Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariuszzz

Dziwne spojrzenia w aptece dlaczego

Polecane posty

Gość Mariuszzz

Jak kupuję lek psychotropowy (neuroleptyk) to zauważyłem, że farmaceuta dziwnie się na mnie patrzy jak na psychola. DLaczego?

Gość Goscinna55
Wydaje ci sie, dlatego wlasnie musisz przyjmowac leki...

Miej w******e, na mnie tez nieraz dziwnie sie patrzył, chociaż chyba dla farmaceuty to powinna byc codziennośc...

Gość gość
może się boi, że nie ma leku w aptece i Ty się na niego rzucisz w desperacji z psychicznymi nigdy nic nie wiadomo, niektórzy są agresywni

Gość Chaquel Dema
a co sie to obchodzi? moze ma rozbieznego zeza albo sraczki za chwile dostanie?

Gość Mariuszzz
no właśnie myślałem, że dla farmaceuty to powinna być codzienność, a jak ostatnio kupowałem to: daje recepte, farmaceutka patrzy na recepte potem tak dziwnie na mnie, druga farmaceutka też, wychodze z lekiem i obie milczą i na mnie dziwnie patrzą. Stresuje mnie to;( A jesli kupuje w aptece tego typu leki to farmaceuta np. jesli mnie zna to może rozgadac innym ludziom ze taki a taki kupuje takie leki?

Gość gość
a co perdolicie, jak kupowałem coś ,żeby piczka była ślizga, pan farpaceuta, polecił mi tyle leków, że aż miło

Gość gość
niepotrzebnie sobie wkręcasz.... to że ty idziesz do apteki nie oznacza że wykupujesz receptę dla siebie, możesz np. kupować dla brata itp. ja często kupuję leki dla teściowej a ona też bierze psychotropy i nasenne, gdybym miała się przejmować tym co sobie farmaceutka pomyśli....

Gość gość
farmaceutka, ma się cieszyć, że ma klienta a nie myśleć, wyłączając, takich poperdoleńców, nawiedzonych, co mają coś tam z sumieniem

Gość gość
chyba jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie

Gość Mariuszzz
Może i racja, choć ja przeważnie idę na wizytę do lekarza, a przy tej przychodni jest apteka i od razu po wizycie wykupuję lek. Po prostu wydaje mi się, że każdy wie o mojej chorobie.

Gość gość
wie, chyba cię pogięło, mają w duupie ciebie i twoją chorobę, ale ważniak się nakręca

Gość Mariuszzz
A czy taki farmaceuta jeśli mnie zna z widzenia może potem rozgadać, że biorę takie leki?

Gość gość
oczywiście, że może rozgadać jego nie obowiązuje żadna tajemnica lekarska

Gość gość
no u cioci na imieninach,

Gość gość
sie dziwnie patrzy bo nie może się pomylić, z psychotropów są specjalnie rozliczani. Ja jak wypisuję komuś receptę na psychotropy i nasenne to też się bardziej skupiam bo wiem że w aptece uważniej się przyglądają tym receptom i chęniej niż zwykle robią pacjentom problemy z wydaniem leków.

Gość gość
głosy w mojej głowie powiedziały mi, że nie zwariowałem :classic_cool:

Gość Mariuszzz
A czy w aptece farmaceuta pobierając receptę ma na monitorze moje dane(jakie choroby miałem, mam, jakie leki wykupuję itd.) nie chce żeby komuś potem rozgadał:O

Gość Mariuszzz
...bo ludzie potrafią być bardzo okrutni i złośliwi

Gość gość
to kupuj w aptece internetowej, nikt nie będzie ci się przyglądał, o ile jest możliwy zakup takich lekow

Gość gość
"A czy w aptece farmaceuta pobierając receptę ma na monitorze moje dane(jakie choroby miałem, mam, jakie leki wykupuję itd.) nie chce żeby komuś potem rozgadałpechowiec.gif" ale masz schizy farmaceuta na monitorze ma jedynie to co ma dostępne w aptece, sprawdza czy dany lek jest na stanie i ile kosztuje, może też sprawdzić czy dany lek jest dostępny w hurtowni, w której dana apteka się zaopatruje niby skąd miałby mieć twoje dane ?

Gość Mariuszzz
sam nie wiem, ale lek biorę na tego typu schizy, a aptece internetowej nie zamówię, bo boję się że rząd zamieni leki i będzie kontrolował mój umysł!

Gość gość
moja lekarka przepisała mi kiedyś pramolan /bardzo łagodny psychotrop, mogą go uzywać dzieci od lat 6/ ale coś tam przeprawiła na recepcie, pomyliła się i farmaceuta zakwetionował tę receptę, mówiąc, że podrobiłam ją i że to bardzo :silny psychotrop" a mógł tylko wykonać telefon do lekarza/ przychodnia 20 m od apteki../ ale wolał mnie obrażać ... zrealizowałam recepte w innej aptece bez problemu :D bo był stepel lekarza na poprawce . Łaski aptekarz nie robi, nie w tej to w innej, zrealizujesz receptę, więc spoko :D

Gość pracuje w aptece 1234
Po 1 farmaceuta wszystkie dane pacjenta ma na recepcie, ale nie wyobrazam sobie robienia sensacji z jakiegokolwiek leku ktory wydaje. Oczywiscie ze siłą rzeczy wiem na co leczą sie moi sąsiedzi czy ludzie ktorych znam z widzenia ale nie wybrazam sobie by komus o tym powiedziec. Te sprawy zostają za drzwiami apteki. A co do spojrzeń - mysle ze po prostu Ci sie wydaje, a ze farmacautki milczą - w wielu aptekach jest zakaz prywatnych rozmów gdy obecny jest pacjent.

Gość Mariuszzz
dziękuję za wyjaśnienie, może rzeczywiście powinienem trochę wyluzować, za bardzo odbieram wszystko do siebie i jestem podejrzliwy.

Gość gość
mam to samo, tylko inaczej:)

Gość gość
Farmaceuci 'robią pacjentom prroblemy' z realizacją recept, bo każdy błąd na recepcie skutkuje brakiem zwrotów refundacji albo karą z NFZu. Może więc lekarze nauczyliby się pisać czytelnie albo zainwestowali w drukarki, mniej pacjentów by do nich wracało.

Gość Agawa 123
Na mnie raz spojrzał dziwnie farmaceuta, a przerazeniem chyba lekkim, jak zamówiłam Neospasmine, ale ta w butelce 1200 ml... :p

Gość gość
tez to zuwazylam kiedy kupowalam wiele razy czesciej bez recepty na sen dla kogos to gapily sie jak na jakas narkomanke...

Gość gość
a jak mial sie patrzec jak trzymales noz w rece:O