Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problemm

Biologiczny ojciec chce pieniędzy

Polecane posty

Gość mam problemm

Planuje pozew do Sądu, a właściwie jego adwokat (tak przynajmniej mówił). Nie mogę pojąć jakim to trzeba być draniem, aby tak postępować. Przecież to on mnie powinien utrzymywać, nie ja jego.

Tak tylko że musi udowodnić przed sądem że ciebie wychowywał i że emerytura nie starcza mu na życie.

Gość mam problemm
On nie ma emerytury. Ma dopiero o ile się nie mylę 41 lat.

Gość mam problemm
Jesteś prawnikiem? Nie? To stul dziób :o

Gość mam problemm
I nie on mnie wychował.

Gość mam problemm
20:55 to nie ja pisałam. Nie potrzebuję porad prawnika. Raczej zwykłej rozmowy, wygadania się, bo duszę to w sobie i nie potrafię zrozumieć jakim to trzeba być człowiekiem.

Gość skoro cię nie wychowywał
to żadne pieniądze mu się od ciebie nie należą

Gość Jakie to przykre
Nie denerwuj się, Sąd to sprawdzi.41 lat to wiek że powinien pójść do pracy.Płacił na Twoje utrzymanie- alimenty? Czy Ty pracujesz? Takich cwaniaków jest coraz więcej.Gdy dzieci sa małe, nie interesuja sie zupełnie, potem gdy dziecko dorosłe, liczy na drapane! 😡

Gość mam problemm
Ja nie pracuję, niedługo będę dopiero pełnoletnia. Uczę się , czeka mnie matura i w planach mam studia. A on mi to zapowiedział jako prezent na 18-nastkę. Alimenty kiedyś płacił , ale dawno temu. Potem mama odpuściła, bo szkoda było nerwów za 200 zł się z nim szarpać.

Gość mam problemm
Ja go nawet właściwie nie znam i chyba nie mam już ochoty go poznawać. W tej sytuacji już pokazał mi jakim jest człowiekiem.

Gość gość
takich s*******now jest wielu,nie martw sie w sadzie przegra..Przygotuj sobie ,albo mama zaswiadczenia z MOPSU.. Sad przesledzi jego historie,czy byl karany, itp,

Gość gość
idz na policje .,lub do opikieki spolecznej o oskarz go o znecanie psychiczne..Bedziesz miala jakis slad,

Gość gość
idz na policje .,lub do opikieki spolecznej o oskarz go o znecanie psychiczne..Bedziesz miala jakis slad,

Gość gość
On nie ma prawa żądać od ciebie pieniędzy.Prawda jest taka że póki się uczysz to on jest zobowiązany płacić na ciebie alimenty.Nawet pełnoletnia nie jesteś. Głowa do góry.A co do "tatusia"... są ludzie i taborety.

Gość gość
jak ktoś wyżej napisał te alimenty od ciebie dla niego to jego pobożne życzenie...póki co nie stresuj się tym no i już wiesz,że w przyszłości może ciebie raczyć takimi 'kwiatkami' a więc już teraz z mamą kompletujcie 'papiery' na niego ile płacił tych alimentów,kiedy itp naogladał się chłop jakiś programów i myśli że na cudzej duuupie do raju się dostanie oczywiście alimenty od dzieci rodzicom się należą...ale ci roszczeniowi rodzice muszą też udowodnić że maja podstawę ich żadac głowa do góry! i wspołczuję tatusia...no ale rodzicow sie wybiera:o

