Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukanie pracy i CV

Polecane posty

Gość gość
zawsze można popełnić samobójstwo, albo okraść kogoś i iść do więzienia, i masz wszystko za free, opiekę medyczną, jedzenie, spanie za darmo, a jakie ciekawe towarzystwo he he

Gość gość
moja siostra wyszła za mąż za rolnika i nie chcieli jej w PUP zarejestrować a pracowała jako nauczycielka.

Gość gość
Skoro pracowała to po co chciała się rejestrować?

Gość gość
Ja nie mogę, co za tłumoki. Trzeba wszystko pisać jak dzieciom. Pracowała jako nauczycielka i straciła pracę więc sie chciała zarejestrować. Co do wsparcia, programów itp. z PUP to są one dla ludzi będących w szczególnie trudnej sytuacji na rynku pracy a za takową osobę nie uznają rolnika. | Autorko, pisz w CV wszystko co umiesz. Jeśli masz jakieś kursy jest to sygnał dla pracodawcy że jesteś wszechstronna i chętna do rozwijanie się, to ważne.

Gość gość
Bo pewnie nie umiala powiedziec o co jej chodzi i mysleli ze chce sie zapisac zeby miec ubezpieczenie, a takie juz miala. Zapisac sie MOZNA nawet jak jeste ubezpieczony, wtedy tylko trzeba powiedziec ze sie chcesz zapisac tylko po to zeby miec oferty pracy, tylko ze to bez sensu bo wiekszosc ofert i tak jest na stronach UP.

Gość gość
można się zarejesrtować w UP jesli się jest rolnikiem , mozna otrzymać równiez np. dofinansowanie gdy chce sie założyc działalność gosp. czego przykładem jest mój mąż. I za bardzo nie rozumiem, tego ze nie chcieli zarejestrować kogoś, no na pewno nie dlatego że jest rolnikiem,bo zawsze mozna się chcieć przekwalifikować,

Gość gość
Jej chodzi o to ze miala męża rolnika i była pewnie podpięta pod jego ubezpieczenie, więc urząd uznał ze nie ma po co jej rejestrowac (większosc ludzi jest tam tylko po to zeby miec ubezpieczenie) zwlaszcza jak nie miala prawa do zasilku. Ale gdyby chciala to moglaby sie zarejestrowac. Kwestia tego czy ma to jakis sens, ale formalnie rzecz biorąc - MOŻNA

Gość gość
Tak dokładnie jest tak jak piszesz, formalnie mozna, ale nie ma sensu, chyba że ktoś chce otrzymac srodki na wlasna działalnośc, ale wtedy wystaczy się zarejestrowac na potrzebe chwili w tym samym miesiącu w ktorym się staramy o pieniadze

Gość gość
No, dokładnie. :D Tymczasem spadam szukać pracy bo i mnie to dopadło :D

Gość Kindziiorek
Fajne artykuły mają

Gość Znaczek 23
hej polecam również te stronkę www.PlanPraca.pl naprawdę można tam znaleźć pracę dla siebie:))

Gość ulka88

Ja myślę, że dobre CV to już jest klucz do sukcesu. Ja swoje robiłam w premium na szybkie cv, bo było więcej dostępnym szablonów. Bo najważniejsze jest, żeby rekruter chociaż zerknął na to CV to wtedy większa szansa, że przeczyta jego treść.