraz na Twoje życzenie przyjmie zamówienie na kartę płatniczą niespersonalizowaną lub spersonalizowaną (z Twoim imieniem i nazwiskiem) - potrwa to najwyżej 15 minut 4konto będzie do Twojej dyspozycji od razu po podpisaniu umowy, kartę niespersonalizowaną dostaniesz od ręki, natomiast kartę spersonalizowaną otrzymasz pocztą w przeciągu 2 tygodni 5do konta możesz wybrać jedno z dwóch dostępnych zabezpieczeń – tokenGSM na komórkę lub token sprzętowy

Gość gość
nie wiem, jeśli jest to konieczne do wyrobienia karty to tak. zależy mi głównie na tym, by ta niepełnoletnia osoba mogła wypłacać z bankomatu i płacić za pomocą karty.

Gość gość
a nie... wyczytałam ze eurobank ma tez poprostu karty do kont dla dziecka pozyzej 13 lat. Trzeba przzyjsc z włascicielem konta, ale nie napisali czy mozesz wyrobic karte dziecku, którego nie jestes opiekunem.. mysle ze to moze byc kłopot

Gość gość
ale to dotyczy opiekuna, a tu problem jest taki, że konto należy do całkowicie obcej osoby. ale z tą zgodą nie byłoby problemu.

Gość gość
hmm. to może karta na okaziciela? byłaby wyrobiona dla tego posiadacza konta, ale używałaby jej osoba niepełnoletnia

Gość gość
może od razu powiem, że chodzi o pko. cholera, nie mam już pomysłu, jak to zrobić...

Gość gość
niby tak, ale nie można posługiwać się karta czyjejś osoby, tym bardziej z innym nazwiskiem, mogliby oskarżyć o kradzież

Gość gość
up, może ktoś jeszcze coś wie? :)