Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyKoncepcyjnaa

VIXPO zamiennik DAYLETTE kiedy brac

Polecane posty

Gość AntyKoncepcyjnaa

Witam, od pół roku zawyżywam tabletki DAYLETTE (za które wiele nie placiłam, 26.50zł). p. Ginekolog zaproponowała mi zamiennik VIXPO dostepny w mojej aptece za 21.60. Roznica niewielka w cenie jednak go kupilam. Ma naklejki dzięki którymi się pomyle się w którym dniu brac mam tab. Skończyłam już placebo z daylette więc będę brac VIXPO . Czy jestem od razu zabezpieczona? Jest to identyczny skład tabletek. Czy ktoś mial okazję je zażywać? Proszę o odpowiedzi:))

Gość gość
Czy tak trudno przeczytać ULOTKĘ? I pomyśleć odrobinę?

Gość Gooosc
Wow ! jak dobrze wiedziec że w ulotce jest wypisana lista kobiet które brały ten specyfik antykonc. :D czy to tak ciężko po prostu nauczyc się czytać i nie wypowiadać się na jakiś temat jak się nie ma pojęcia? :)

Gość gość
W ulotce znajdziesz informację od kiedy jesteś zabezpieczona. A skoro są to nowe tabletki to jest to oczywiste, że niewiele kobiet je zażywa, a jesli juz to krótko. Poza tym żadnego znaczenia nie mają doswiadczenia innych kobiet. P.S. Vixpo to nie zamiennik Daylette. Zarówno Vixpo jak i Daylette to zamienniki Yazu.

Gość gość
A po co ci informacje, czy ktoś zażywał te tabletki? Odpowiedź na swoje drugie pytanie znajdziesz w ulotce, czytanie nie boli.

Gość Gooosc
Musisz się wypytać najpierw setki innych kobiet, które w związku z zażywaniem tabletek anty zadają takie same pytania i może się wkoncu domyślisz 'po co mi to'

Gość gość
To nie mój problem, że setki kobiet zadają idiotyczne pytania. Zapytałam jedną, ale najwyraźniej odpowiedź ją przerasta.

Gość gość
"I jeżeli setki kobiet zadaje idiotyczne pytania to w tym momencie Ty jestes odosobnioną jednostką" Niestety my, inteligentni, jesteśmy w mniejszości. Naszym celem jest sprawić, żebyście przestali zadawać idiotyczne pytania - takie jak np. "czy któraś z Was bierze te tabletki?" lub "chce poznać Wasze opinie na temat tych tabletek" lub "jak się czułyście po tych tabletkach?" itp.

Gość gość
Haha, nie da się popsuć wizerunku tego forum. A "szukającym pomocy" radzę rozejrzeć się za nią w pewniejszych źródłach.

Gość gość
Kozak w necie p***a w świecie. Daruje sobie dalszą konwersację z tobą bo to do niczego nie prowadzi . Ja Ci radze budować swoją wartość innym sposobem niż tu bo to nic nie pomoże :) Jakiś dobry psycholog nie zaszkodzi, wręcz jest konieczny :) papa ;* Powodzenia ;*

Gość gość
ja biore te tabletki już miesiac to ogólnie moje pierwsze opakowanie w życiu czuje sie nie ciekawie po nich pewnie są zle dobrane musze sie zgłosic do innego ginekologa

Gość gość
To moje piersze opakowanie. Biorę od 2 tyg. i wywalam to paskudztwo. Co dwa dni boli mnie paskudnie głowa, można zwariować. Dla mnie nie są dobre może innym osobom odpowiadają.

Gość gość
Ja też biorę te tabkeki, 2 dni temu zaczęłam 2 opakowanie. Dalam sobie czas, bo po pierwszym opakowaniu mialam ochotę sobie odpuścić. Ja przez cale pierwsze opakowanie dość mocno krwawilam(ponoć to normalne) poza tym dziwnie zaczęły mnie boleć łydki mam takie dziwne uczucie jakbym miała mega za kwasy. .... w ogóle dziwnie się czuję:( no i 3 kg do przodu....

