Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KajkaKaja

Trądzik na brodzie

Polecane posty

Gość KajkaKaja

Mam problemy z pryszczami na brodzie. Nie wyciskam ich, dbam o skore, od kilku tygodni jest lepiej. Wyskoczył mi jeden wczoraj, oczywiście też go nie wycisnęłam ale niestety pękł sam podczas delikatnego mycia twarzy i osuszania jej dosłownie muskając ręcznikiem. Co teraz? Lekko go wysuszyłam ale wystaje jeszcze zaczerwieniona gulka i strupek w miejscu pęknięcia . Czy nie pozostawi mi to blizny na twarzy? Słyszałam ze prawie każde wyciśniecie ją pozostawia, dlatego zastanawiam się czy pęknięcie też spowoduje trwały ślad.

Gość gość
W przypadku trądziku, zdecydowanie nic na własną rękę, najlepiej udać się do dobrego lekarza. Walczyłam parę lat z tym dziadostwem najczęściej właśnie samemu się lecząc. Raz było lepiej raz gorzej, aż w pewnym momencie trądzik się tam nasilił, właśnie w okolicach brody i żuchwy, że tylko lekarz był w stanie mi pomóc. Kilka wizyt i mam gładką cerę, czasem tylko coś wyskoczy, przy okazji zostałam przebadana hormonalnie i problem w tym tkwił. A jak ktoś z Nowego Sącza to polecam dr Piotra Glanowskiego, przyjmuje w centermed (węgierska), a normalnie w Krakowie.