Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaz

Żłobek

Polecane posty

Gość Karolinaz

Witam. Mój 19 miesięczny synek idzie od 01.10 do żłoba, i nie mam zielonego pojęcia czy mu dać butelkę do picia. Czy może mają już w placówce ? I czy pampersy dać całą paczkę czy tyle ile zużyje w ciągu dnia.? Może znacie odpowiedź ?

Gość gość
A nie lepiej zapytać w zlobku.w każdym jest inaczej.dziwne że ci nie powiedzieli ck masz przyniesc.ją tylko bulelke do picia musiałam dać,ale to w uk.

Gość gość
A moze najprosciej zapytac bezposrednio u zrodla ....? :P

Gość gość
I sie nie dopytalas na miejscu? Ludzie... moje idzie dopiero od kwietnia a ja juz wszystko wiem.. u mnie bede butelke jak i mleko mm sama zapewniac i pampersy tez.. powiedzieli ze oni jak cos maja ale jest tyle firm roznych ze kazdy zyczy sobie co innego wiec lepiej samemu przynosic i ka tez tak wole

Gość jakaja123
ja bym nie dawała butli - 19 ms dziecko raczej pije z kubeczka, je zupę mleczna, a nie mleko z butli , chyba że na noc, może przestaw ją na wieczorną butle. a pieluch to zakładają że 5 dziennie schodzi

Gość gość
powinnas sie dopytac.u nas trzeba bylo tylko pampersy przynosic.a jak zabraklo to mieli swoje.aha i kocyk jakas posciel i ciuszki na zmiane

Zadzwoń do żłobka i się popytaj ,lub osobiście. Naprawdę dla zlobka nie doinformowana mama to jest utrapienie. Przed posłaniem dziecka dowiedz się wszystko co i jak. Każdy żłobek ma inne wymogi. Ja np. kupowałam osobna buteleczkę dla dziecka i ona tam była cały czas. Paczkę pieluch dawał gdy były mniejsze cala podpisaną, w wieku twojego już były odpieluchowane ,lecz kilka rezerwowych w szafce na wypadek były i majtki tez

Gość jakaja123
a to państwowy czy prywatny żłobek , zacznijmy tak ... :)

Gość MamaCóreczki
Ja nie pytałam, zapakowałam wszystko, czego moje dziecko używało w domu w ciągu dnia i zaniosłam. W praniu wyszło, że: 1) w zeszłym roku kubeczek musiała mieć swój - w tym już doposażyli 2) pieluchy lepiej było nosić całą paczką i podpisać - wiadomo, zbierając się można zapomnieć. 3) jako że moja młoda była uczulona na większość pieluch, chusteczek itp nosiłam tylko to, co mi pasowało.

Gość gość
U nas w zlobku oazde dziecko jest przypisane pod numer i tym numerem podpisuje sie kubek badz butelke i zostawia. Tak u nas uzgodniono ze panie na koniec dnia myja i daja na bierzaco dzieciom picie. Co do pieluch to przy oddawaniu podpisane numerkiem 3,4 sztuki sie zostawia a w razie co pare jest jeszcze w szafce gdyby zabraklo. Do tego ubranka na zmiane i sliniak gdyby jeden sie ubrudzil bardzo. Krem do pupy,chustki mokre i do nosa podpisane po paczce raz na miesiac i jak sie konczy to opiekunki informuja. Lepiej zapytaj autorko bo kazdy zlobek ma swoje zasady ale w wiekszosci jest podobnie :)