Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna 1

Witam Mam problem dość wstydliwy

Polecane posty

Gość Dziewczyna 1

Zatem od jakiś trzech dni strasznie swędzą mnie wargi sromowe,są bardzo suche.Dzisiaj już nie mogłam wytrzymać i musiałam się podrapać.Przed chwilą zauważyłam,że strasznie spuchły.Nie wiem co robić.P.s. Jestem w szóstym miesiącu ciąży.Bardzo proszę o radę.

Gość stylish100
posmaruj swedzone miejsca kremem clotrimazolum- kolo 3zl w aptece. no chyba ze ma to zwiazek z ciążą to nie wiem.

Gość gość
Zamiast mydła stosuj ciepłą przegotowaną wodę z sodą oczyszczoną. Poleciła tak mi kiedyś pani ginekolog. Więc podaję dalej. Po przemyciu zamiast mydła mija swędzenie bo soda jest antybakteryjna. Stosuj też jogurty naturalne bez cukru. I wapń ma naturalny i kultury bakterii i kwas mlekowy, który jest naturalną barierą dla drożdżaków i innych pskudztw. Najlepiej domowej roboty z pełnego mleka wg wskazań dr Kempisty. Zobacz jej filmiki na youtub o naturalnym żywieniu.. Zdrówka dla Ciebie i maluszka. :) :)

Gość Bashmi
Jesteś w ciąży i masz taki problem. Nie rozsądniej byłoby iść do lekarza? Soda działa antybakteryjnie, ale też drażniąco na uszkodzoną śluzówkę. Moim zdaniem lepsze będzie zwykłe szare mydło. Bieliznę też powinnaś w nim prać. Natomiast diagnoza powinna być postawiona przez lekarza. to może być zwykłe podrażnienie, ale też grzybica albo jakaś infekcja bakteryjna lub wirusowa.