Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przezyc do 25 pazdziernika za 354zl

Polecane posty

Gość gość

25 mam wyplate dopiero... jestem ja z mezem i dwoje dzieci szkolnych nie wiem jak sobie damy rade. prosze o jakies rady bo jestem w rozsypce.. :(

Gość gość
a co sie stalo ze macie tak malo kasy

Gość gość
maz sie bardzo poklocil ze znajomymi i kazali oddac mu cala kase ktora od nich pozyczylismy, oddawalismy im w malych ratach co miesiac a teraz musielismy reszte oddac i cala wyplata meza poszla i czesc mojej, reszte odlozylam na oplaty i tyle mi zostalo na jedzenie.

Gość gość
Jak to co się stało...autorce przyszło żyć w tym naszym smutnym kraju...Mi do 10 października zostało w portfelu 60 zł z czego powinnam jeszcze kupic bilet autobusowy...(na który mnie nie stać więc mam nadzieję że uniknę kanara).

Gość Johnek82
To po wszystkich opłatach rozumiem .... za głowę można się złapać, oby tylko któreś się nie pochorowało ! Ale powiedź co się dzieje, twój mąż nie pracuje, nei dostałaś w tym miesiącu wypłaty ?

Gość gość
no wlasnie takie jest to zycie w tym cholernym naszym kraju :(

Gość gość
maz pracuje w tej samej firmie co ja mamy wyplate w ten sam dzien

Gość Johnek82
Dziewczyny ... życzę wam trochę szczęścia, pożyczce kaskę od kogoś na ten okres, nawet głupie 200zl was poratuje ... Przeżyć do 10 czy 25 października dacie rade ale bardzo skromnie

Gość gość
dzisiaj na obiad byl makaron z biedronki ten w duzych paczkach to prawie cala taka paczka poszla z serem ale dlugo przeciez tak nie pociagne

Gość gość
Ja ci wspolczuje i jestem z Toba mam rak samo niestety tylko u nas maz nie pracował 3 miesiące dopiero od wczoraj poszedł do pracy ehh i też mam dwójkę dzieci masakra jest !!!!!!

Gość gość
my nie mamy od kogo pozyczyc pieniedzy jedyni znajomi ktorzy zawsze nam pozyczali w ciezkich sytuacjach sie teraz wypieli i zostawili nas w takiej sytuacji w jakiej jestesmy. mieszkamy w biednej raczej okolicy i nie ma nikogo kto bylby w stanie pozyczyc nawet 100zl i czekac na oddanie caly miesiac...

Gość gość
mozecie podac jakies sprawdzone przepisy albo porady jak zagospodarowac te pieniadze zeby starczylo na caly miesiac :(

Gość gość
Może debet z konta bankowego, jest chyba do 1000zł, później co miesiąc po tej stówce się spłaci ;( Człowiek pracuje i nie stać go na przeżycie... życie w tej Polsce jest straszne, człowiek uczciwy nie kradnie i nie ma ;( ot cała ironia życia w tym zakichanym kraju...

Gość gość
nie mamy konta w banku :(

Gość gość
ty chociaz masz te 3 i pol stowy a ja do 10 w ogole bez kasy jestem a dzieciom trzeba jesc dac nie;/

Gość gość
widzicie jakie jest zycie w tym chorym kraju :(

Gość gość
prosze o jakies rady jakie mozna gotowac tanie potrawy sniadania obiady kolacje... jak sobie to najlepiej rozplanowac zeby starczylo?

Gość gość
a nie macie jak dorobic? nie dalabym rady za taka kwote gora na 2 tyg. by nam starczylo.

Gość gość
kup zgrzewke mleka,ryzu wiecej makaronu,(to juz mozesz na sniadanie ryz czy makaron z mlekiem robic)ziemniakow z 10 kg duzy olej to nawet frytki czy placki ziemniaczane zrobisz.albo kopytka,maki ze 2 kg kup 30jajek,ze 3 dzemy jakies konserwy typu pasztet podlaski(nie wiem czy jadacie moje dzieci lubia)idz do tanszego sklepu do biedronki najlepiej.

Gość gość
Kurcze, to konto dużo by zmieniło, może czas założyć? nie oszukujmy się, wszystko kosztuje i nie ma takich sposobów żeby wystarczyło Ci te 350zł na praktycznie miesiąc czasu dla 4 osób, tak mi Ciebie szkoda i ludzi w takiej sytuacji ;( Dlatego tak obawiam się posiadania dzieci, bo sam mogę być głodny, ale głodnych dzieci nigdy nie chciałbym zobaczyć, dziś jest praca, kasa nie jest źle, ale przyjdą gorsze momenty i zaczną się problemy ;(

Gość Johnek82
Nie poradzę wam w kuchni... kasę możecie pożyczyć od ręki ale to zawsze w procent niezły idzie, nie ma chyba sensu. Serio nie macie nikogo by kasę pożyczyć - rodzeństwo, rodzice ? EHmmm .... dziewczyny, nie będę wam tutaj ględził po prostu trzymam za was kciuki ~ !

Gość gość
Autorko to po co pożyczacie pieniądze po znajomych jak was nie stać na oddanie ?

Gość gość
a ty nie pozyczlas nigdy?jasne;/chyba pisala ze oddawali mw ratacch bo tak sie umowili ale poklocili sie z tymi ludzmi a oni zazadali natychmiastowego zwrotu ciezko ci zrozumiec?ciesz sie ze masz na chleb!

Gość a ja mam 666 zł do 10 paździer
ni ma to jak dziadować, a tak dokuczają bezdzietnym kobietom które nie chcą mieć dzieci

Gość gość
chooj cie obchodzi nikt cie o zdanie nie pytal

Gość gość
wlasnie jutro sie mam zamiar wybrac do biedronki na zakupy wieksze i chce zrobic konkretna liste co kupic zeby nie wydac zadnej zlotowki niepotrzebnie :(

Gość gość
Jak ktos wyżej napisal kup ziemniaki , olej , cebulę makaron i kombinuj .Zwróc sie do koscioła do caritasu ze masz taka sytuacje w niektórych miastach sa darmowe jadłodajnie wiesz zupke dostaniesz i zywnosc z UE , nie wiem co ci doradzic ale ta kasa co masz na was 4 to bardzo mało i ciezko bedzie wam przezyc do 25 pazdziernika za to .Moze jakies ulotki płatne od razu ?

Gość gość
Idź do caritasu po żywność.

Gość a ja mam 666 zł do 10 paździer
do pracy won leniwe baby .. większość z was to utrzymanki męża

Gość gość
Ty sie 666 zamknij , kobieta pracuje ale musiała oddac pieniadze i tyle jej zostało .Umiesz czytac czy masz problem ????