Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama20

zaszłam w ciąże

Polecane posty

Gość młodamama20

Zaszłam w ciąze z młodszym ode mnie chłopakiem, ja mam 20 lat a on 17 :(

Gość michcio
no to kiepsko

Gość michcio
ale na pewno sie wszystko ułozy

Gość gość
nie powiedziałam tego jeszcze swojemu chłopakowi, bo zwyczajnie boje sie jego reakcji ;( co robić?

Gość Ukryta  Prawda
usuń i tak nie bedziecie razem

Gość młodamama20
ukryta prawda- wyjdź stad

Gość Paulina626
no cóż musisz mu powiedzieć. Wiem że to jest dość trudna sytuacja bo sama jestem w podobnym wieku i jestem w ciąży ale na szczęście mój chłopak pracuje i się bardzo cieszy z tego że bd mieli dziecko. Może twój też bd miał takie podejście.

Gość młodamama20
tak, podejście moze i takie bedzie miał-choć wątpie, ale co my zrobimy, przeciez on jest w liceum dopiero :(

Gość Paulina626
on może zapisać się do liceum dla dorosłych szkołe bd mieć co 2 tygodnie w piątek i sobotę czyli będzie mógł też pracować a jednocześnie skończyć szkołę. Ty jeżeli nie masz pracy mogłabyś jakąś znaleźć chociaż na 3 miesiące potem możesz pójść na urlop. Ogólnie to powinniście wspólnie pogadać ustalić co i jak. Może bd mieli wsparcie w rodzinie. A jak nie to sami dacie radę ;)

Gość młodamama20
ja studiuję zaocznie, i pracuje, takze z tym nie ma problemu. Mam poczucie winy ze zmarnowałam mu troche zycie nastolatka ;/

Gość młodamama20
boje sie tez reakcji jego rodziny

Gość Ukryta Prawdaa
trzeba było myśleć zawczasu

Gość młodamama20
ukryta prawda-jeszcze tu jesteś?

Gość gość
to jet własnie bezmyślność ciebie!!!! i teraz pyatnie czy chccesz tego dziecka???

Gość młodamama20
"to jest właśnie bezmyślność ciebie" ?? troche nie tak ze składnią. Nie jestem szczesliwa z tego powodu ze zaszłam w ciąze akurat w tym momencie bo oboje mamy jeszcze na to czas, ale skoro juz tak sie stało to nie ma innego wyjscia

Gość gość
to co jeśli jesteście para to bedziecie teraz rodzicami a jeśli on nie bedzie chciała być jeszcze ojcem to alimenty a ty bedziesz jakoś musiła sobie poradzic sama

Gość Ukryta Prawdaa
No tak, a co, będziecie grali szczesliwa rodzinkę? hehe, już to widze. Usuń i będzie spokój, boli prawda?

Gość młodamama20
szkoda ukryta prawda ze Ciebie nie usunęli. Jednego debila byłby mniej na świecie

Gość gość
Ukryta Prawdaa trzeba było myśleć zawczasu Ja też się pod tym podpisuje :)

Gość gość
mlodamama20 Teraz decyduj, rodzisz czy nie ? Nie. Nie ma tematu. Zostajesz sama ze swoją decyzją. Jeśli chcesz urodzić, to oświeć wszystkich, powiedz jak bardzo fajnie się oboje bawiliście i się kochacie i jak bardzo jesteście szczęśliwi, zero rozkminki, to zostaw innym, bo Ci to nie idzie :)

Gość młodamama20
czy Wy tutaj obecni nie uprawiacie seksu?? ze piszecie "trzeba było mysleć" wpadka sie zdarza, takze darujcie sobie takie komentarze

Gość młodamama20
oczywiscie ze urodzę to dziecko, nie ma innej opcji

Gość gość
Tu zawsze wszyscy są 'najmądrzejsi". Rady w stylu "trzeba było myśleć wcześniej" są.. co najmniej spóźnione. Dziewczyna jest już w ciąży i żadne gdybanie nie pomoże. Autorko, jak rozumiem chcesz urodzić dziecko. Twojemu chłopakowi na pewno będzie łatwiej skończyć liceum niż gdybyś to Ty jeszcze chodziła do szkoły. Jeśli chłopak jest odpowiedzialny pójdzie do liceum zaocznego i do pracy, jeśli nie, zawsze można pozwać go o alimenty. Jeżeli macie kogoś, kto będzie mógł Wam pomóc (np rodzice) z pewnością sobie poradzicie. W ostateczności nawet gdybyś została całkiem sama, możesz mieć problem z dochodami, dziecko musiałoby pójść szybko do żłobka, żebyś mogła wrócić do pracy. Na pewno Ci się wszystko poukłada, trzymam kciuki!

Gość secrets
Nie musisz niczego żałować, dzieci nie biorą się z powietrza, a skoro Twój chłopak rozpoczął współżycie z Tobą to chyba był tego świadom? Nie załamuj się dziewczyno, pogadaj z nim szczerze, w końcu ten temat też jego dotyczy. Wybór podjął sam kiedy poszedł z Tobą do łóżka. Oczywiście nie chcę Cię tutaj krytykować ani najeżdżać na Ciebie, nie zrozum tak tego, chcę Ci tylko uświadomić, że do tanga trzeba dwojga. Nie łam się!

Gość młodamama20
Kochani dziękuje Wam za miłe słowa :* nie obawiam sie reakcji mojego chłopaka(wiem ze jak powiem mu o ciązy to sie zdziwi i troszke przerazi ale z nim bedzie ok- mam nadzieje :) ) gorzej boje sie o reakcje jego rodziny, cholernie ciezko jest mi wydusic to z siebie zeby im powiedziec. Wiem jacy sa jego rodzice

Gość młodamama20
Moi rodzice sa bardziej układnii nawet jezeli stanie sie cos "złego" to oni powiedzą swoje,okrzyczą, a pozniej jest wszystko ok, takze z ich strony licze na wsparcie

Gość gość
Przede wszystkim uświadom ojca. Nie myślałaś wcześniej, to zacznij myśleć teraz. Oświadcz że jesteś w ciąży i urodzisz to dziecko, więc albo będziecie się starali coś zbudować, choć wątpię czy w takiej sytuacji coś z tego będzie, albo niech już sobie w głowie zakoduje że będzie płacił alimenty na dziecko :)

Gość młodamama20
jesteśmy ze sobą od roku