Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zabezpieczyć meble

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, jeszcze mamą nie jestem, ale moja siostra ma dziecko, bardzo r****iwego chłopca. Czasami przychodzą do mnie. Problem w tym, że niedawno się przeprowadziłam i wszystko mam nowe - meble, pomalowane ściany. A siostrzeniec nie zwraca uwagi na to i potrafi rzucić piłką w telewizor, z całej siły rzucić samochodem w witrynkę czy obijać go o ściany. Ja zabezpieczyć meble na takie przyjścia? Widzę w jakim stanie są jej meble - wszystkie nadają się do wymiany - porysowane, potłuczone, obdrapane ściany.

Gość gość
Wyniesc z domu Obkleic folia babelkowa Wyniesc z pomieszczenia w ktorym bedzie przebywac dziecko Nie wpuscic dziecka do domu

Gość gość
kobieto to jest Twój dom ,Ty nic nie powinnaś zabezpieczać ,tylko powiedzieć siostrze że albo przykróci zapędy syna do rzucania i demolowania mieszkania albo że jest ci przykro ale niech z nim nie przychodzi do Ciebie ,mam koleżankę która ma takiego łobuza ale ona sama skumała jak zawisł mi na telewizorze że lepiej po znajomych z nim nie chodzić bo szkodnik z niego okropny .

Gość gość
ale dla niej to normalne, że mały tak się zachowuje i kiedy zwróciłam mu kiedyś uwagę, że mały porysował mi cały stół widelcem, to ona mi powiedziała "daj spokój, to tylko dziecko"...

Gość gość
Dokładnie, jak siostra nie chce wychowywać dziecka to nie przyjmuj jej wizyt z małym... w głowie mi się nie mieści żeby moje dziecko u kogoś w domu choćby szafki otwierało, o pisaniu po ścianach, meblach i rzucaniu piłką nie mówiąc...

Gość gość
to co mam jej powiedzieć, żeby się nie obraziła?

Gość gość
Ja bym kupila wlasnie folie babelkowa i ostentacujnie poobklejala wwzystko przed och przyjsciem. Gdyby tak padlo pytanie,co to za dekoracje,to bym powiedziala - menle sa nowe, nie chce,zeby po jednej wizycie jacusia czy kubusia czy jak mu tam nadawaly sie do wywalenia

Gość gość
Albo ' przygotuj' jedno pomieszczenie (nie salon) - np zapros ich do sypialni i tam jakby nigdy nic podaj herbate na lozku i ciastka tez. Jakby spytala o powid - tu nic sie nie da zniszczyc