Gość zacieszona
mi niestety nie podpasowały i mam do oddania 3 opak jakby ktoś chciał.

Gość zacieszona
ja płaciłam bodajże 30,99 za opak. mam 3 na stanie i nie bede ich brała dalej, moge oddac za taniej ;p

No to nie drogie , jeśli masz na stanie to była bym zainteresowana w sumie nie ma różnicy czy kupie w aptece czy u kogoś to i tak to samo no a zawsze troche taniej :)

Gość zacieszona
napisz do mnie na zacieszona@gmail.com to sie dogadamy :)

Gość gość
Jeśli bolą Cię łydki to zgłoś się do lekarza bo to może być zakrzepica, pisze o tym w ulotkach w skutkach ubocznych ale też w przeciwwskazaniach.

Gość sqniaa
I jak, zażywasz te Vixpo już? Jak się po nich czujesz? Ja zaczynam za niecały miesiąc, wcześniej jadłam artizie a jeszcze wcześniej Cilest który najlepiej tolerowałam, po Artizi jestem b.nerwowa...Pozdrawiam.

Gość go7777
ja też jestem ciekawa tych tabletek miałyście jakieś skutki uboczne przy nich?

Gość gość
ja jestem w trakcie pierwszego opakowania i nie jestem zadowolona... czuje sie dziwnie mam dziwne skurcze miesni i zauwazylam ze ostatnio mam bardzo zmienne nastroje... chyba je odstawie

Gość gość
ja właśnie dostałam je dziś.. i wyukupilam je od razu , a okres dopiero za dwa tyg.. i nie wiem czy zaczac brac czy nie, to sa moje pierwsze...

Gość gość
Ja jestem w trakcie 4 opakowania Vixpo i jestem bardzo zadowolona. Krwawienia występowały w trakcie pierwszego opakowania, ale nie obfite. Co do bólu głowy, przez pierwsze trzy opakowania nasz organizm dopiero oswaja się ze zmianami, mój lekarz mówił że mogą występować różne objawy, na początku to oczywiste,.Jedyne co u siebie zauważylam, to pogorszenie cery. A co do przybierania na wadze, przez pierwszy miesiac jadłam za 10, ale trzeba się kontrolować. Teraz wręcz waga mi spada.

Gość gość
Ja tez przy pierwszym opakowaniu vixpo caly miesiac krwawilam, teraz kończę 2 opakowanie i na razie jest w miare ok, jestem troche rozdrazniona, nie przytylam ale schudnac tez nie da rady, chociaz jestem na diecie i ćwicze waga ani drgnęła wiec pewnie gdyby nie dieta i ćwiczenia to przytylabym z 5 kg... :/ (w marcu urodzilam córkę i chce sie pozbyć zbędnych kilogramów). Pytałam sie ginekologa o to krwawienie i powiedzial ze organizm musi miec czas na wszystko i ze nawet nie wskazane jest od razu po pierwszym miesiącu zmieniać tabletki bo sie wszystko rozreguluje. Takze bede czekac co sie bedzie dziac dalej :) zaskakujące jest to ze 2 miesiące temu za opakowanie płaciłam 25 zl a teraz (o zgrozo!) 38 zl w tej samej aptece :/ nie wiem w sumie co myśleć o tych tabletkach, czas pokaze ;)

Gość gośćzadzior
ja bore vixpio i kupuje po 17 z groszami

Gość Gaba34
Bardzo dobra cena. Mogę spytać gdzie? :)

Gość Marcheweczka1981
W Warszawie mam tanią aptekę gdzie podobna cena. Zależy wszystko od miasta, ale i od dzielnicy czy sieci.

Gość Lisodka
Też Vixpo używamod kilku miesięcy i płaciłam najtaniej za opakowanie 21zł. Tyle, że mieszkam w niedużej miejscowości to może być drożej, bo nie ma konkurencji ;)

Gość gość
Marcheweczka1981 mogłabyś powiedzieć co to za apteka? na jakiej ulicy?