Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy karmienie piersia musi byc takie meczace

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem mama dwutygodniowego synka i mam pytanie czy karmiac piersia naprawde trzeb atak czesto wstawac do dziecka? moj syn wola jesc czasem nawet co 40 min...czy to musi tak wygladac? czy jest cos ze mna nie tak?

Gość gość
są takie maluchy niestety po pierwszym miesiacu będzie lepiej;-)

Gość gość
obys miala racje bo idzie sie wykonczyc

Gość gość
ani z Tobą ani z dzieckiem nie jest nic nie tak;) to normalne całkowicie, że dziecko chce często pierś w pierwszych 3 miesiącach życia i całkowicie normalne, że matka jest tym zaskoczona;) pierwsze 3 miesiące normuje się laktacja i dziecko ma prawo dosłownie wisieć na piersi non stop;) uzbrój się w cierpliwość i pomyśl, że co to jest 3 miesiące wobec całego Twojego życia? i pamiętaj, że ten czas już nigdy nie wróci dlatego warto się cieszyć każdą chwilą z dzieckiem, nawet tą trudniejsza;) powodzenia:)

Gość gość
spokojnie... też tak miałam i pytałam położnej czy to normalne... przez kilka dni siedziałam i karmiłam praktycznie 24h/dobę.... za jakiś czas to się ureguluje... nie pamiętam ile trwało to u nas, ale myślę że już za tydzień czy 2 powinno być lepiej a potem to już w ogóle bajka:)

Gość gość
a czy przy karmieniu piersia trzeba podawac dzecku wit d i c? dodam ze daje mu 1 butle 70 ml mleka mm na noc bo wtedy spi mi 3,5 ale jak sie budzi w nocy i w ciagu reszty dnia podaje piers

Gość gość
tak podaje się witaminę K+ D przez miesiąc potem samą D

Gość gość
dla mnie karmienie to był koszmar,gdy przeszłam na butelke od razu odzylam ja i dziecko

Gość gość
mam nadziej ze dam rade i ze sie to jakos unormuje,narazie jest maz wiec mi pomaga ale za tydzien wraca do pracy i bede zdana tylko na siebie...dzieki dziewczyny za dodanie otuchy :)

Gość gość
dasz radę:-) też byłam sama w pracy nawet 3 dni nie chcieli mężowi dac wolnego;/

Gość Lopis
Kurna, chyba musi. Ja sie morduje juz 5 miesiac. Najpierw chcial jesc prawie non stop. Teraz okazalocsie, ze ma skaze bialkowa i jestem prawie o samym ryzu i wodzie.

Gość gość
moj tez dostal jakis krostek na szyjce czerwonych, nie wiem od czego, nie wiem nawet jak wyglada skaza bialkowa, chociaz wczoraj ajdlam platki z mlekiem na sniadanie... jutro przychodzi polozna to sie wsyztskiego wypytam

Gość gość
na piersi tak jest - niestety dlatego wiekszaosc kobiet nie daje rady i przechodzi na mm

Gość gość
Tak. Poświęcaj się, bo inaczej nie będziesz mogła nazywać się matką! P.S. Mam nadzieje, że poród siłami natury i zero alkoholu w ciąży, no!!

Gość gość
niestety dlatego wiekszaosc kobiet nie daje rady i przechodzi na mm xxx Kobiety wiedzą, że mm jest równie dobre jak kp i jak kp jest czasowo niewydajne, to przechodzą na mm, szczególnie jak mają więcej dzieci do kochania niż jedno :D

Gość Lopis
Skaza nie musi objawiac sie problemami skornymi. Moj skore ma jak z obrazka, ale z brzuchem byla tragedia, non stop wymiotowal. Co za durny kmentarz o zero alkoholu w ciazy - tak zero alkoholu, slyszales gosciu o FAS?

te krostki to pewnie trądzik noworodkowy. Moja córka miała, po trzech tygodniach zeszło. Pomagało na nie przemywanie buzi oliatum. A z karmieniem to już tak jest. @ tygodniowy bobas chce być cały czas przy mamie, przy piersi się uspokaja, więc pozwól mu na to. Teraz poprzez m. in. karmienie piersią na ządanie budujesz w bobasie poczucie bezpieczeństwa, że mama jest zawsze blisko. Po za tym taki maluch uważa Ciebie i siebie za jedność. Nie dziw się, 9 miesięcy w ciepłym brzuchu spędził słysząc bicie Twojego serca, teraz mu tego brakuje, a karmienie piersią najlepiej mu to zastępuje.

Gość gość
tak zero alkoholu, slyszales gosciu o FAS? Ja słyszałam, pytanie co ty wiesz o FAS? Może nam napiszesz, co?

Gość gość
Fetal alcohol syndrome (FAS) is a pattern of mental and physical defects that can develop in a fetus in association with high levels of alcohol consumption during pregnancy Chociaż dawka alkoholu nie jest określona, to "wysoki poziom" na pewno nie równa się lampce wina raz na miesiąc :D

Gość gość
gość niestety dlatego wiekszaosc kobiet nie daje rady i przechodzi na mm xxx Kobiety wiedzą, że mm jest równie dobre jak kp i jak kp jest czasowo niewydajne, to przechodzą na mm, szczególnie jak mają więcej dzieci do kochania niż jedno smiech.gif zzzzzzz nie, mm nie jest równie dobre jest po prostu wystarczające

Gość gość
tez tak mam