Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrowersjawzerówce

W grupie 6 latków koledzy córki dotykali ją w miejsca imtymne co w takim wypad

Polecane posty

Gość kontrowersjawzerówce

Wczoraj córka wróciła ze szkoły i powiedziała , że dwoch kolegów z klasy dotykali ją po cipce i tyłku... Mnie wmurowało , nie mogę do dzwonić sie do jej wychowawczyni, a z domu wyjść nie mogę bo mam 2 miesięczne dziecko . Powinnam złożyć pisemną skarge do dyrekcji ? Nie wyobrażam sobie jak 6-letni chłopiec myśli o takich sprawach :/

6 letni chłopiec jeszcze takich bodźców nie ma wykształconych ale pewnie obserwuje rodziców a Ci niejednokrotnie nie krępują się przy dzieciach (bo dzieciak nie rozumie) i nawet spontanicznie się dotykają np w kuchni itp. A dzieci to bardzo dobrzy obserwatorzy. Oczywiście na tą sytuację zwróć uwagę i poproś żeby wychowawcy bardziej obserwowali dzieci, córce powiedz że ma takie sytuacje zgłaszać Pani.

Gość kontrowersjawzerowce
boje sie żeby, ci jej koledzy nie posunęli się dalej, cholera wie czego się w domu naoglądali, powiedziałabym mężowi ale się wstydzę, nie naruszam prywatności mojej córki od 3 roku życia, sama się kąpie i przebiera. chcę w niej wyrobić dobre nawyki, a tu coś takiego!

Gość gość
bo tak to właśnie jest. Moja córa chodzi do publicznego przedszkola i mają jedną nauczycielkę na 30 osobową grupę dzieciaczków i jedną panią woźną, która biega na dwie sale....Wnioski sami wysnujcie.

Gość gość
Przecież to normalne w tej grupie wiekowej i nie autorko chłopcy nie myslą o takich rzeczach tylko kieruje nimi normalna fizjologiczna CIEKAWOŚĆ. Ty porozmawiaj z córką że nikt i ngdy dotykać jej tam nie może, bo chyba jej tego zabrakło w wychowaniu. Dotyczy to obydwu płci, Mój syn jest rok starszy od Twojej córki i koleżanki w szkole chciały mu pokazać jak... sikają To są tylko dzieci i ten etap jest naturalny w życiu człowieka.

Ja myślę że nie masz powodu do paniki ale też bagatelizować nie powinnaś. Dziwne masz do tego podejście jeśli chodzi o męża... jak męża można się wstydzić żeby mu powiedzieć że jest jakiś problem dotyczący wspólnego dziecka?

Gość gość
jeżeli wstydzisz sie porozmawiać o tym z męzem, to niestety ale żadnych dobrych nawyków nie wyrabiasz, traktujesz raczej seksualność jako coś złego, poza tym nie wiem w czym mam problem- pakujesz młodsze dziecko do wózka i idziesz do przedszkola na konkretną rozmowę z wychowawczynią na początek

Gość gość
mężowi się wstydzisz powiedzieć? o czym ty w ogóle piszesz...masz naście lat? Oboje jesteście rodzicami i oboje powinniście dbać o dobro córki.

Gość Mataczzz
sratataattaaa pamietam ze szkoły ze tez macało sie dziewczyny , zagladało pod sukienki , zapedzało do roga na przerwie by podotykać cike cycki jak juz potem były , wiekszosc , podkreslam wiekszosc tak działała , i mozna sie pokusić o zboczenstwo , ale to raczej takie normalne w pewnym wieku ot taki głupi wiek :) dziewczynom to zas imponowało z tego co pamietam , juz raczej te co nie były macane miały zagwózdkę :) bo chciały by ale chłopcy ich nie chcieli z racji ze były brzydkie , albo bezpłciowe , wiec niech sie corka cieszy ze wzbudza zainteresowanie , oczywiscie nich sie oburza , niech daje po pysku :) bo tak to ma działać , ale w głebi ma byc zadowolona , ze to ją chcca chlopaki co innego jak by ktos dorosły to czynił ja pamietam , ze ciekawosc siegała wtedy i do tego , ze dawali chłopaki dziewczynom albo donalda , albo 5 zł by ktoraś pokazała cipkę i jakos wszyscy wyroslismy , dzis mamy dzieci juz co mają swoje dzieci i nikt zboczenscem nie został

Gość gość
Chcesz powiedzieć że twoje dziecko w wieku 3l myło się samo? :classic_cool: hahahah

Gość gość
jeżeli wstydzisz sie porozmawiać o tym z męzem, to niestety ale żadnych dobrych nawyków nie wyrabiasz, traktujesz raczej seksualność jako coś złego, poza tym nie wiem w czym mam problem- pakujesz młodsze dziecko do wózka i idziesz do przedszkola na konkretną rozmowę z wychowawczynią na początek x x dokładnie

Gość TwojaWINA
Masz chore podejście skoro wstydzisz się rozmawiać o czymś takim z mężem! Nieodpowiednio przygotowałaś dziecko na takie sytuacje! Dawno powinna wjerzieć że nie może pozwolić na takie rzeczy i krzyczeć do pani.

