Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienie dziecka

Polecane posty

Gość Bashmi
Obejrzyj i po prostu to przemyśl. Sama musisz odpowiedzieć sobie na to pytanie. Przychodnie i apteki żyją ze sprzedawania leków. Dobro naszych dzieci jest na dalszym planie. h ttp://www.youtube.com/watch?v=vyZjt72SjnE h ttp://www.youtube.com/watch?v=dfVdrtX6R1k (usunąć spacje) Są też różne fora dla rodziców nieszczepiących. Tam znajdziesz dużo informacji. Ja mam fatalne doświadczenia ze szczepieniami, a jestem pielęgniarką i mam z tym styczność na co dzień.

Gość gość
No,ale beda ja scigac,ze nie zaszczepiła dziciaka,przeciez nie pozwola aby kasa uciekała

Gość gość
tez mi sie tak wydaje, ze predzej czy pozniej scignal mnie za to, ze nie przyprowadzilam dziecka na szczepienie, kwestia tylko tego jaka wybrac te szczepionke. Moj maz nie jest szczepiony, nie wiem jakim cudem to tesciowa zrobila, ale go nie zaszczepila..

Gość gość
na tym filmiku, ta pani mowi, ze mozna odmowic szczepien bez ponoszenia konsekwencji, hmm ciekawa jestem czy sa tutaj takie mamy, ktore nie zaszczepily swoich dzieci..

Gość Bashmi
Moja siostra ma trzyletnią córcię, której do tej pory nie zaszczepiła i nic. Ja po przebojach z synem przestałam szczepić córkę i też nic. Wejdź na forum dla rodziców nieszczepiących. Niektórzy z nich są prawnikami i dokładnie opisują co i jak. h ttp://szczepienia.org.pl/viewtopic.php?p=140932&sid=2a5f49d82ea4e0d67c26cd86350d9714#140932 (usunąć spacje)

Gość uuuugvg
Do Gościa która zastanawia się nad rodzajem szczepionki. Kobitko tu nie ma się co zastanawiać. Absolutnie nie te płatne zintegrowane. To po nich są przypadki autyzmu i nie tylko. Wystarczy pomyśleć czym są szczepionki. To przystosowane do tego celu bakterie chorobotwórcze i wirusy. Wiadomo jak dzieci reagują na szczepienia. Niepokojem, gorączką itd. Z jednym patogenem sobie dziecko poradzi, ale dowal mu 5 różnych patogenów, to już nie ma tak wesoło. Nie każde dziecko ma tak silnie rozwiniętą florę bakteryjną w jelitach. I nie wiesz czy akurat twoje dziecko nie zareaguje źle. Ja zaszczepiłam swoje dzieci szczepionkami obowiązkowymi, czyli pojedynczymi darmowymi. Wszystkie tak cudowne, wspaniałe, nieobowiąkowe oczywiście płatne szczepionki mam głęboko w 4 literach.

Gość gość
juz zaszczepilam dziecko, zdecydowalam sie wlasnie na te darmowe obowiazkowe..