Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daga_dl

Kreski na górnej powiece u tatuażysty

Polecane posty

Gość Daga_dl

Hej, zastanawiam się nad zrobieniem sobie permanentnego makijażu a dokładniej kreski na górnej powiece. W pewnym salonie u mnie w mieście kosztuje to ok. 450 - 600 zł, ale gdyby tak zrobić sobie te kreski u tatuażysty ? Co myślicie dziewczyny o tym? Cena pewnie byłaby o wiele niższa, a niby to mniej wiecej to samo... Wpadłam na tak "genialny" pomysł i nie wiem czy ten pomysł jest dobry :D taki tatuaż wiem że wykonywany jest innym tuszem (bardziej trwałym) i podobno głębiej się wbijają te igły niż w permanentnym (czyli niby bardziej boli) no ale czy to prawie nie jest to samo, bo różnica cenowa napewno była by o wiele wieksza :D Pozdrawiam :)

Gość gość
to jest oko, nie sądze zeby ktoś się podjal tatuazu w tak delikatnym punkcie.

Gość gość
dokladnie, pewnie nawet tatuazysta sie tego nie podejmie.

Gość Daga_dl
Ludzie sobie robią tatuaż nawet na gałkach ocznych .. obejrzyj sobie filmik na youtubie, 'Popek tatuuje sobie gałki oczne". Jakos znalazł się ktoś kto się tego podjął, wiec mysle ze to nie w tym tkwi łby problem :P

Gość gość
nie, to nie jest to samo. makijaż permanentny schodzi po kilku latach, tatuaż nie. to zupłenie co innego jest. generalnie nie radzę robić tatuaży na powiece. a poza tym czy serio jestes tak leniwa że nie możesz co dzień sobie tej kreski namalować?

Gość Daga_dl
no to wlasnie chyba lepiej jest miec trwalsza kreske ? :) czy jestem leniwa? Nie, nie jestem, ale po co mam codziennie to robić skoro mogę sobie ułatwić życie? Tak samo moge powiedzieć że Ty zakupiłaś sobie komputer bo jestes leniwa i nie chce Ci sie iść do kafejki internetowej haha.. :]

Gość gość
pomyśl raczej o tym że efekt może ci się nie spodobać i co wtedy ? albo zmieni się moda ja zrobiłam górną kreskę u linergistki, cena chyba 350 zł sprzęt podobny do tego w salonach tatuażu szczerze, mam zastrzeżenia bo kreska miała być czarna a jest szara i po roku wydaje się być lekko niebieskawa nie polecam robienia grubych kresek ani tych przedłużanych bo to głupio wygląda, szpecą też kreski na dolnej powiece bo pomniejszają oko wiele kobiet oszpeca się robiąc permanentną kreskę nie przemyślawszy wyboru, moda na makijaż oczu zmienia się i to co było kiedyś hitem, za kilka lat może wyglądać śmiesznie lub kiczowato np. znam z widzenia kobietkę która zrobiła sobie kreski "a la Kleopatra" i wygląda to wstrętnie, zbyt długie i wychodzące za linię powiek najbardziej naturalnie wyglądają proste kreski tuż przy linii rzęs, dają efekt dłuższych i gęstszych rzęs choć nie są zbyt widoczne

Gość gość
No to że efekt może się średnio komuś spodobać no to chyba jest tak z każdym tatuażem czy makijażem permanentnym, jeśli chodzi o mode to akurat nie biore to pod uwage bo mam swój styl i walą mnie jakieś hity sezonu.. Nie słyszałam nigdy o kimś takim jak linergistka :D musze się dowiedzieć czy u mnie w mieście jest taka babeczka bo faktycznie dużo taniej niż w salonie. Tylko własnie kolor... tatuaże wychodzą 100% czarne i takie pozostaja, teraz są nowe tusze które nie zmieniają koloru to wiem, bo znajome mają pełno tatuaży juz kilka lat i w ogole nie blakną, w przeciwieństwie do tych tuszy używanych kiedys gdzie czarny po czasie był granatowy. Nie chcę lini wydziwiastych bo sama się tak nie maluje, chce takie zwykłe linie jakie maluje na codzien :)

Gość gość
moda modą, ale gust ci się też może zmienić. generalnie taka dziara na gebie to kiepski pomysl. makijaz permanentny schodzi, dziare trzeba usuwac co jest kosztowne, bolesne i zostawia blizny. poza tym jak ci spieprzy sprawe to nic nie zrobisz i bedziesz do konca zycia chodzic ze zrypaną twarzą.

Gość gość
U tatuażysty to raczej nie, u linergistki jak najbardziej ;) Makijaż permanentny zostaje na kilka lat w przeciwieństwie do tatuażu, który zostaje całe życie. Na http://www.biotekpolska.pl można dowiedzieć się więcej na temat makijażu permanentnego ;)

Znakomicie! Dzięki wielkie za sprawdzone porady w tym obszarze temtycznym ;) Z całą pewnością mi się one przydadzą:)