Gość mam problemm
,,gość takich s*******now jest wielu,nie martw sie w sadzie przegra..Przygotuj sobie ,albo mama zaswiadczenia z MOPSU.. Sad przesledzi jego historie,czy byl karany, itp," / Nie sądzę, aby doszło do sprawy sądowej, gdyż jego obowiązek alimentacyjny wobec mnie nie wygasł. Mops tu nie wchodzi w grę, bo oni nic nie wiedzą. / ,,gość idz na policje .,lub do opikieki spolecznej o oskarz go o znecanie psychiczne..Bedziesz miala jakis slad," / Namówiłam mamę, aby poszła zgłosić niealimentację z wnioskiem o ściganie oraz złożyła pozew o podwyższenie alimentów. / ,,gość On nie ma prawa żądać od ciebie pieniędzy.Prawda jest taka że póki się uczysz to on jest zobowiązany płacić na ciebie alimenty.Nawet pełnoletnia nie jesteś. Głowa do góry.A co do "tatusia"... są ludzie i taborety." / Poczytałam trochę w necie i wiem,że nic mu winna nie jestem. On mi zaś jest zaległe alimenty, trochę się tego uzbierało. ,,gość jak ktoś wyżej napisał te alimenty od ciebie dla niego to jego pobożne życzenie...póki co nie stresuj się tym no i już wiesz,że w przyszłości może ciebie raczyć takimi 'kwiatkami' a więc już teraz z mamą kompletujcie 'papiery' na niego ile płacił tych alimentów,kiedy itp naogladał się chłop jakiś programów i myśli że na cudzej duuupie do raju się dostanie oczywiście alimenty od dzieci rodzicom się należą...ale ci roszczeniowi rodzice muszą też udowodnić że maja podstawę ich żadac głowa do góry! i wspołczuję tatusia...no ale rodzicow sie wybiera" Nie dostanie ode mnie ani grosza za swoją postawę. Nawet jeśli będzie mnie w przyszłości stać, aby mu pomóc. Pomagać to ja mogę ojczymowi i mamie, bo to oni mnie kochają, dbają o mnie, wychowują itd. Im będę zawdzięczać to kim będę w przyszłości. A ojcu biologicznemu nie zawdzięczam nic.

Gość anna anna anna
Pomagać to ja mogę ojczymowi i mamie, bo to oni mnie kochają, dbają o mnie, wychowują itd. Im będę zawdzięczać to kim będę w przyszłości. A ojcu biologicznemu nie zawdzięczam nic. ' ' ' ' amen Na razie to on zaciąga u Ciebie dług, skoro już wiesz co jest grane- zbieraj dokumentację. Tatuś alkoholik jak się domyślam?

Gość gość
Muszę was rozczarowac - sądy zasądzaja alimenty na takich rodziców.

Na pewno nie będziesz dziadowi płaciła,.Słusznie napisał przedmówca, to "ojciec"ma OBOWIĄZEK Tobie płacić ponieważ uczysz się.Sam na siebie bat kręci, niech uważa żeby nie poszedł do pudła za nie płacenie alimentów Twojej Mamie na Ciebie.

Gość gość
nawet jak nie bedzie placił na nią alimenów to sąd i tak będzie mógł w przyszłości zasądzić od niej (już pracującej ) alimenty dla niego. Przećwiczone.

Gość gość
owszem, polskie sady zasadzaja czasem alimenty na rodziców którzy olewali swoje dzieci:o i kto wie, może na ojca autora tematu też kiedyś zasądzą.. ale nie na chłopa w wieku 41 lat, tak wiec jesli naprawde tak ci gadał to były zwykle bzdury zeby dokuczyc/postraszyc

Gość a to jajaja
u mnie na wsi też był taki przypadek, ojciec zrobił sprawę o alimenty na niego, bo nie miał żadnej renty i zero kasy, nie miał się za co utrzymać, prąd mu odcięli itd., a ponieważ wszystkie dzieci (3) teoretycznie nie pracowały (obydwie córki za granicą, syn na budowlance na czarno) wyszło z tego nic, gdyż nikt nie ubezpieczony lub zarejestrowany w urzędzie pracy, więc nie bój nic póki się uczysz nie ma prawa że coś wysępi dziadyga:-D

Gość gość
będąc w takiej sytuacji jak autorka tematu napisałbym pismo do sądu o podwyższenie alimentów na mnie (jak ma zasadzone) z racji wiekszych wydatków z powodu studiowania, w dodatku meczyłbym komornika żeby go bardziej gnębił:classic_cool:

Gość mam problemm
Pozew już dziś nadałam na poczcie. Z tego co wyczytałam to ja nie mam wobec niego obowiązku alimentacyjnego, gdyż on ma odebrane prawa rodzicielskie.

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś z tym pozwem.

Gość mam problemm
Z tym pozwem to chyba nie był najlepszy pomysł. Chyba nie mam szans na podwyżkę skoro aktualnej kwoty nie płaci od wielu lat? Chyba żaden Sąd nie podwyższy w tej sytuacji, a może się mylę?

Gość gość
Daj znać co wyniknie ze sprawy