Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beznadzieja2013

nienawidze

Polecane posty

Nienawidzę siebie, nienawidzę. Nic nie mam, nikogo nie mam, nic mi nie wychodzi.. jestem brzydka, wyśmiewana, poniżana.. Każdego dnia od lat, marzę tylko tym by przestać istnieć, rozpłynąć się .. nie mam charakteru, odwagi, urody nie mam nic.

Gość gość
To na przekór innym weź się za siebie, jeśli nie chcesz zrobić tego dla siebie, zrób to na złość im.

Gość gość
to co myślisz o sobie to błędne przekonania które zaszczepili ci inni, gdy to zrozumiesz wyjdziesz z błędnego koła niskiej samooceny zacznij analizować każdą złą myśl o sobie a sama się przekonasz że nie jest prawdziwa, zastanów się czemu taka myśl się pojawia, kiedy to się dzieje i dlaczego, za każdym razem gdy pojawia się taka myśl postaraj się dyskutować z nią i znaleźć kontrargumenty np. "nic mi się nie udaje, jestem do niczego" wcale, nie, nie umiem robić.....ale świetnie piekę ciasta i umiem gotować itp. "jestem gruba i brzydka" wcale nie, mam masywne uda ale mam też ładne zgrabne łydki i szczupłą talię itp. musisz zmienić postrzeganie swojej osoby a wtedy poczujesz się lepiej spisuj sobie na kartce cechy które u siebie lubisz, rzeczy z których jesteś dumna, drobne osiągnięcia, przeglądaj tą listę w chwilach zwątpienia

Gość gość
możesz poszukać książek o programowaniu neurolingwistycznym NLP zrozumiesz że z pomocą zmiany wyrażania swoich myśli możemy zmienić to jak o sobie myślimy mnie ta książka pomogła zrozumieć że większość kompleksów wywodzi się z dzieciństwa i "etykietek" jakie przylepili nam dorośli, lub rówieśnicy, potem przez całe życie zamiast widzieć siebie tacy jacy jesteśmy naprawdę widzimy się przez pryzmat opinii innych osób, opinii, które czasem w ogóle nie są obiektywne a tym bardziej prawdziwe

Gość jakbym o sobie
jakbym o sobie czytała :(

Gość jakbym o sobie
a w dodatku mam jeszcze problemy z trzymaniem moczu