Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zageszczanie mm kleikiem kukurydzianym zamiast ryzowym

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkie mamy.czy zamiast zagescic na noc mleczko kleikiem ryzowym moge kukurydzianym?Maly ma straszne zaparcia wiec chcialabym z ryzowego zrezygnowac...

Gość A od kiedy nie noszenie czapki
To jest prawie jedno i to samo, więc jaki masz dylemat? Nie zagęszczaj niczym jak ma zaparcia.

Gość gość
dylemat mam a zageszczac bede bo na nie zageszczonym mleku nie wytrzyma od 23 do 8.maly w nocy juz nie je!

No jak własna wygoda (by się mamusia całą noc mogła wyspać) ważniejsze od zaparć dziecka no to zagęszczaj...

Skoro piszesz, że na niezagęszczonym nie wytrzyma całej nocy to znaczy, że dziecko potrzebuje jeszcze jeść w nocy. A Ty je na siłę i sztucznie zapychasz. Jeśli dziecko będzie już w stanie przespać samo całą noc to będzie to robiło czy na zagęszczonym czy na luźnym mleku. Ale po co. Bo pewnie jesteś z tych mamusiek, co to się muszą jak najszybciej pochwalić, że "moje dziecko przesypia już całą noc, a wasze nie!!!"

Gość Karrammba
Mozesz spokojnie zageszczas kukurydzianym...a tak swoja droge, moze nie od kleiku ma zatwardzania? Duzo pije w ciagu dnia? Napewno robisz dobrze mleko, tzn czy nie sypiesz wiecej lyzeczek. Aha, a ten ryzowy nie ma juz w sobie mleka?

Gość gość
a ile konkretnie miesięcy ma dziecko? Bo ja zaczęłam oduczać synka od jedzenia w nocy dopiero jak skończył 6 miesięcy, ale ja nie miałam w sumie z tym żadnego problemu bo bardzo rzadko budził się w nocy

Gość gość
Mozesz smialo zageszczac kleikiem kukurydzianym. I to nie to samo. Ryz dziala zapierajaco a kukurydza nie. My tez ryzowego nie stosujemy wlasnie ze wzgledu na silne zaparcia. Mozesz dosypac tez.kaszke jaglana np.holle I nie sluchaj,ze dziecko ma jesc w nocy. Skoro zageszczasz.to na pewno nie jezt to noworodek a starsze niemowle po 4 mscu. A takiemu maluchowi jest juz potrzebna dluzsza przerwa nocna w jedzeniu. Moze do 8 to zbyt wiele wymagasz,ale do 5-6 jak najbardziej.