Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie przyadek zawału lub udaru w młodym wieku

Polecane posty

Gość gość

ja osobiście nie słyszałam,a wy?wiadomo że zawał i udar można dostać także w młodym wieku,

Gość gość
znalam dziewczyna, która w wieku ok. 17 lat dostala wylewu i zmarla

Gość gość
w wieku 17 lat?to musiała coś na pewno przjmowac,środki antykoncepcyjne,bo bez powodu nie wierze że sie jej to stało

Gość gość
może od wody święconej bo w niej dużo różnego syfu?

Gość gość
pytam na powaznie

Słyszałam o wielu takich pacjentach i sama także się spotkałam osobiście z takimi przypadkami. Moja koleżanka, studentka- masywna zatorowość płucna spowodowała śmierć. Brała oczywiście tabletki anty, ale nikt nie przeprowadził z nią wywiadu rodzinnego... Drugi chłopak, licealista , zawał serca na pogrzebie swojego ojca

Gość gość
"w wieku 17 lat?to musiała coś na pewno przjmowac,środki antykoncepcyjne,bo bez powodu nie wierze że sie jej to stało" tabletek napewno nie brala, to bylo prawie 20 lat temu, dziewczyna ze wsi. po prostu miala predyspozycje, moze tetniak, nie wiem.

Gość Może i nie brała
ale to że było to 20 lat temu o niczym nie świadczy, bo wtedy już tabletki były.

Gość gość
chłopak 17 lat zawał i skutek śmiertelny, ziomek 23 lata stan przedzawałowy, po kilku dniach wrócił ze szpitala do domu.

Gość gość
oczywiście że słyszałam o wielu, głównie tętniaki. Siostra pracuje w szpitalu i opowiada mi o swoich pacjentach. I to nie ma nic wspólnego z tabletkami. Nie zrzucicie całego zła na nie

Gość gość
tak więc częste bóle głowy należy konsultować z lekarzem i domagać się tomografii

Gość gość
wiadomo że jak sa bóle głowy to tomografia jak najbardziej jest potrzebna

Gość gość
mnie osobiście wkurza to, że mammografia jest bezpłatna tylko dla kobiet po 50tce. A przecież dziewczyny 20-30 letnie też mogą mieć raka piersi

Gość gość
pewnie że mogą,a co do tematu to zawały u kobiet całkiem inaczej podobno przebiegają,

Gość gość
moja siostra drobna 24 latka,na początku kuło ją w boku na wys.serca,lekarze stwierdzili ze to nerwobóle i to minie,nie minęło, po 3 tygodniach od pierwszego bólu w boku zawał. Szwagier męża 27 lat wylew, całkowicie stracił węch i smak.

Gość gość
Mammografia u młodej kobiety nic nie wykaże, u młodych kobiet wykonuje się USG piersi. Tak bardzo szkoda ci 200zł? Co zaś do zawałów w młodym wieku, to mojej koleżanki ojciec miał 2 zawały, pierwszy sporo przed 40 r.ż, drugi jak miał 43 lata. Zapewniam że nie brał tabletek antykoncepcyjnych. (to do tych, co znajdują idiotyczne wytłumaczenia) Gdyby tak było, to na zawał we wczesnym wieku padało by o wiele więcej kobiet niż mężczyzn, a zapewniam, że statystyka wygląda odwrotnie.

Gość gość
jesli coś kłuje albo boli w okolicach serca to jak najszybciej trzeba założyć holter,on wykaże te wszystkie nieprawidłowości serca

Gość gość
200zł to dla mnie niewyobrażalna kwota. Albo jem albo robię badania - wybór jest prosty

Gość gość
znałam chłopaka, dużo pracował, mało snu, zamiast spac ciągle energetyki. 25 lat wylew i śmierć na miejscy

Gość gość
Jedz kartoflankę przez kilka dni i stać będzie cię na to badanie. Proste, wybór należy do ciebie. Albo jesz wykwintne dania i godzisz się na raka, albo przecierpisz jakiś czas na kaszce a za to będziesz miała pewność, że jesteś zdrowa.

Gość gość
jesli zarabiam 1200zł i muszę za to wyżyć i pomagać mamie, to jedzenie kartoflanki mi nie pomoże.

Gość gość
wykwintne dania za 1200zł ? jaja sobie robisz?

Gość gość
Moja siostra zarabia tyle co ty, jest samotną matką z dwójką dzieci, a jakoś nie brakuje pieniędzy żeby się zbadać. Tak samo robi cytologię, co prawda ta co jakiś czas jest za darmo, ale jeśli ją coś niepokoi, to też znajdzie na to pieniądze. Poza tym KOBIETO ZROZUM, TAKIE BADANIE WYSTARCZY WYKONAĆ RAZ NA 2 LATA, to chyba 200zł zdołasz uzbierać, nie rób wiochy.

Gość gość
chłopak, chyba 22 lata miał jak dostał udaru i zmarł

Gość gość
pogadamy jak bedziesz zarabiala 1200zł

Gość gość
Daj spokój, nikt Ci z jednej wypłaty nie każe zabrać 200zł. Wystarczy jak z każdej odłożysz po 50zł i po 4 mies. będziesz mogła wykonać takie badanie. To samo po 2 latach. Naprawdę to takie niewykonalne???

Gość gość
nie prawda jest że mammografia dopiero po 50-ce jest darmowa http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,70723.html moja siostra miała 32 lata jak wyczuła guzka, 36 jak zmarła dwa lata temu, zostawiła 11 letniego synka

Gość gość
znacie jeszcze jakies przypadki?

Gość gość
Widocznie maja w każdej miejscowości limity wieku jeśli chodzi o wykonywanie mammografii.

Gość gość
A mnie stać na usg, a nie mam zamiaru go robić. W ogole placówki służby zdrowia omijam szerokim łukiem. Wolno mi? Wolno. Pożyję ile pożyję i spadam stąd, bo wcale mi się tu tak bardzo nie podoba.