Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczeeeblaaaszka

niewiem od czego zaczac

Polecane posty

Gość kurczeeeblaaaszka

hej chce sie starac o malenstwo ale tak naprawde niewiem od czego zaczac , jakies badania , jakies leki? jak to u was jest?

Gość gość
wizyta u gina jest wskazaniem glownym..nie wizyta na forum

Gość kurczeeeblaaaszka
w srode mam wizyte , pierwszy raz zaczynam starania i nie wiem nic....

Gość gość
aha...ale wiesz że oprócz tego potrzebny jest facet? sorki, ale tak mi się nasunęło hehe A tak na serio - to jeśli jesteś pod zwykłą kontrolą lekarza i ogólnie jest ok to nie ma co świrować po prostu zrób sobie dziecko :) możesz przed zrobić badanie na toksomplazmozę i cytologie. I brać kwas foliowy już teraz.

Gość kurczeeeblaaaszka
a no facet jest jest:) i zapadla decyzja ze czas leci , a wcale nam lat nie ubywa.... no i coz:) kurcze tyle ze tak czytam i czytam was tu to kobitki staraja sie po ladne lata , az sie tego boje.... zaczynam fisiowac booooo.... no jakos tak:) od jednej takiej na sluchalam sie ze ona zaczyna starania od tego ze najpierw dentysta pozniej fryzjer a pozniej gin a na koncu sex , zmarszczylo mnie to :/

Gość gość
hehe, pierwsza rada - nie wchodź tutaj przed i w trakcie ciąży! to zło....serio! to pierwsza zasada zdrowej ciązy! masz rację z tymi przygotowaniami. Dlatego ja radzę faceta i ew. ten kwas foliowy, bo to i brać można bez ciązy i dobrze robi. Ja sama po prostu zaszłam w ciażę, to na mnie patrzyli jak na wariatkę że nie robilam calej serii badań i innych..udało się praktycznie od razu, choc też byłam dobrze po 30stce.. powodzenia

Gość kurczeeeblaaaszka
a to dziekuje za rade:):D zapewne tak tez zrobie:) mam nadzieje ze nie zrobie sie taka obłakana przez checi:):D pozdraaawiam:)

Gość gość
Zdecydowanie cytologia, usg piersi , badanie ogólne krew (najlepiej z rozmazem manualnym) i mocz. Dodatkowo sprawdzić sie na toksoplazmozę i cytomegalię. Czy chorowałaś na różyczkę? Jeżeli nie to jeszcze zaszczepić. I oczywiście koniecznie kwas foliowy na rozwój układu nerwowego dziecka. Potem juz tylko "przyjemności";-) Te badania to nie fanaberie i przesada. Jedne z nas zachodzą od razu inne czekaja latami. Najgorzej dowiedzieć sie w ciąży , że można było "to" sprawdzić wcześniej....Jak się przebadasz to będziesz spokojniejsza! I jeszcze czy w rodzinie nie było dzieci z chorobami genetycznymi lub innymi chorobami przewlwkłymi typu cukrzyca. To wszystko trzeba omówić z lekarzem! Warto sie przebadać niz rwać potem włosy!

Gość gość
A tu właściąża błąd!! wszystkie sflustrowaane kobiety które starają się latami to właśnie przez takie rady od was. Najpierw pol roku się badają ciągły stres a jak juz chcą to się zrobić nie da bo SA tak nakręcone. Ja przed ciaza poszlak do gin ogólnie mnie zbadał powiedział jest ok i jedynie co kazał mi przed ciąża to kwas foliowy brać a badania podstawowe czyli krew i mocz nic wiecej . a jeszcze wymaz z pochwy ewentualne infekcje wyleczyć. Takze nie swirujcie z tymi badaniami w ciazy i tak się je ciągle powtarza także luz. Bierzcie sie za robote a nie badania lekarze wizyty stres a pozniej zonk nie ma dziecka latami

Gość gość
Taaaak...a potem ryk jak sie dziecko traci bo sie nie chciało sprawdzić czy nie chorowałaś na rózyczkę! Nikt nie mówi o szaleństwie - z reszta i tak powinno sie robic badania przynajmniej raz na rok te ogólne czyli profilaktyczne. Znajoma straciła dziecko przez toksoplazmozę! Nowotwory tez mozna leczyc w ciąży...prawda?

Gość gość
guzik prawda..trzeba mieć zdrowy rozsądek - jeśli jesteś ogólnei zdrowa, bierz ten kwas foliowy. Lekarz Cię ogólnie zbada przecież i podstawowy pakiet badań da. Ja wyleczylam się dobrych zlotych rad cioc i kuzynek - zaszłam w ciążę, po 8 tygodniach krwawilam - usłyszałam opinię - no tak, nie zrobiłaś badań, trudno stracisz tę ciążę, ale potem się przebadaj, na pewno masz jakieś bakterie, Ty albo partner..... postawiono krzyżyk na mojej ciazy..... dzisiaj ta moja ciąża ma prawie roczek i skacze wysko pod sufit..... nikt nie zagwarantuje wam zdrowej ciazy donoszonej bez problemów - ale znam kobiety świrujące, robiące sok z ekologocznych ogrodów, nie jedzące slodyczy, przyjmuące masę witamin, chuchające na sobie, nie robiące nic - ktore rodzą chore dzieci albo tracą ciąże..... dlatego rada - zdrowy rozsądek i omijanie netu!

Gość gość
Dziecko to odpowiedzialność a odpowiedzialność zaczyna sie przed ciążą! Gratuluje dziecka, ale to nie znaczy że profilaktyka jest zła. Nikt nie każe szaleć z "eko"!!! Zwyczajna profilaktyka , bo inaczej zaczynasz starania jak wiesz że jest ok!

Gość gość
oj matko, po co to wszytsko? idz do gina, powiedz mu o swoich zamiarach,pewnie zrobi cytologie, a ty sie bzykaj ile wlezie!!:) ot caly przepis na dziecko.) i nie mysl o tym, daj na luz.

Gość gość z daleka
trzeva zacząć od seksu, nie ma innego poczatku.Naprawde uwierz mi, pisze z doswiadczenia.:P a poza tym nie trzeba isc do lkearza czy lykac wczesniej witmainy, bez przesady

Gość wierka na traktorze
Wg mjie te badania to zawracanie d**y. Czujesz sie w miare zdrowa? To po prostu uprawiaj wesoly seks i juz. Ja dwa razy hulam w ciazy i nigdy sie zadnego lekarza nie pytalam o pozwolenie

Gość kurczeeeblaaaszka
o kurde nie wiedzialam ze tu ktos cos pisal jeszcze, dwa tyg temu mialam jakies badanie , gin moj kochany powiedzial ze pieknie ksiazkowo jest :) no zobaczymy co z tego wyjdzie , a moze lepiej zeby KTO i wyszedl:)

Gość gość
Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest filmem/serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: projekt_ivf@o2.pl Wszystkie rozmowy, które przeprowadzamy są poufne i objęte tajemnicą dziennikarską i oczywiście do niczego Państwa nie zobowiązują