Gość gość
Ja też myśle ,że to normalne. Dzieci juz tak mają

Gość gość
Rodzina to całość! Wszyscy sobie pomagaja i wszyscy wiedzą o problemach. Mąż powinien wiedzieć! I faktycznie kiepsko u Ciebie z tymi dobrymi zasadami....

Gość gość
a ja mysle ze postaraj sie lepiej z prowokacja:D:D:D ------------------ nie mogę do dzwonić sie do jej wychowawczyni, a z domu wyjść nie mogę bo mam 2 miesięczne dziecko---------------------to mnie rowalilo..........:D:D:D

To nie ja pisalam o mezu, ktos sobie jaja robi

Gość gość
Skutki edukacji seksualnej od przedszkola...

Gość gość
nie mogę do dzwonić sie do jej wychowawczyni, a z domu wyjść nie mogę bo mam 2 miesięczne dziecko- \ \ eeeee, zaraz, zaraz ... więc jak twoja córka udaje się do przedszkola i z niego wraca???? sama? w ramach niedotykalności i samodzielności??? Czy mąż w milczeniu bez rozmów z pociechą odstawia i zabiera, a młoda wyłącznie tobie się żali...? Bo wiesz, ja też mam i córkę i syna, i one akurat jak mają coś na języku, jakieś żale, to niezależnie kto je odbiera z przedszkola, od razu o tym mówią, czy to ciotka, babka, czy rodzice. \ Jak to mężowi się wstydzisz powiedzieć? \ Mam wrażenie, że owszem, może i tak się zadziało w przedszkolu, bo to niestety takie głupie dziecięce zagrywki (co i my przechodziliśmy w części), ale chyba chciałaś wyjść na super extra mądrą mamę i ... przegięłaś w opisach. Bo nie uwierzę, że 3 latka dosłownie wszystko koło siebie zrobi. No sorry...ale jakoś nie widzę tego, żeby dokładnie siebie umyła, włosy chociażby, czy plecki. Nie chcesz mi powiedzieć, że jako 3 latka umiała to zrobić i nie musiałaś nic sprawdzać. Bo znowuż powiem o swoich dzieciakach - jak miały tyle lat co twoja, to umiały myć same zęby, oczywiście ja strzelałam poprawki, wolałam tak, niż potem psujące się zęby. Rączki , nóżki, brzuszek, buzię, uszy, szyję. Nooooooo nieporadnie, jakoś przy pomocy gąbki przeleciały, ale z reguły dla nich wanna kojarzyła i do dzisiaj kojarzy się z zabawą. I jak znam otoczenie - to większość tak ma, że jednak w tym wieku dziecko coś tam potrafi, ale nie zrobi tego dokładnie. To samo z ubieraniem... zawsze trzeba wkasać podkoszulkę, bo plecy na wierzchu, już nie wspominam o grubszych ubraniach, bo tu trzeba pomóc. Więc pytam - jakim cudem udało ci się wyedukować córkę, że w wieku 3 lat nie musiałaś jej dotykać przy takich czynnościach jak opisałaś????? Naprawdę serio pytam...:classic_cool:

Ja zawsze uczyłam dzieci ,ze jeśli ktoś je dotyka w jakieś miejsca w jakie sobie nie życzą, a prośby nie skutkują to mają prawo trzepnąć w pysk małego idiote .Słowa nie docierają to może lep otrzeźwi gdzie lapy pakuje

Gość gość
Tu się zgadzam z Toksyczną - tylko reakcja w postaci natrzaskania po ryju czy po łapie da efekt. A jak odda - tym gorzej dla niego. Rodzice takiego zboczucha mieliby się z pyszna, gdyby moją córcię cos takiego spotkało.

Gość gość
Kiedyś córka szwagierki przyszła z przedszkola i opowiadała ze jej kolega na leżakowaniu pokazywał jej siusiaka i kazal dotykać- nic mnie nie zdziwi.

Tak jak wspominałam wyzej to nie ja napisałam że wstydzę się powiedzieć o tym mężowi. Dziecko ma opiekunkę wynajętą która odprowadza i przyprowadza do domu. Jednakże dzis byłam w szkolę, i wychowawczyni obiecała porozmawiać o tym z rodzicami by nie rozdmuchiwać tematu.