Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozliwa ciąża

Polecane posty

Gość gość

Normalnie mam dosc krotkie cykle po 24-25 dni ostatni okres zaczal sie 28 sierpnia ( trwał 5-6 dni) kochalam sie w 5 dniu cyklu, do wytrysku nie doszlo w pochwie oraz 15 sierpnia z wytryskiem ale juz po owulacji i ogolnie dniach plodnych problem w tym, ze normalnie powinnam dostac okres w weekend (21-22.08) a tymczasem jest 26 a tego okresu brak bralam antybiotyki gdzies tak tydzien po skonczeniu okresu i wiem ze to moze byc przyczyna wydluzenia cyklu i braku krwawienia zastanawiam sie tylko czy tego 15 sierpnia moglo dojsc do zaplodnienia?:/ dodam ze nie odczuwam zadnych dolegliwosci, mdlilo mnie lekko dzisiaj ale moze raptem 5 min, poza tym bolal brzuch przez ostatnie 3 dni jak w czasie menstruacji

Gość gość
temperatura mierzona w pochwie to 37,2

Gość gość
Jeśli po stosunku, który odbył się 15. sierpnia dostałaś normalną miesiączkę to nie. Natomiast mogłaś zajść w ciążę 5. dnia cyklu jeśli stosunek przerywany był jedynym zabezpieczeniem.

Gość gość
oczywiście, że mogło ponieważ owulacja moze sie przesunąć

Gość gość
bzdure napisalam 15 wrzesnnia byl stosunek, okres jak wspominalam osttani jaki mialam zaczal sie 28 sierpnia

Gość gość
A na jakiej podstawie twierdzisz, że 15. września byłaś już po owulacji?

Gość gość
normalnie gdyby nie ten antybiotyk to bym byla,jak juz wspominalam mam krotkie cykle, wiec okres plodny prawie od razu po skonczeniu okresu.. a 15 wrzesnia to byl 19 dzien cyklu, nawet przy 28 dniowych cyklach owulacja jest w 14 dniu a co dopiero jak ja mam po 25 dniowe oczywiscie wiem ze dni plodne obejmuja tez dni przez i po owulacji ale to tez bralam pod uwage jedynym zagrozeniem bylo branue tego cholernego antybiotyku i dlatego sie boje, ze jednak wtedy cykl mogl sie wydluzyc i moglo dojsc do zaplodnienia

Gość gość
Czyli kalendarzyk? :D

Gość gość
no i słusznie się obawiasz, skoro się nie zabezpieczasz- niestety

Gość gość
Bzykaj się dalej,ciązy już nie unikniesz

Gość gość
to czy sie bede bzykac czy nie to moja sprawa i nie jest to tematem tego topiku ani tez to jak sie zabezpieczam i czy to robie bralam tabletki, ale przestalam z przyczyn osobistych seks mialam moze raz na tydzien albo czasem rzadziej poniewaz nie mieszkam ze swoim partnerem kalendarzyk? wiem poprostu jaki mam cykl, wiem kiedy musze uwazac a kiedy jest bezpiecznie i tyle w ciaze sie nie zachodzi tak latwo jak widac dotad nie zaszlam mimo uprawiania seksu od 10 lat

Gość gość
dziewczyno jeszcze raz ci powtarzam- owulacja ZAWSZE może się przesunąć w jedn bądz druga strone, jeśli chcesz stosowac metody naturalne, to należy do nich: obserwacja śluzu, bólu okołoowulacyjnego, ewentualnie plamień jeśli się takowe pojawiają, pomiar temperatury- na tym się bazuje, a nie na wyliczeniach, bo to NIC ci nie da, poza wpadką

Gość gość
nie mam 17 lat wiec wpadka to dla mnie zadna tragedia:-O obserwuje rowniez sluz, boli nie mam poza tymi podczas i przed okresem na mierzeniu temp nie moge polegac bo po 1 musialabym to robic bardzo czesto po 2 czesto jestem przeziebiona a to falszuje obraz chcialam tylko wiedziec czy branie kilka dni antybiotyku moze przesynac owulacje az o 6-7 dni i nic wiecej a nie czytac waszych pouczen jak mam sie zabezpieczac bo to juz wybaczcue sprawa moja i mojego partnera

Gość gość
wiesz co, skoro taka mądra jesteś, to spadaj

Gość gość
No nie. Ty zapytałaś czy możliwa jest ciąża. I każdy Ci napisał, że jeśli stosujesz stosunek przerywany i kalendarzyk to jak najbardziej ciąża jest możliwa. Antybiotyki raczej nie wpływają znacząco na cykl.

Gość gość
to jesli nie wplywaja znaczaca na cykl i nie maja wplywu ( a w sumie slyszalam cos innego) to na pewno nie zaszlam uprawiajac seks 12 dni po skonczeniu okresu, poniewaz znam swoj organizm i nie przezylam nic co mogloby zaklocic jego normalne funkcjonowanie ( no poza braniem antybiotyku, ktory wg was wplywu nie ma)

Gość gość
Ale Ty nie musisz wiedzieć, że coś zakłóciło cykl.

Gość gość
mojego cyklu nic nie zakłócało, a przy długości 28 dni miewałam owulację już w 9 dc- potwierdzoną monitoringiem, więc nie bądz mądrzejsza, niż natura

Gość gość
Mogłaś zajść w ciążę podczas stosunku 5. dnia cyklu. O co Ci chodzi w tej chwili? Chcesz, żebyśmy Ci napisały, że na pewno nie jesteś w ciąży, a spóźnienie okresu jest wynikiem przyjmowania antybiotyku? Ciąża jest możliwa ponieważ nie stosowałaś skutecznych metod antykoncepcyjnych. Co nie znaczy, że na pewno w ciążę zaszłaś. Skoro nie masz nastu lat to chyba masz świadomość tego, że powodów spóźniającego się okresu jest mnóstwo. W tej chwili mozesz juz zrobić test z krwi, a za kilka dni również test z moczu. Nic więcej do powiedzenia w temacie nie mam, bo Ty i tak wiesz swoje i szukasz tylko potwierdzenia.

Gość gość
nie ma 100% metod zabezpieczen nawet jesli ktos lyka tabletki antykoncepcyjne zdaje sobie sprawe ze moga byc wahania cyklu, ale zdziwilabym sie gdyby byly az takie wspomnialam o antybiotyku bo uznalam ze moze to mogl byc powod co do stosunlu w 5 dniu cyklu to naprawde watpie gdyby hjeszcxze doszlo do wytrysku to ok-bralabym to pod uwage, ale doszlo po jakims czasie podczas seksu oralnego ale nie upieram sie na niczym, nie wiem jak jest dlatego pytam, ale jakas wiedze na temat swojego cyklu rowniez mam jak nie dostane okresu do konca tygodnia to zrobie test i sie okaze a za odpowiedzi dziekuje i bez urazy pozdrawiam

Gość gość
I dzisiaj o 4 rano dostałam okres,:)