Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasnaleeek

gotowanie w parowarze jak to sie robi pytanie

Polecane posty

Gość krasnaleeek

hej dziewczyny.Pomozcie.Moj maz wyszedl ze szpitala i ma diete lekkostrawna.Zaopatrzylam sie w parowar,taki trzypietrowy.Ale nigdy nie gotowalam w czyms takim.puki co pierwsze co zrobie to kurczaka,ale co z ziemniakami? czy do parowarze normalnie surowe sie daje? wszystko jedno co na jakim poziomie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
surowe ziemniaki. one sie ugotują tą parą. tylko nie za wielkie, albo potnij

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krasnaleeek
no a kiedy je posolic? po ugotowaniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no właśnie cały sens w gotowaniu na parez, ze się nie soli. ziemniaki się soli do smaku, a nie bo jest taka koniecznośc. Jedzenie zdrowe eliminuje sól. Mozna ewentualnie przed podaniem oprószyć solą morską. Ona ma mniej jodu i lepiej się trawi. Taka w młynkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z lekkostrawnych rzeczy polecam gotowany ryż z gotowanym jabłkiem. sycące i dobre. Żeby kurczak miał smak i nie był po prostu ugotowany, polecam ugotowac go bez przypraw w wodzie, potem obsypać papryką czerwoną, bazylią, tymiankiem i do piekarnika na ok 10minut. Jest przepyszny, lekkostrawny, zrobiony beztłuszczowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozesz parowac wszystkie warzywa, kurczaka, ryby, klopsiki. Czesto rrobie klopsiki w sosie pomidorowym. Jako baze do sosu wykorzystuje to co zlecialo na dol. Tam jest sam aromat. Pyszny. Ja nawet robie cos w stylu cordon blue. Oczywiscie bez panierki. Ale za to z ziolami. Perowane kartofelki tzw. pyry z gzikiem. Pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zeby bylo troche lzejsze jedzenie, miesa mozesz piec w rekawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Tak dla urozmaicenia, zeby nie znudzily wam sie parowane posilki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krasnaleeek
ale w rekawie lub w foli to tez w parowarze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w rekawie to komus chodziolo o piekarnik . a do parowara mozesz wsadzic wszytsko i jest pyszne, tylko krotszy czas. warzywa maja swoj naturalny smak i sa chrupiace. a ziemniaki pyszne bez soli. jesli chodzi o kurczaka to ja posypuje na wierzch przyprawy (na ponacinana piers)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krasnaleeek
ok.Dziekuje za rady.I za wklejony link.dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czy dajac kurczaka do parowaru to nie musze go juz natluszczac olejem,tylko same przyprawy prawda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
prawda niczego nie natłuszczasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×