Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyty męża

Polecane posty

Gość gość

witam. Może i ten problem powielę ale nie wiem jak sobie z nim poradzić. Mam męża od roku po ślubie przyznał mi się że zaciągnął dwa kredyty ale na szczęście były to nie wysokie kwoty, jego rodzice jednak obiecali mi że spłacą te kredyty a ja oczywiście im uwierzyłam bo cały czas teściowa powtarzała żeby się tym nie przejmować i że spłacają. Po jakimś czasie gdy mąż dostał przelew większej gotówki na konto ( a były to już nasze wspólne pieniądze ze wspólnej inwestycji) jadąc po rzekomy odbiór ich ze mną powiedział że dwa lata przed ślubem wziął większy kredyt z rodzicami bo go namówili i oni przez ten czas nie spłacali żadnego jak się okazało. trzeci kredyt był prawie równy temu co przyszło mężowi na konto (różnica tysiąca), a jego rodzice powiedzieli że nie spłacą żadnego i jak się okazało nie spłacali tych mniejszych tylko mnie oszukiwali że płacą. My za tą kasę mieliśmy kupić trochę materiałów na dom a tu nic z tego. Mam żal do męża ale on jak mówi był przekonany że spłacą kredyty bo tak mu mówili. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

Gość Nic możesz jedynie zabezpieczy
swoje wpływy na oddzielnym koncie, bo długi męża sprzed Waszego małżeństwa są jego odrębnymi zobowiązaniami

Gość gość
dobrze to nie wróży. Za uczciwy to on nie jest ani szczery. Coś o tym wiem :(....