Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pies ciągle wymiotuje

Polecane posty

Gość gość

może ktoś doradzi co robić pies od małego ma chyba słaby żołądek bo od zawsze zdarzało mu sie wymiotowac ale jak byl mlodszy bylo to srednio raz na miesiąc. Teraz ma poltore roku i od jakiegos czasu systematycznie wymiotuje. Bez wzgledu na to jaką karmę je i o ktorych godz. Od miesiaca ma podawana miske o tych samych godzinach i ma 15 minut na zjedzenie. Je sucha karme. Dzis trzecia noc z rzędu budzi mnie o 3 wymiotując. Je o godz 16-17 ostatni posiłek i wymiotuje samymi sokami. Czy ktos ma jakis pomysl co mu moze byc?

Gość gość
właśnie nie byłam teraz nie mam kasy na nic... troche mi głupio ze oszczedzam na psie no ale... Chyba w sob pojde do znajomego wet.. Teraz mysle o tych robakach bo od jakiegos czasu szura d*pką po ziemi ale myslalam ze to kwestia gruczołów.. No i był nie dawno odrobaczany..

Gość gość
jeszcze dodam ze pies ogolnie wyglada jak okaz zdrowia, zawsze skory do zabawy, ma apetyt i chcial by jesc wiecej niz może.. Tylko te nawracające wymioty..

Gość gość
juz wczoraj o tym pisalas.pewnie ze wymiotuje bo psu nie daje sie danonkow:O

Gość gość
no bardziej się boje tych innych powikłań bo odwodnienie mu raczej nie grozi, pije sporo.. muszę pogadać bo już mam dość tego jak się męczy :(

Gość gość
włąsciwie to dziś napisałam tu po raz pierwszy od dwóch tygodni:) i nie daje psu danonków:) serio:) czasami jak gdzieś jesteśmy to ludzie go dokarmiają ale najczęściej są to rzeczy typu domowa kiełbasa lub makaron a to raczej psu nie szkodzi:) ostatnio dokarmiany takimi smakołykami jakieś 2 tyg temu. Tak jeszcze myśle że może karma go podrażnia... Może mu namoczyć tak jak się to robi szczeniakom.. A i jeszcze dodam że jak mu zrobiłam jakiś czas temu głodówkę to rzygał tak samo ....:(

Gość mozna za darmo
Jak nie masz kasy to daj pieskowi soku z kiszonej kapusty tak łyzke stołowa,przez kilka dni jak ma robaki to zaczna wychodzic,

Gość gość
a to sprawdzony sposób??? Bo w sumie tabletki nie kosztują tak dużo, to jest mały psiak... Kurde chyba zaraz pójde go odrobaczyć...

Gość mozna za darmo
odrobaczyc psa nie jest tak prosto nawet nie kazdy weterynarz to potrafi,wiem cos o tym bo kupiłam malego pieska z robakami i mam duże doswiadczenie.Nieodpowiednie odrobaczanie może zabic takiego małego pieska.Najlesze jest pyrantelum w zawiesinie takie dle niemowląt.Daje sie pieskowi mała łyzeczke a po tygoniu sie powtarza.Jesli oczywiście po pierwszym podaniu wyjda robaki a jak nie bedzie to nie powtarzać

raz ...nie lecz psa lekami dla ludzi...sporo moze mu wręcz zaszkodzić!dwa idz po poradę do weta i może nie podawaj mu na razie suchej kramy mój jak ma problem z trawieniem to dostaje prze pare dni bułke z masłem...lekkostrawne i nie zalega mu w żoładku...karm go wtedy z ręki ,małymi kęsami ...

Gość gość
ok, dzieki za wszystkie odpowiedzi:)