Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W pndz wyprowadzam się z rodzinnego domu do większego miasta Dobrze robię pyt

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, opiszę jak sytuacja wygląda. Mieszkam w domu rodzinnym, w takiej pipidówie na Podlasiu. Mam ojca tyrana, który znęca się nade mną psychicznie. Np gada, że nic nie robię, choć to nie prawda. Dziś czara goryczy przelała się - wydarł się na mnie za to, że nie wiedziałam o jakie skórki świńskie mu chodziło w sklepie (sic!). Wcześniej pokłócił się z matką, która wyszła z domu. Wrzeszczał jak opętany (jest trzeźwiejącym alkoholikiem). Odezwałam się więc do kolezanki ze studiów, która zaoferowała, że przez 2 tyg lub dłużej mam u niej kąt i za parę zł do rachunków mogę pomieszkać i szukać pracy. Postanowiłam, że w pndz wyprowadzam się. Mam maleńkie oszczędności. Teraz wysyłam CV przez internet do tego miasta. Wiem, że jak nic nie znajdę to nie mam powrotu ju ż do domu, mama boi się ojca i zawsze za nim będzie stać. Myślicie, że mi sie uda znaleźć cokolwiek? Tu pokój już można i za 300 znaleźć jak się dobrze poszuka, w końcu to Polska B. Co do wykształcenia - mam wyższe, choć kierunek nieprzyszłościowy. Na koncie dwa staże - w bibliotece i w urzędzie skarbowym, toteż szukam głównie pracy np przy obsłudze klienta, ale nie tylko. Właśnie robię listę rzeczy, które muszę zabrać. Będę spać na podłodze, ale i tak jestem wdzięczna kolezance, że zgodziła się mnie przygarnąć:) za wasze wszystkie rady dziękuję...

Gość żywa popielniczka
kocham Cię:)

Gość gość
i czy wg was noszenie osobiście CV po mieście coś da? Nie mam wielkich oczekiwań finansowych, chcę tylko skromnie żyć...

Gość gość
Miałam na spokojnie szukać pracy i dopiero wtedy przeprowadzać się. Jednak ojciec dziś to przyspieszył. Ciekawe, jak im się będzie żyło w wielkim domu w dwie osoby. Dodam, że mój brat młodszy wyemigrował do Anglii🖐️ być może napiszę do niego żeby ewentualnie przelał mi niewielki grosz na konto

Gość gość
i jeszcze jedno pytanie - czy w takiej sytuacji, gdy wyprowadziłam się z domu, nie mając pracy dostanę jakiś zasiłek z MOPS-u nawet niewielki?

Gość gość
skąd dokładnie jesteś?

Gość gość
nie chcę zdradzać za duzo, wiadomo jak to jest.

Gość gość
Bardzo dobrze robisz! Napisz jak Ci sie zyje za jakiS czas

Gość gość
Ok. Dodam, że rodzice mają duży dwupiętrowy dom plus mieszkanie w bloku. Jednak nic nie chcę od nich. Chcę poczuć, że jest mi dobrze bez nich, nawet jak będę zarabiać 800 zł a na życie zostanie mi z 300 po opłacie pokoju z rachunkami. Ale... dam radę:)

Gość gość
jak masz ponad 25 lat to najwyzszy czas

Gość gość
jestem za

Gość gość
ktoś może bardziej się wypowiedzieć?proszę

Gość gość
jestes pewna?

Gość gość
tak, nie mam wyjścia, to jedyny pomysł eby wyrwać się stąd

Gość gość
Do jakiego miasta chcesz sie przeprowadzic? A moze lepiej pogadaj z bratem zeby cos ci zalatwil w anglii?

Gość gość
kurcze zazdroszcze ci, poznasz smak prawdziwej wolnosci... oby tylko był niegorzki...

Gość gość
do Bialegostoku. Niestety nie moge wyjechac do wiosny bo w tym roku podyplomowke koncze i egzamin zawodowy mam w szkole policealnej. Ogolnie boje sie dziewczyny...

Gość gość
jasne, ze dasz rade! zaczepisz sie gdziekolwiek i juz pojdzie z gorki:) Tylko nie wybrzydzaj z tymi pracami weź sklep,produkcje,magazyn telemarketing nawet ale cokolwiek!

Gość gość
no właśnie wybrzydzać nie będę. Biorę cokolwiek na początek. I stopniowo będę zmieniała racę na coś lepszego i z czasem poszukam samodzielnego pokoju do wynajęcia bo nie będę w nieskończoność spać u koleżanki na podłodze na karimacie

Gość gość
Podziwiam:)

Gość gość
Poważnie, nie ma czego. Takie życie. Niech teraz mój ojciec sobie gnije w dużym domu i w mieszkaniu w bloku. Poradzę sobie bez tego

Gość gość
Niektórzy nie powinni mieć dzieci, sorry:O

Gość gość
wiecie co? coraz bardziej boję się:O

Gość gość
JA TAK SAMO ZROBIŁAM JAK TY, MIAŁAM 17 LAT

Gość gość
wielu młodych tak się wyprowadza...

Gość gość
niby tak