Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyślam

zaprosić ją na wesele czy nie

Polecane posty

Gość rozmyślam

Planujemy z narzeczonym wesele na przyszły rok. Jakieś 1,5 roku temu pokłóciłam się z koleżanką którą znałam od przedszkola. Poszło o niewielką głupotę. Nie utrzymujemy do dzisiaj kontaktu (mam ją tylko w znajomych na facebooku) i nie żałuję tego co się stało, bo w sumie na dobre mi wyszło. I zastanawiam się czy jak nie zaproszę jej na wesele to czy inne koleżanki (kolegują się z nią) , które zaproszę nie będą tego komentować w stylu " oo kolegowały się od zerówki a na ślub nie zaprosiła". Nie chcę zapraszać jej z grzeczności, bo nawet nie wyobrażam jak idę do jej domu i wręczam zaproszenie. Nie brakuje mi jej towarzystwa. Myślicie, że dużo będzie komentarzy na to jaka to ja okrutna jestem?

Gość kelner z Rewala
mysle ze to twoja indywidualna sprawa kogo zaprosisz na swoje wesele, i co najwazniejsze, kto z twojego zaproszenia skorzysta :)

Gość Koniczynkidwie
Jaka okrutna skoro nie utrzymujecie ze sobą kontaktu? Ja miałam podobną sytuację, miałam przyjaciółkę od przedszkola i widywałyśmy się regularnie , jeździłyśmy razem na wakacje itd. Niestety na ok 1,5 roku przed ślubem moja przyjaciółka zaczęła mnie mocno obgadywać z naszą wspólną koleżanką, widziałam te rozmowy na własne oczy i mocno mnie zabolały. Urwałam z nią kontakt i na ślub też jej nie zaprosiłam chociaż miałam wątpliwości i dobrze zrobiłam. Potem okazało się, że mnie obgadywały w stylu " ciekawe jaką miała sukienkę, nie wiadomo czy się dowiemy bo od kogo", " od kogo można by wyciągnąć info jak tam było " itd. Jestem pewna , że po ślubie pierwsze do kogo by poleciała to do naszej wspólnej znajomej. Obgadałyby mnie pewnie niemiłosiernie i jeszcze by mi to bokiem wyszło. Twoje znajome powinny zrozumieć, że skoro nie utrzymujecie tyle czasu kontaktu to chyba nie ma sensu jej zapraszać. Po ślubie utrzymywałabyś z nią na nowo kontakt? Jeśli nie to nie ma najmniejszego sensu.

Gość rozmyślam
Konicyznkidwie - dziękują za odpowiedz. Masz w sumie rację. Po weselu nie odnowiłybyśmy kontaktu (chyba, że podczas wesela jakoś byśmy się pogodziły) Nie chce tego odnawiać, bo nie jest ona mi do szczęścia potrzebna:)

Gość gość
Autorko ja mialam podobna sytuacje i tez swojej pseudo przyjaciolki nie zaprosilam i nie zaluje tego i nawet jak ona 3 tyg po mnie wyszla za maz to nawet zyczen jej nie napisalam pomimo,ze ona napisala w sms-nie czulam by jej zyczenia byly szczere,skoro od 3 lat nie odzywala sie,nawet jak urodzila corke to nie napisalam gratulacji,wiec nie przejmuj sie i zyj swoim zyciem a zawsze znajdzie sie jakas szuja ktora bedzie udawac dobra kolezanke by wydobyc ogrom wiadomosci w temacie slubu i wesela i zdjec,by przekazac innym-czytaj bylej przyjaciolce hehe.Ode mnie nic nie udaslo sie wydobyc bo probowala to zrobic przez nasza wspolna kolezanke,ale nie jestem glupia i naiwna,ze nie domysle sie o co kaman;)

Gość gość
Fajnych masz znajomych, skoro przewidujesz, że ci będą d**ę obrabiać na twojej imprezie. Może w ogóle daruj sobie zapraszanie takich ludzi?