Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta bez kropelki łzy

Chciałabym aby była taka partia która spełniłaby moje 12 postulatów

Polecane posty

1. Człowiek nie powinien płacić gazu 2. Człowiek nie powinien płacić prądu 3. Człowiek nie powinien płacić abonamentu radiowo-telewizyjnego 4. Człowiek nie powinien płacić wody 5. Nie powinno być coś takiego jak czynsz za mieszkanie tylko co pół roku podatek 6. Nie powinno się płacić za telewizje satelitarną, wszystkie kanały od a-z, powinny być na antenie pokojowej 7. Nie powinno być prywatnych gabinetów lekarskich ani prywatnych aptek, wszystko powinno być albo w szpitalu albo w ośrodku zdrowia, gdzie opieka medyczna i lekarstwa byłyby za darmo. 8. Nie powinno się płacić abonamentu za telefon stacjonarny ani za komórkę. Człowiek powinien móc sobie kupić aparat telefoniczny i mieć go w domu jako niezbędne urządzenie. 9. Powinni zlikwidować gimnazja, szkoły zawodowe i technika. 10. Powinny być licea, szkoły policealne i studia wyższe (natomiast nie powinno być studiów: piosenkarskich, aktorskich, reżyserskich, muzycznych, plastycznych, fotograficznych, pedagogicznych, muzycznych, pisarskich, dziennikarskich, kulturoznawczych, oraz innych kierunków humanistycznych i artystycznych - takich kierunków człowiek powinien uczyć się w szkole średniej). 11. Jeśli chodzi o zawody takie jak fryzjer, kucharz itp. Człowiek powinien uczyć się takich zawodów w trakcie szkoły średniej na kursach. 12. Powinni zlikwidować coś takiego jak matura.

Gość Saloniki mody
wyjdz bogato za maz 1-6 masz od reki :P, :P, :P

Nie chce tu nikogo obrażac, ale to troche nienormalne co gadasz. W życiu nic nie ma za darmo i tak było, jest i będzie. Co do niektórych się zgadzam- by zlikwidować licea, i nauczac zawodu konkretnie, ale studia aktorskie, muzyczne itp- ograniczyć ich ilosć, miejsca itp. A matura? Matura to ważny element. Podstawówka, gimnazjum? A jak sobie wyobrażasz edukację? Taki system nie jest możliwy nie tylko pod względem ekonomicznym, ale też pod względem norm społecznych.

sorry, mały błąd. Ja jestem za tym, by zlikwidować licea. a zawodówki i technika- maja zostać jak najbardziej. Kolejny twój pomysł do bani.

Wyczuwam prowokacje? Takich bzdur kolosalnych nikt nie mogł napisać na serio oO

Spójrzcie na to z drugiej strony człowiek płaci rachunki które są podstawowym elementem naszego życia. Druga sprawa edukacja: wyobrażam sobie tak podstawówka i szkoła średnia. W Kanadzie nie ma w ogóle matury.

Nahiarlia - ty na poważnie zaczynasz dyskutować z kimś kto: 1. Jest niedorozwinięty albo 2. Robi sobie totalne jaja

Gość gość
Podoba mi się punkt od 1-6 i powiem więcej nawet się z tym zgadzam: Ja płace 800 - czynsz 600 - gaz 400 - prąd 150 - telefon stacjonarny 160 - telefon komórkowy 200 - cyfrowy Polsat 200 - NC+ A wy jakie macie rachunki???? Pomyślcie zarabiam 3000 na miesiąc i policzcie ile mi zostaje na takie wydatki jak jedzenie, chemia i ubrania?

Gość gość
Ja za pracuje na dwóch etatach codziennie od 6-14 jako pakowaczka Od 15-23 jako sprzątaczka Na jedzenie dziennie wydaje 20 złotych Internet - 30 złotych miesięcznie czynsz - 100 złotych miesięcznie gaz - 100 złotych miesięcznie prąd - 100 złotych miesięcznie woda - 100 złotych miesięcznie

Gość gość
Podoba mi się punkt od 1-6 i powiem więcej nawet się z tym zgadzam: Ja płace 800 - czynsz 600 - gaz 400 - prąd 150 - telefon stacjonarny 160 - telefon komórkowy 200 - cyfrowy Polsat 200 - NC+ A wy jakie macie rachunki???? Pomyślcie zarabiam 3000 na miesiąc i policzcie ile mi zostaje na takie wydatki jak jedzenie, chemia i ubrania? Zapomniałam jeszcze 250 - woda 60 - internet

Gość Kon30xs
Walesa, Oddawaj moje 100 milionow !!! Kazda partia powie Wam wszystko to co chcecie. Rowniez takie glupoty i debilizmy jak pisze zalozycielka tematu. Nastepnie dostanie sie do sejmu/senatu itp. i nie zrealizuje obietnic. A Wy dalej debilnie bedziecie marzyc o tym, ze iPhone'y za darmo beda rozdawac, bo to jest potrzebne do zycia. Moze, na poczatek, zamiast wydawac na glupoty typu telewizja i telefony ruszycie mozgiem i poprawnie okreslicie swoje potrzeby..