Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagataaaa

porodówka przerażenie

Polecane posty

Gość gagataaaa

Oglądacie program porodówka na tlc? jeny ostatnio znów się na niego natknęłam i szczerze powiedziawszy trochę mnie to przeraża. Chciałabym mieć w przyszłości dzieci, być w ciąży, ale jak oglądam ten program to mam wrażenie, że poród to sprawa, która niejedną z nas przerasta.

Gość gość
racja. jak widze krzyki tych babek to mnie wszystko boli. Najgorsze jest to ze w Polsce nie ma porzadnego znieczulenia. I pozniej się dziwią, że wszystkie chcą cesrkę.

Gość gość
A mnie denerwują faceci, którzy zamiast wspierac partnerke to siedza znudzeni w fotelu albo w kulminacyjnym momencie zaglądają gdzie nie trzeba.

Gość gość
tyle że u nas nie ma takich ładnych osobnych pokoików

Gość gość
e tam nie jest tak źle...jak wychodzi z Ciebie mały czlowiek to wszystko jest obojętne już..fakt, z boku wygląda to dramatycznie....ja podeszłam do mojego porodu jak do ciekawostki..... ogólnie podobało mi się, bo to coś co przechodzi się być może raz tylko w życiu :)

Gość gość
u nas pielęgniarki nie są takie miłe, w czasie porodu potrafią powiedzieć "nie drzyj mordy" :D Poród to takie piękne wydarzenie, nie ma co...

Gość gość
a widzieliście, żeby tam je nacinali? Nie. I żyją, nie pękają. A u nas to standard, byle tylko kobiecie zrobić krzywdę

Gość gość
Jak zaszłam w ciąże to oglądałam ten program często.,Ale powiem szczerze że to wszystko tam jest takie piękne,sztuczne i aktorskie,.Mój poród niebył w pięknym pokoiku za to na obleśnej sali,za to emocje i przeżycia niedo opisania ból sie chowa,bo bólu już potem się niepamięta.Poród niejest zły tylko trzeba wbic sobie w głowie że niety jesteś najważniejsza przy porodzie tylko dziecko,to lezy w psychice to przezwyciężysz wszystko.

Gość gość
ja bym takiego faceta wyrzuciła z sali. Nosz ja się tu meczę, a on sobie siedzi i gra na telefonie.

Gość gość
to dobrze ze ogladacie ten program, przynajmniej bedziecie wiedziec co was czeka. no oczywiscie minus ten przytulny pokoik, ale krwawo bedzie tak samo jak tam :P

Gość gagataaaa
Otóż to! Robią wszystko co mogą żeby ulżyć kobiecie i nie zadawać zbędnego bólu jak nacinianie. W ogóle cały czas kontrolują sytuację. Co do facetów- gdyby mój taki znudzony siedział i gapił się w telefon to chyba wywaliłabym go sali. A nie przeraża was ten ból przy sn?

Gość gość
JPRDL ja już na krześle oglądając ten filmik "odlatuje" a jak sobie pomyśle ze mam być na porodówce przy mojej kobiecie to stwierdzam, że napewno zemdleje... SZOK

Gość gość
Szkodda bo niemogę wejśĆ w ten filmik na you tube,niemam własnego konta a zobaczyłabym.

Gość gość
a czy to nie jest tez kwestia teog ze to idzie do telewizji? myslicie ze bez kamer tez jest tak cukierkowo? ja mysle ze nie do konca. tez ogladalam porodowke nalogowo ale po fakcie wiem ze to co tam zobaczylam wogole nie oddawalo tego jak jest naprawde. te dokumenty to jest pikus mały przy porodzie sn w realu kobietki.

Gość gość
to załóż, warto...

Gość gość
Straszycie. Myślicie, że cesarka to lepsze wyjście? Ja mam strasznie niski próg bólu. Dlaczego to musi boleć tak bardzo?

Gość gość
obejrzałaś te dwa filmiki? (linki wyżej) ? mnie boli na sam widok a jestem facetem!

Gość gość
Konto już własnie założyłam i biorę się za oglądanie :D

Gość gość
Jezuuu!!!! Masakra boje sie ciązy teraz...dopiero

Gość gość
nie strasze tylko mowie jak jest. nawet sobie nie wyobrazasz co to znaczy urodzic dziecko

Gość gość
nigdy wiecej nie urodze sn jesli sie wogole zdecyduje to tylko cc chociaz nie wiem jak to zrobie...

Gość gość
ale wiecei co te 2 filmiki to nagrania wzoroo przebiegajcych porodow! oba trwaja nieco ponad 3 minuty! marzylabym o takim porodzie. brak na nich krwi moczu kału pekniec. zazdroszcze kobietom z tych filmow ze mialy takie porody

Gość gość
taaa, bo to jest tylko pokazane ostatnie 3minuty, ale wczesniej pewnie i tak się "nastękała" pare godzin + przygotowania

Gość gość
ja pierdle.. masakra. ej wiecie ja na prawde lubie dzieci, za moim 3-letnim chrzesniakiem w ogien bym poszla, ale na wlasne zyczenie takie pieklo sobie serwowac.

Gość gość
A widziałyście porod kleszczowy? brrrrrr...

Gość gość
kał i mocz? przy porodzie? to nie robia lewatywy czy cos?

Gość gość
jak trafiasz na porodówkę chwilę przed porodem to kiedy mają ci zrobić lewatywe?

Gość gość
najlepsze jest jak na tlc facet gapi się między nogi kobiety jak rodzi albo gapi się cała rodzina - rodzice, teściowie. Obleśne