Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jabłkowy radler

chciałbym mieć grupę inwalidzką żeby pracować

Polecane posty

Gość jabłkowy radler

widzę po ofertach, że inwalidzi są uprzywilejowani na ryku pracy. Jestem zdrowy. Sił i chęci mi nie brakuje. Niestety nic nie potrafię robić i to odstrasza pracodawców. Nie aplikuję na Bóg wie jakie stanowiska - interesuję się tylko ofertami, w których pracodawca zaznacza, że doświadczenie nie jest wymagane. Ze strony pracodawców najczęściej zero odzewu lub zaproszenia na rozmowy kwalifikacyjne, z których może jedna na dziesięć trwa dłużej niż dwie minuty. A pracy jak nie było, tak nie ma. Robię się coraz starszy, coraz dłużej bezrobotny (w urzędzie pracy mam status osoby długotrwale bezrobotnej) i przez to coraz mniej atrakcyjny. Sił i chęci jak wspomniałem - nie brakuje mi. Mam dwie sprawne ręce i nogi. A głowę?. W urzędzie pracy widziałem plakat, którego hasło mówiło, że około jedna czwarta społeczeństwa ma lub będzie mieć w przyszłości problemy ze zdrowiem psychicznym. Może jestem właśnie w tej grupie? Czy na problemy ze zdrowiem psychicznym dostaje się grupę inwalidzką? Już nawet nie mówię, że rentę chociaż było by miło ;) Czy pracodawca będzie wiedział, jakiego rodzaju inwalidą jestem? Może o to pytać? Może mnie z tego powodu odrzucić? Bo jeśli mam zrobić z siebie psychicznego i w niczym nie poprawić tym swojego obecnego stanu, to niech już tak zostanie jak jest.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować