Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

flukonazol a ciaza

Polecane posty

Gość gość

czy podczas staran przestac go brac ? dopiero zuzylam 5 tabletek

Gość gość
A z jakiego powodu chcesz przerwać leczenie?

Gość gość
staram sie o dziecko i nie wiem czy ma to wplyw jakis , a czytalam ze w trakcie ciazy ma kategorie d niebezpieczna,ale ja nie jestem w ciazy tylko siie staram, wiec chcialam spytac o opinie??

Gość gość
Od stosunku do ciąży mija co najmniej tydzień. Poza tym na początku zarodek jest chroniony i leki jakie bierze kobieta we wczesnej ciąży nie są dla zarodka groźne.

Gość gość
jestes pewna/pewny?

Gość gość
Natura jest mądra i wie co robi.

Gość gość
biore po jednej tabletce, dopiero wybralam 6 tabletek biore tez biotebal na wlosy 2 opakowanie juz i tez pisalo ze nie zaleca sie

poza tym już chwilę po stosunku może dojść do zapłodnienia.... potem po 6-7dniach dochodzi do zagnieżdżenia i wtedy można robić test ciążowy ponawiam pytanie: ILE CI JESZCZE ZOSTAŁO TABL? Jaką dawkę w sensie ile mg? 50, 100, 200?

Gość gość
100 mg ,zostalo 22 tabletek, no staramy sie o dziecko

Gość gość
"poza tym już chwilę po stosunku może dojść do zapłodnienia.... " Przestań pieprzyć bzdury. :D Zapłodnienie chwilę po stosunku... :D :D :D :D :D Doucz się.

Gość gość
Na co bierzesz ten flukonazol?

Gość gość
na zapelenie skory lojotokowe na glowe, ale juz mi wszystko prawie przeszlo bo jeszcze stosuje/lam pirolam i diprosalic wcierane na glowe

Gość gość
a iwc jakie opinie ??

Gość gość
Ja bym się wstrzymała ze staraniami dopóki nie wyleczysz choroby do końca. I nie tyle chodzi o to leczenie teraz tylko o ewentualny nawrót choroby już w trakcie ciąży - co wtedy zrobisz?

Gość gość
ale nie jest to do konca zdiagnozowane, poniewaz juz tego nie mam zniklo a po drugie , nie bylo to typowe takie zapalenie skory, a plany o dziecko na pewno nie odloze ,

pomarańczko sama się doucz jesli kobieta ma jajeczkowanie i w tym czasie dochodzi do stosunku to do zapłodnienia dochodzi o wiele szybciej! Potem zapłodnione jajo ma 6-12 dni na zagnieżdżenie w macicy. Zapłodnienie a zagnieżdżenie to zupełnie dwie inne rzeczy. Zarodek ma własną ochronę ale tak naprawdę nikt ci nie powie dokładnie do kiedy ona wystaępuje ja bym autorko wstrzymała się ze staraniami i dokończyła kurację, szkoda Twojego zdrowia! No i w ciąży możesz mieć nawrót jak ktoś tutaj zauważył

Gość gość
O wiele szybciej czyli chwilę. :classic_cool: Doskonale rozumiem różnice pomiędzy zapłodnieniem a zagnieżdżeniem. Ty za to nie masz pojęcia o fazach zapłodnienia.

Gość gość
a jeszcze mam pytaniea jesli np teraz nie dlugo bym sie dowiedziala ze jestem w ciazy a stosowalam lek , czy ma to jakis wplyw ???

mam pojęcie pomarańczko ale nie mam zamiaru się tutaj rozpisywać skorygowałam błędne pojęcie, że od stosunku do ciąży mija tydzień i tyle

Gość gość
to brac dzis czy nie ? jutro wizyta u ginekologa

Gość gość
"skorygowałam błędne pojęcie, że od stosunku do ciąży mija tydzień i tyle" O ciąży mówi się od momentu zagnieżdżenia zarodka w macicy, więc doucz się zanim zaczniesz korygować coś co korekty nie potrzebuje.

no widzisz mnie akurat uczyli, że początek ciąży to moment kiedy dochodzi do zapłodnienia i tego się trzymam:P

Gość gość
W ulotce jest napisane jak wół: kobiety w wieku rozrodczym powinny podczas stosowania leku stosowac skuteczną antykoncepcję. Jesli to Ci nie daje do myslenia, to powodzenia.

Gość gość
Na Twoim miejscu najpierw wyleczyłabym infekcję a później starała się o dziecko. Aby zapobiegać infekcjom możesz bezpiecznie stosować probiotyki np. dopochwowy lactovaginal, zawiera on bakterie kwasu mlekowego, które kolonizując pochwę chroni przed patogenami.

Gość gość
lactovaginal na zapalenie łojotokowe skóry głowy? przeczytaj chociaż temat zanim zaczniesz doklejać swoje idiotyczne reklamy