Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sok z burakow czy pomogl komus na anemie

Polecane posty

Gość gość

w ciazy?

Gość gość
Mi. Wypijalam minimum szklankę dziennie

Gość gość
a po jakim czasie ci sie podniosla hgb?ja pije dopiero 2 gi dzien szklanke soku .

Gość gość
tak, po miesiącu wyniki miałam duzo lepsze.

Gość gość
Buraki są super na anemie i na pewno pomogą. Tylko trzeba je lubić, ja się nie mogę przemóc, pewnie bym się wyrzygała jakbym wypiła szklankę soku z buraków i to niezależnie czy w ciąży czy nie w ciąży

Gość gość
Spróbuj mieszać buraka z marchewka i jabłkiem ma wtedy lepszy smak. Ja autentycznie lubię go.

Gość gość
ja mam problem bo zle sie czuje po zelazie w tabletkach a hgb mam 9.5 przy normie 12 wiec musze sie czyms ratowac .

Gość gość
jedz zielone warzywa mają dużo żelaza ,ja po soku akurat miałam mega mdłości chociaż dodawałam jabłko ale niektórzy lubią słodkie .

Gość gość
też miałam anemię w ciązy i sok z buraków mnie odrzucał, za to rewelacyjna okazała się świeża zielona pietruszka- podniosła mi w miesiąc hgb sto razy bardziej niż przez kilka miesiecy tabletki (na których widok już mnie cofało). Tylko pietruszka nie w ilościach tyle co się wrzuca do rosołu :) Ja kroiłam na chleb (dość gruba warstwe), na to szyneczka i serek i mniam :)a żelazo szybowało w górę.

Gość gość
po co tabletki skoro mozna pic sok z buraka

Gość gość
dużo natki pietruszki dodawaj do wszystkiego, wątróbkę wieprzową jedz.

Gość gość
Mi sok z buraka pomógł na anemie. W szpitalu po porodzie miałam mieć robioną tranfuzje ale się nie zgodziłam i musiałam jakoś sie ratować, piłam takie iloście soku z buraka ,że do tej pory nie moge na niego patrzeć a minęło 5 lat ;)

Gość gość
Piłam sok z buraków ale kiszonych....na sam widok słodkiego normalnego soku wymiotowałam...a z kiszonych uwielbiam do dziś!!!!! Z czosnkiem:)....miałam bardzo silną anemie, groził mi szpital, leki nie dawały efektów, lekarz dał mi 3 tygodnie na poprawę dietą...i diety nie miałam ale sok piłam na potęgę...bywało że po litr dziennie....po3 tygodniach wyniki były przy górnej granicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
No również pomogl po ok miesiącu ale też mnie brało na wymioty gdy go pilam

Sok z buraka jak najbardziej jest wskazany przy anemii, ale dodatkowo warto brać kwas foliowy. Mi lekarz polecił Folik, który jest lekiem a nie suplementem.

Gość gość
U mnie burak to podstawa w sokach które piję aby uzupełnić dietę. Piję soki wg. porad https://terapiasokami.pl/dlaczego-warto-pic-soki. Takie soki wyleczyły mnie z artretyzmu i anemii. Dzisiaj jestem zdrowy i pełen energii. Soki wyciskam sam , bo te ze sklepu się nie nadają.