Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama dwóch córek

Trzecia ciąża po dwóch cesarkach

Polecane posty

Gość Mama dwóch córek

Urodziłam córke 16 czerwca dzisiaj byłam u lekarza u okazało sie, że jestem w 8 tc. Wiem, że ta ciąża jest zagrożeniem dla mnie ale nie mam pojęcia co zrobić, mój gin nic mi nie powiedział szczególnego jakie jest ryzyko, wiem tylko, że przy drugiej cesarce miałam komplikacje z powodu zrostów...

Gość takajednaaaaaaa
Ojeju uważaj na siebie okropnie. Ja będe miała to samo co Ty kochana jak zajde w ciąże :(. A chce dzieci sama nie urodze musi być cesara a miałam 6 operacji już.

Gość Mama dwóch córek
nie mam jak z dwójką małych dziewczynek nawet na chwile odpocząć mój mąż w przyszłym tygodniu wyjezdza z powrotem do pracy do norwegii i zostaje sama :(

Gość gość
uwazaj bo z kazda cesarka ryzyko cukrzycy i powiklan wzasta zycze porodu sn !

Gość Mama dwóch córek
nie ma szans na sn w obu przypadkach miałam rzucawki

Gość takajednaaaaaaa
A rodzice albo teściowie?Jesteś mamą 2 małe szkraby, 3 w drodze. Jedno jest pewne teraz bądź ostrożna a potem mega dobrego lekarza CI trzeba i kliniki by poradzili sobie ze zrostami. Masz wsparcie meża? Poinformowałam swojego kochanego że ciąża będzie testem dla Nas jak dostaniemy zielone światło na nią. Ale on jest kochany więc dam rade.

Gość Mama dwóch córek
Moja teściowa mieszka 350 km odemnie a rodzice pracuja wiec mie ma szans na pomoc :(

Gość takajednaaaaaaa
A jak bardzo duże były to komplikacje podczas cesarki?

Gość Mama dwóch córek
rana jest nie zagojona i nie wiadomo jak z tymi zrostami w poprzedniej miałam 40procent szans na szczescie wszytsko było ok oprócz tego, że operacja sie przedłuzyła

Gość gość
na twoim miejscu nigdy bym sie na 3cia ciaze nie zdecydiwala :/

Gość takajednaaaaaaa
Hmmmm zrosty są nieciekawą sprawą, ale musisz sie liczyć ze cesarka łatwa nie będzie u Ciebie kolejna. Co do blizny raczej ona nie peknie mimo że świeża nie obawiaj sie :).

Gość Mama dwóch córek
Mój przyjechał po pół roku nie widzenia nas na porod zeby byc ze mna podczas porodu, jezeli myslisz, ze ani ja ani on nie mielismy ochoty na seks to sie mylisz dalismy sie poniesc i teraz ponosze tego konsekwencje, a jeżeli myślisz, że w małżeństwie będe żyć jak zakonnica to spróbuj żyć tak sama

Gość blondyna 333
a o antykoncepcji to pewnie nie słyszała

Gość Mama dwóch córek
też sie nie decydowałam nawet nie przypuszczałam, że moge być w ciąży szłam do lekarza żeby umówić sie na założenie spiralii

Gość gość
"Daliśmy sie ponieść"? Super wytłumaczenie. No to teraz ponosisz trzecią ciążę. Antykoncepcja jest pojęciem Ci nieznanym? Wiadomo że każdego czasami poniesie ale no z głową, ludzie!

Gość takajednaaaaaaa
blondyna 333 nie pouczaj!! Ja sama uprawiam seks, kocham a nie moge stosować antykoncepcji ze względu na chorą watrobę, a ciąża teraz może sie skończyć tragicznie u mnie. Wiec zostaje mi gumka. Nie mam zamiaru 4 lata bez seksu żyć kiedy kocham.

Gość gość
No ale gumki stosujesz, nie? Tym bardziej bys stosowala gdybys miala takie problemy przy dwóch ciążach. Ja pierdziele, w czerwcu drugie dziecko z takimi problemami a we wrzesniu znowu ciąża.... No brak slow.

Gość gość
aborcja jest jeszcze. i założę się, że nawet gumki autorka nie użyła, bo gdzieżby się małżonek miał tak "męczyć"

Gość Mama dwóch córek
Druga córka jest wczesniakiem wizyty u endokrynologa, rehabilitanta to dla mnie codzinność prócz tego mam jeszcze starsza córke 3 letnią i naprawde mało czasu dla siebie. A jak jesteście takie mądre to odstawcie faceta na pół roku i odezwijcie sie po tym czasie

Gość gość
"Odstawcie faceta na pół roku"? Dzieczyno, o czym Ty mówisz! Nikt Ci nie każe się z nim nie kochac jak wraca po pół roku, ale bez zabezpieczenia?? Skrajna głupota i nieodpowiedzialnosc. Ale jak takim dramatem było powstrzymanie się od seksu a zabezpieczac sie nie umiesz, to teraz tylko i wylacznie ty poniesiesz konsekwencje.

Gość blondyna 333
Takajednaaaa- cienko z podstawową wiedzą dot. seksualności, jeśli antykoncepcja kojarzy ci się wyłącznie z obciążającymi wątrobę hormonami.

Gość takajednaaaaaaa
nie mów mi prosze o watrobie. Mialam na nią 6 operacji i nie mam obecnie polowy (resekcja prawego płata). Brałabys tabsy po czyms takim i z takimi problemami? nie wydaje mi sie

Gość blondyna 333
Ja cię rozumiem, że masz chorą wątrobę i wyklucza to terapię hormonalną. Dlatego wspominam o antykoncepcji mechanicznej zarówno u mężczyzn jak i kobiet.

Gość gość
czy dla was antykoncepcja to tylko tabletki? innych form zabezpieczania sie nie znacie? to moze wypadaloby sie doksztalcic zanim rozpoczelo sie wspolzycie, a nie teraz jeczec, ze znowu w ciazy uprawialas seks? to trzeba bylo sie liczyc, ze mozesz zajsc w ciaze

Gość gość
No k***a cud! Bzykała się bez zabezpieczenia a teraz sra w gacie ze ciąża itd. Masz 16 lat i pstro w głowie? Dorośli ludzie myślą nad tym co robią i ponoszą konsekwencje swoich czynów, a teraz ty ponoś swoje.

Gość gość
o takich podstawowych rzeczach to dzieci w podstawówce już wiedzą

Gość gość
jak widac dorosla kobieta, matka dwojki dzieci takich rzeczy nie wie :D

Gość gość
a wy pewnie założycielki tematów "nie moge mieć dzieci" my może ryzykujemy boimy sie ale mamy rodziny które kochamy i które kochają nas! wy same doświadczone używające antykoncepcji za paredziesiąt lat bedzie załować, że nie ryzykowałyście

Gość gość
noo autorka zaryzykowala i teraz zamiast sie cieszyc jeczy na forum :D