Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto wasze roczne i ponad roczne dzieci jedza kasze

Polecane posty

Gość gość

Jakie sa to kasze? Chodzi mi raczej o takie sniadaniowe a nie do obiadu. Jak wyglada jadlospis waszego dziecka? Moja corka je tak - mozecie skomentowac? - mleko z piersi - sniadanie - musowo kasza: jaglana, orkiszowa, gryczana, z amarantusa lub musli pszenno - owsiane - to z owocami - wychodzi okolo 80 ml gestej kaszy i reszta to mus owocowy (ok 120 ml) - jogurt lub twarog - ok 150 gr - zupa z miesem - ok 150-190 gr - owoc - do reki - jajecznica, omlet, kanapka, kabanos z pieczywem, jajko na miekko Chyba taki dzieciowy jadlospis? :/

Gość gość
Mój właśnie tylko obiadowe, ewentualnie czystą kaszę gryczaną albo jaglaną z serem czy śmietaną bo mąż tak lubi jeść, trudno powiedzieć jak często- 2-3 razy w tygodniu. Kaszek na śniadanie, na mleku nie tolerował. Płatki owsiane czasem były, ale to wolał bez mleka.

Gość gość
dwa razy dziennie jako zagęszczenie do mleka modyfikowanego .

Gość gość
raz czasem dwa dziennie. kupuje kaszki holle lub alnatury, czasem milupa badz hipp, ale ten bez cukru.

Gość gość
mój jadł 2 razy dziennie: jaglana, manna, owsianka i kukurydzianka na zmianę

Gość gość
zazwyczaj codziennie jakąś od początku rozszerzania diety raz na śniadanie pierwsze lub drugie, raz do obiadu lub na kolację z resztą zazwyczaj jem z nim a do obiadu je cała rodzina. Teraz ma 1,5 roku i uwielbia płatki owsiane, gryczaną niepaloną w omlecie lub do zupy z soczewicą i jaglaną z jabłkiem. Nigdy nie chciał kukurydzianej, co ugotowałam to pluł. Poza tym jada płatki orkiszowe, jęczmienne ale woli kasze, amarantusowe, manny już wieki nie jadł i ryż do obiadu zdarza się.

Gość gość
a co tu komentować, mało warzyw dajesz raz dziennie to stanowczo za mało, a próbowałaś robić omlet z kaszą gryczaną i brokułem albo pomidorem? U nas to idzie na śniadanie albo któraś z kasz z mielonymi bakaliami np. pestki słonecznika, dyni, sezam, siemię lniane i daktyle albo pół łyżeczki miodu. Też karmię piersią i u nas nie ma posiłków tylko mlecznych a jako dodatek do innego dania np. ser do chleba i pomidora, papryki czy nawet ugotowanej fasolki szparagowej.

Gość kuba 16 mcy
1 raz dziennie kaszkę na mleku modyfikowanym z gotowców - ostatnio pszenno-jaglana bobovita, owsianka bobovita i nestle ryżowych nie daję, a manny niestety nie lubi 1 raz w tyg ma kaszę jęczmienną do obiadu

Gość kuba 16 mcy
co do jadłospisu , kuba je bardzo podobnie tylko w większych ilościach U was faktycznie mało warzyw, niestety u mnie to wygląda podobnie nad czym ubolewam i muszę to zmienić! U nas jest tak śniadanie 180 ml mleka Bebilon 3, kromka suchego chleba - wyjada srodek, jajko na miękko /dwa razy w tyg./ lub plasterek szynki/polędwicy lub parowka z szynki serow nie chce jesc drugie sniadanie - jogurt 150ml lub serek Bakuś lub banan lub kaszka na mleku obiad - zupa lub drugie danie np. dwa male pulpety ziemniaki , surowka podwieczorek - ryz z jabłkiem, samo jabłko, biszkopty, sok przecierowy, kisiel, budyń, ciasto itp. kolacja podobnie jak drugie śniadanie czyli jeżeli był Bakus to na kolacje kaszka lub odwrotnie