Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapomniana tabletka 3 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Hejka prosiłabym o poradę w sprawie pominięcia tabletki Lesinelle. Jakiś miesiąc temu (pod koniec 3 tygodnia) zapomniałam tabletki, więc zastosowałam metodę opisaną w ulotce (nr 1: połączenie opakowań bez przerwy).Niestety wczoraj byłam poza domem, i zostawiłam tabletki w domu(kochałam sie ze swoim chłopakiem tego też dnia). Dopiero teraz wróciłam do domu i nie bardzo wiem co mam robić w takiej sytuacji: zacząć brać tabletki znowu jak przy pominięciu tabletki w 3 tygodniu, czy też potraktować to jako 7 dniową przerwę (tylko zastanawiam się jak to sie ma z zabezpieczeniem). Proszę pilnie o odpowiedź i pozdrawiam:)

Gość gość
Przeczytać ulotke. I zacząc podchodzic do tego troche bardziej odpowiedzialnie.

Gość gość
Którą tabletkę z opakowania teraz pominęłaś? I kiedy będziesz mieć dostęp do tabletek? I o której godzinie normalnie bierzesz tabletki?

Gość gość
Przeczytałam ulotkę, tylko że sytuacja gdy dwa opakowania są połączone i się jakiejś zapomni nie zostało uwzględnione(dlatego też zakładam że powinnam postąpić według "zapomniałam tabletki w 3 tyg." ale wole się jednak upewnić). Tabletki biorę o godzinie 18, i pominęłam tabletkę 18( zostały mi łącznie 4 z wczorajsza i dzisiejsza).

Gość gość
Jeśli nie masz tabletek przy sobie, a wnioskuję, że tak jest to najlepiej jest potraktować dzień pominięcia jako pierwszy dzień 7-dniowej przerwy. Nie ma znaczenia to, że połączyłaś poprzednie i obecne opakowanie.

Gość gość
Dziekuje bardzo za pomoc:)

Gość gość
Mysl głową a nie c**a