Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciąży z byłym

Polecane posty

Gość gość

Pół roku temu, po 6 latach związku zostawił mnie facet. Wciąż go kocham, nie spotykałam się z nikim innym, on też nie. Twierdzi, że mnie kocha, ale kłóciliśmy się często i miał tego dość.. W każdym razie przez ten czas regularnie się spotykaliśmy, rozmawialiśmy, było ciężko osobno. Chyba nie tylko mi. Kilka razy się z nim przespałam, brałam tabletki anty, ale w trakcie też byłam na antybiotyku. Jestem w ciąży byłam już u ginekologa. Nie wiem co robić, czy mu mówić, czego oczekiwać. Z jednej strony chciałabym żebyśmy byli razem znów i gdzieś podświadomie się cieszę, że będziemy mieli dziecko. Nie chcę jednak wymuszać powrotu tylko z tego powodu. Nie chcę życ w niepewności późiej, czemu ewentualnie wrócił. I bardzo się boję mu powiedzieć, nie wiem jak zareaguje, wszyscy teraz pomyślą, że zrobiłam to specjalnie... Może mu nie mówić..... ?

Gość szynka parmenska
czego sie boisz? w najgorszym razie - ze dzieckiem wlasnym sie zajmie? ma do tego prawo

Gość gość
boję się że pomyśli że zrobiłam to żeby go zatrzymać... Zawsze chciałam żeby dziecko było upragnione i żeby mój facet ucieszył się na wieść o tym.

Gość gość
Moim zdaniem niezależnie od tego jak on zareaguje, powinnaś mu o tym powiedzieć.. stało się i już, ale to jego dziecko.

Gość gość
jeżeli chcesz urodzić dziecko to prędzej czy pózniej się wyda, tego nie ukryjesz, ja ci powiem że jestem w 10 tyg i nitk też nie wie nawet mój mąż bo mu jeszcze nie powiedziałam, mamy już 2 a on nie chciał więcej, więc jeszcze o niczym nie wie, sama nie wiem na co czekam, może na odpowiednią chwile, tak więc doskonale rozumiem twoje obawy jednak tego się nie ukryje z czasem się wyda

Gość gość
śmieszna sytuacja - ze sobą nie jesteście ale sypiacie ze sobą - śmieszne i trochę dziecinne - jak seks to spoko a jak życie razem to już się wam nie chce? powiedz mu o ciąży - na co czekać - to jest i twoja i jego sprawka więc razem myślcie co dalej

Gość gość
Ja się długo wahałam co zrobić i czy powiedzieć o ciąży mojemu facetowi. Akurat wydarzyło się tak, że podjął decyzję o wyjeździe za granicę do pracy i właściwie to mieliśmy się rozstać, a tu ciąża. A powiem szczerze, że długo się wcale nie znaliśmy. Długo się zastanawiałam czy nie lepiej będzie przemilczeć i usunąć. W końcu jednak podjęłam zupełnie inną decyzję i teraz z niecierpliwością oboje oczekujemy na naszą córcię :D

Gość gość
PS ja też się bałam, że pomyśli, że chcę go ściągnąć do kraju. A tak nie było. Jednak z tego co wiem, miał takie przypuszczenie.

Gość gość
on on musi wiedziec ze zostanie ojcem, powiedz wprost ze nie zlapals go na dziecko i niech spokojnie przemysli czy chce z toba byc( jesli ty chcesz) ze nie wymuszasz na nim zwiazku, no ale zrobil ci dziecko to i wydatki w ciazy na lekarza leki itd sa nie male, musi ci pomoc finansowo. Jesli cie kocha to mozecie sprobowac alepodkresl ze niczego na nim nie wymuszasz i powienm ci ze lepiej zeby sie nie przymuszal z powodu dziecka, bo nie bedziecie szczesliwi, uwierz mi ;)

Gość GosiaWarszawa
Może napisz o poradę do psychologa? znam dobrego, który jest darmowy, udziela szybko odpowiedzi email a ponadto rady są bardzo pomocne. To email: pomoc.psychologiczna.online@wp.pl POZDRAWIAM

Gość gość
pamietaj o alimentach. i o tym, zeby teraz ci dawal kase na badania, suplementy, wyprawke. mysl o dziecku